Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ta transakcna dan/dan z finančných transakcii pre firmy a podnikatelov je tiež 'skvely' napad...:

0,35 percenta za bankovú transakciu, maximálne 30 eur za transakciu.
0,7 percenta za výber hotovosti z banky alebo bankomatu
dve eurá ako ročný poplatok za využitie platobnej karty.

prečo? PREČO?
ak by nieco podobne bolo v uctovnictve, nadávali by sme tomu kreatívne účtovníctvo (a štát by to snad aj postihoval) - takto je to kreativita štátu (jeho vedenia) v zdierani obyvateľov, nepriamo cez firmy/podnikatelov
Zobraziť komentár 17.09.2024 - 20:51:23
03
arrow_leftSrsen napísal:
Toto mi vyrazilo poistky - dokonca som si išiel overiť, či to nie je fake - nie je :facepalm:
Normálne chcem vidieť ten prieskum, vrátane metodiky, na ktorý sa odvoláva :facepalm:

Vsak ma pravdu. Chudobni ludia, i.e. kolko, cca 1mil? su radi ze maju na potraviny a zakladne potreby. Vsetko ostatne je prenho "bohatsi clovek", burzuj. Co si mas co dovolovat zvacsovar si obzory, nebodaj zlepsovat kvalifikaciu.
Zobraziť komentár 17.09.2024 - 20:54:32
00
arrow_leftMarli napísal:
Ta transakcna dan/dan z finančných transakcii pre firmy a podnikatelov je tiež 'skvely' napad...:

0,35 percenta za bankovú transakciu, maximálne 30 eur za transakciu.
0,7 percenta za výber hotovosti z banky alebo bankomatu
dve eurá ako ročný poplatok za využitie platobnej karty.

prečo? PREČO?
ak by nieco podobne bolo v uctovnictve, nadávali by sme tomu kreatívne účtovníctvo (a štát by to snad aj postihoval) - takto je to kreativita štátu (jeho vedenia) v zdierani obyvateľov, nepriamo cez firmy/podnikatelov

pokiaľ viem, tak to nie je smerácka kreativita, ale copy/paste od Viktora Orbánoviča
Zobraziť komentár 17.09.2024 - 20:59:31
01
Mladí ľudia majú všetko doslova v pi... nikto neštrajkuje každý je spokojný, dôchodci oslavujú že dostanú 13 dôchodok, verejná správa odmenu 800€ policajti ani nehovorím...
Zobraziť komentár 17.09.2024 - 21:04:20
03
som zvedavy, ci mtbiker (ale aj ini, samozrejme) zahrnie poplatok za bankovu transakciu do ceny, alebo to da zvlast ako poplatok. V DE je bezne, ze ak platis kartou Visa, alebo MasterCard (nie tou ich EC), nauctuju ti 1-2% navyse poplatok. Je to ako motivacia zaplatit prevodom, co je pre eshop lacnejsie, resp. prenasaju na kupujuceho poplatok za kartu. Kedze u nas bude ten poplatok platny pre akykolvek typ platby, predpokladam, ze to schovaju do ceny tovaru. Ale mozno to nejaky eshop demonstrativne capne ako viditelnu polozku v konecnom uctovani. Mohla by to byt taka mala pomsta vlade.
Zobraziť komentár 17.09.2024 - 21:06:29
00
No, aktívnejší mladí ľudia už odišli alebo už vedia, že odídu, takže nemajú dôvod strácať čas prílišnou aktivitou.
Zobraziť komentár 17.09.2024 - 21:07:48
00
arrow_leftJohnnyZLiptova napísal:
Mladí ľudia majú všetko doslova v pi... nikto neštrajkuje každý je spokojný, dôchodci oslavujú že dostanú 13 dôchodok, verejná správa odmenu 800€ policajti ani nehovorím...

uvidime co lekari. Dostali od vlady "fuckera", valorizacia platov im klesne.
Zobraziť komentár 17.09.2024 - 21:08:03
00
bikemartin ano, už aj tam to bolo použité, v HU

inak toto je tiež hulvatstvo/zavádzanie/klamstvo najhrubšieho zrna:

