Lokalizácia
Formulár sa odosiela
To je marne aj tak sa budu spravat ako *****
Zobraziť komentár 19.09.2024 - 20:54:27
00
Nebol som v tejto (ani inej) skupine, len chcem povedať, ze momentalne tam je celkom husto, plno chodcov, cyklistov, okukovacov vody na 'brehu' Dunaja
Zobraziť komentár 19.09.2024 - 23:26:12
02
mne vcera takito pri*** isli oproti presne tam, jeden zlava a druhy zprava, naraz a pekne natesno. Ja som bol vo svojom pruhu. :puke:

To ze zasahuju do protismeru aj na sirokej hradzi medzi mostom SNP a Lanfranconi ani nehovorim. Hraju sa na profikov, ale zakladne znalosti im chybaju. Akurat robia hambu a spinia meno cyklistom.
Zacinam chapat motoristov, ktori sa rozculuju na cyklistov.
Zobraziť komentár 20.09.2024 - 09:51:10
01
Viedenská cesta je celkovo problém aj mimo veľkých skupín, keď sa v tom cyklopruhu trajdajú chodci, bežci a psíčkari. Tu by mesto konečne malo urobiť radikálne riešenie a urobiť z toho konečne bicyklovú cestu, kde cyklisti budú môcť využívať celú šírku cesty obojsmerne a aj vo dvojiciach a autá iba v tom jednom smere.
Zobraziť komentár 20.09.2024 - 11:17:06
00
Cyklisti nemajú čo jazdiť vo dvojiciach vedľa seba. Ak sa chcú vykecávať, nech sa zastavia na pivo alebo na kávu.
Zobraziť komentár 21.09.2024 - 19:20:08
05
Koncom mája som presne takúto zrážku zažil, išli dvaja cyklisti vedľa seba, ja som sa uhol az na obrubník na svojej strane, chlap sa zacal obzerať a ked sme prechádzali okolo seba strhol riaditka rovno do mňa, bola to sekunda a nemal som ani možnosť zareagovať. Padol som rovno na obrubník, mesiac som mal ruku ohnutu do 90 stupňov, nevedel som ani jesť, prsty opuchnuté na oboch rukách, modriny po rebrach a na bokoch a zadku.

Mal som komplet plastové chrániče od koníkov až po vrch stehien (IXS cleaver), fox ochranné gate na kostrč a boky a samozrejme helmu, aj tak som bol kvalitné dobitý. Za tych 18 rokov co jazdim som mal vela pádov, dokonca ma auto vytlačilo z cesty vo veľkej rýchlosti, no toto bolo určite najhoršie. Ruka ma doteraz boli a ked vidím dvojicu ist vela seba tak brzdim ako blázon.

Naozaj skúste ísť aspon v závetrí a nie riaditkami vedľa seba, lebo toto naozaj zažiť nechcete, je to neskutočná zrážka pre oboch účastníkov.
Zobraziť komentár 22.09.2024 - 06:26:06
02
arrow_leftrodo napísal:
Cyklisti nemajú čo jazdiť vo dvojiciach vedľa seba. Ak sa chcú vykecávať, nech sa zastavia na pivo alebo na kávu.

Ďakujeme za názor a teraz sa pozrime, čo na to hovorí legislatíva konkrétne zákon 8/2009 o cestnej pramávke:
Cyklisti smú jazdiť len jednotlivo za sebou; to neplatí pri jazde po cestičke pre cyklistov, poľnej ceste, lesnej ceste a v obytnej zóne, kde smú jazdiť dvaja cyklisti vedľa seba, ak tým neobmedzujú a neohrozujú ostatných účastníkov cestnej premávky.

Na Viedenskej ceste teda možno jazdiť aj dnes vo dvojici vedľa seba, samozrejme treba sledovať situáciu okolo seba a keď treba, tak sa upratať za seba.

JOLI navrhuje na Viedenskej ceste (a ja súhlasím) režim bicyklovej cesty, kde platí:
Bicyklovú cestu môžu cyklisti používať v celej šírke určenej pre ich smer jazdy.

Čiže žiadna dvojica, ale pokojne aj trojica spolužiakov, ktorí idú zo školy a rozprávajú sa, je môže byť legálna na bicyklovej ceste.

----
Ešte poznámka pod čiarou: častokrát sa vníma ako divné, že dvaja ľudia, ktorí idú spolu na bicykloch sa spolu chcú po ceste porozprávať. Pritom ak by išli v aute, tak sa nad tým nikto nepozastaví a nenavrhuje im, že sa majú porozprávať na pive alebo na káve. A potom tu ešte máme situácie, keď ide človek sám v aute a prakticky ide v trojici vedľa seba :D
Zobraziť komentár 23.09.2024 - 08:37:10
06
Alebo vo stvorici (pripadne viac) vedla seba chodci, idealne po cykloceste 😁
Zobraziť komentár 23.09.2024 - 08:46:58
02
Nech si idu vo dvojici, ked im to situacia umozni, a nie ze zaberu aj protismer, a ti v protismere nech skacu do jarkov. Je to rovnake spravanie ako auta, ktore chcu prdbiehat, aj ked maju na krajnici cyklistov.
Zobraziť komentár 23.09.2024 - 09:00:00
02
arrow_lefttr3mp napísal:
Ešte poznámka pod čiarou: častokrát sa vníma ako divné, že dvaja ľudia, ktorí idú spolu na bicykloch sa spolu chcú po ceste porozprávať. Pritom ak by išli v aute, tak sa nad tým nikto nepozastaví a nenavrhuje im, že sa majú porozprávať na pive alebo na káve. A potom tu ešte máme situácie, keď ide človek sám v aute a prakticky ide v trojici vedľa seba :D

Ano, mas pravdu, nad autom sa nikto nepozastavi, ze je sirsie ako bicykel..
Zobraziť komentár 23.09.2024 - 09:00:35
00
presne ako pisete, neohladuplne skupiny cestnych cyklistov vyzeraju vacsinou ako dvojica rozpravajucich sa rekreantov LOL ze sa nechate trolit ...
Zobraziť komentár 23.09.2024 - 09:12:59
00
arrow_lefttr3mp napísal:

Dosiel ti bold? Preco si nevyznacil aj druhu cast tej vety?

Cyklisti smú jazdiť len jednotlivo za sebou; to neplatí pri jazde po cestičke pre cyklistov, poľnej ceste, lesnej ceste a v obytnej zóne, kde smú jazdiť dvaja cyklisti vedľa seba, ak tým neobmedzujú a neohrozujú ostatných účastníkov cestnej premávky.

Nikomu nevadi, ked jazdia aj 20ti vedla seba, ak tym neobmedzuju a neohrozuju ostatnych. Co zjavne nie su tu opisane pripady, vsak?
A s tym prirovnanim s autami si tiez netrafil. Resp. nechtiac aj trafil. Predstav si totiz, ako dvaja curaci idu po ceste v dvoch autach vedla seba, lebo oni sa chcu predsa porozpravat cez otvorene okna a vsetci ti, co su tiez na danej ceste maju skakat do priekopy, lebo nasi curaci si chcu pokecat.
Tento narod na sebe zial necha aj drevo rubat, preto je tu raj pre vycurancov kazdeho druhu. Ale vedz, ze sa na bajkoch vozi aj zopar takych, co blbeckom neuhnu a akejkolvek konfrontacie sa neboja. A dokonca aj poznaju zakony a vedia v dnesnom chorom systeme plavat. To bude radosti, ked takemu zacnes po zrazke habkat nieco o dvoch autach jazdiacich subezne, lebo sa chcu porozpravat.
Zobraziť komentár 23.09.2024 - 12:20:05
05
ked ide 6 cyklistov v dvojrade tak sa mozu rozpravat a to ti nevadi (nesmie ti to vadit lebo je to v zakone) a ked idu daja v rovnakom dvojrade, v rovnakej sirke a rozpravaju sa tak uz ti to vadi (samozrejme lebo v zakone je to zakazane). Cize v momente ked by prisla novela a povolili by to aj 2 a nie od 6 tak ti to prestane vadit. Hmm, zelene rozmyslanie, samozrejme.
Zobraziť komentár 23.09.2024 - 12:27:52
00
Mne sa zdá logické, že čim ich je viac, tým je ten balík prosepsejsie do určitej miery skrátiť.
Predbiehať dĺžku troch vs. šiestich je celkom rozdiel pre to auto myslím.
Zobraziť komentár 23.09.2024 - 13:35:29
00
iste mas pravdu, ale riesime toto
Komu/kam mam napisat ze mi vadia skupiny ziletkarov ktori jazdia po dvojiciach vedla seba na uzkych chodnikoch,
Zobraziť komentár 23.09.2024 - 13:42:35
00
keyboard_arrow_up