Splácanie účtu za bývalú vládu

Prílohy:

IMG_20240917_210634.jpg
IMG_20240917_210634.jpg 67.6 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 17.09.2024 - 21:08:57
00
arrow_leftDudo napísal:
nechápem, čo sa tu všetci zavzdušnujete... :D

Nižšia DPH neznamená automaticky nižšie ceny, vyššia DPH väčšinou znamená vyššie ceny. Takže jedným prstom hodili zrnko pre plebs, ktorý bude najbližšie obdobie asi "zdravo žiť" z vybraných potravín v domnienke, že čosi pošetrí na lieky a lekárov, a zvyšnými 9-timi prstami budú ľuďom brať v domnienke, že sa im podarí konsolidovať. Ak ale tomuto vôbec niekto (aj zo samotného MF) verí, mal by sa pozrieť na históriu Smeráckych vlád, ktoré ani v dobrých časoch pri zavedení rovnej dane nedokázali ušetriť ani deravý groš.

Naposledy upravil dodo58 dňa 17.09.2024 - 21:19:18, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 17.09.2024 - 21:13:50
04
arrow_leftskorpion napísal:
Mohla by to byt taka mala pomsta vlade.

To mi pripomina, ked u znameho sa trikrat za rok otocila danova kontrola na dotacie. Pocet kontrol musel uradnik vykazat, vraj mali vzdy vsetko v poriadku a do smerackych firiem mal zakaz vstupu, tak aspon symbolicku pokuticku vyrubil. Samozrejme administrativne pochybenie sa najde vzdy.

Takze s Lackom myslitelom by som sa do takejto vojny nepustal, aj keby moje uctovnictvo bolo ciste ako panensky moč.
Zobraziť komentár 17.09.2024 - 21:17:45
00
kupit knihu sa oplati :)
https://www.facebook.com/projektn.sk/posts/pfbid0VN2GKJopVqpPojY8fnPKfSPciFCpT1UCsdsx7NrLxQe2Pn7aNCUnTCToGyDLbtKal
Zobraziť komentár 17.09.2024 - 21:26:05
02
VW keď zatvorí závod v BA potom sa uvidí akú máme silnú ekonomiku. US Steel otázka času kedy padne na hubu. Naša ekonomika je časovaná bomba automobilky a nič len pásová výroba. Vivat Slovakia
Zobraziť komentár 17.09.2024 - 21:37:39
06
pre mna ako maleho podnikatela to znamená
- zvýšené náklady na tovar- ktorý mi zdražie vo velkoskladoch
-zvýšené poplatky za vozidla
-zvýšené platby za dialničné
- daň az platby faktúr- cca 40-70ks/mesiac
-poplatky za vkad tržieb na učty
- zvýšené náklady na stravne listky zamestnancom
- - zvýši sa samozrejme opatreniami aj najom priestorov... ako pri každej Smerackej zmene

takže čo sa stane , všetok tovar aj praca pojde hore..

-
Zobraziť komentár 17.09.2024 - 21:44:59
028
narodnemenu.eu
Zobraziť komentár 17.09.2024 - 21:48:16
018
birmovany komunista sluboval ze dialnica do ke bude v 2010, uz je hotova?
arrow_leftJohnnyZLiptova napísal:
VW keď zatvorí závod v BA potom sa uvidí akú máme silnú ekonomiku.

ja som to zazil v 2009 ked medzinarodna firma zatvorila a premigrovala do lacnejsich krajin...
staci ze zas sa ekonomicke prostredie zmeni v dusno (ideme tam), a pri najmensom naznaku krizy vsetky firmy pojdu do p.če.
tazke casy sa daju preexistovat ked mas mzdu, ale ked nezamestnanych zacne kvoli krize pribudat...

moj najhorsi odhad ze toto sa zmeni na geriatri-mafianistan, darmo sa starci budu divit ze kam mladez utiekla.
Zobraziť komentár 17.09.2024 - 22:09:51
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up