Na základe toho že ho chcú zastreliť za každú cenu. Pokiaľ viem útok nastal hlboko v lese v ťažko dostupných terene a nie na kraji obce.
06.10.2024 - 19:04:22
07
A ešte som fakt zvedavý, ako zistia, ktorý medveď to bol??? :rofl:
Ide o smutnú udalosť, ale smiešne sú tie následné vyhlásenia a činy...
06.10.2024 - 21:16:48
02
Bude to určite prvý na ktorého natrafia. 🙄
07.10.2024 - 08:32:19
04
arrow_leftbladerunner napísal:
A ešte som fakt zvedavý, ako zistia, ktorý medveď to bol??? :rofl:

"Nebyl čas lámat si hlavu kto je kto!"

https://youtu.be/rra4p0WVU3E?si=N7alwonQFCHAMEXJ
07.10.2024 - 09:45:42
014
Info pre peších a cyklistov, upozornenie bolo aj v obecnom rozhlase v Hronci .... stará medvedica hľadá mladé ... https://www.sprejnamedveda.sk/aktuality/v-kamenistej-dolie-zrazilo-auto-mladu-medvedicu-upozornuju-na-vyskyt-starsej/
10.10.2024 - 11:25:50
00
jeden macik na vylete? :-) Tribec som bral ako bezmedvedie uzemie. som zvedavy kam sa az rozsiria
https://www.aktuality.sk/clanok/JSUHAcx/medved-v-lesoch-nad-sulovcami-obecny-urad-vydal-upozornenie-pre-turistov/
10.10.2024 - 14:59:42
00
Aj tie hlásenia teraz treba brať s rezervou. V krikoch niečo zašuchoce a ľudia tam už vidia medveďa. Nedávno tu neďaleko v obci Zalužice pri Z. Šírave tiež v obecnom rozhlase(aj na socsieťach ) vyhlasovali ,že ľudia nemajú vychádzať von, lebo vraj pri dedine niekto videl medveďa. Pritom obec je absolútne mimo nejakých lesov kde by mohli byť medvede (si myslím), aby sa tam dostal medveď , to by musela byť veľká náhoda. Ani žiadne pobytové znaky nikto nenašiel, resp. nezverejnil. Takže tak....
10.10.2024 - 15:36:08
00
Každý nech to berie, ako uzná za vhodné. Obec si povinnosť splniť musí, či starosta aby bol z obliga, tak radšej napíše info do rozhlasu. Niekde vyhlásia "poplach" ak je medveď za dedinou, inde v takom prípade, ako teraz v Hronci. Auto s drevom usmrtilo mladú medvedicu. A stará je v strese, "lieta" po hore a ak na niekoho natrafí, asi ho vypácka :) . Inak v oblasti z dôvodu lykožrúta ide ťažba dreva, aká tu hádam ešte nebola. Rúbu sa celé boky, na ceste nič iné, len kamióny s drevom, nakládky, vykládky, štiepka. Medveďom bude z toho tiež kvapkať, ako sa povie. Ak sa presťahujú do oblastí Poľany, Muránskej planiny, Gemera a Malohontu, bude pretláčačka a nervozita tam.
10.10.2024 - 16:08:18
00
Veď nech idú do Očovej,tam je fürer taký rozumný pán🖕a on im povie čo a ako.Ba vlastne ak sú tie medvede rozumné,tak to samé vycítia 😀.
10.10.2024 - 16:21:45
02
Medved sa pohybuje. Ze ho niekto niekde videl neznamena, ze tam zas bude; a naopak, ze ho tam nikto nevidel, neznamena, ze tam nikdy nebude.
Treba ist do lesa a na medvede kaslat.
10.10.2024 - 18:15:02
23
Keď na miestach,kde nezriedka nachádzam stopy rozhodne mohutnejsie ako zanecháva bačov Dunčo v listí zašuchoce čo i len drozd by som chcel vidieť tvoje hrdinstvo,ktoré prezentuješ za klavesnicou😀
10.10.2024 - 22:01:56
00
Zazil som, skoro som sa posral, ale do lesa chodim stale aj napriek tomu.
Ja som z Podpolania, tu nam macovia behaju po dedinach. Bud budem sediet doma, alebo nie.Nie je to hrdinstvo, je to volba. :)
10.10.2024 - 22:28:10
15
nebyvam na podpolani a tiez nam tu macovia behaju po dedinach :lol: momentalne na jablcka, na hrusticky :-)
10.10.2024 - 22:37:16
00
Ja tu mam tri moznosti:

1. Nejazdit po hore
2. Jazdit, krmit v sebe strach, nasledne sa pocas jazdy bat a kazit si ju tym
3. Jazdit a snazit sa nemysliet na medvede

Ja som paradoxne z tych ustrachanejsich ludi, co vidia vsade hrozbu. (Mal som ist studovat bezpecnostneho technika, bol by som dobry 😄)
Je to tazke, ale ucim sa a pomaly sa zlepsujem v tretej moznosti. Bojujem s tym, inak by som vobec nejazdil po lese. V podstate sa drzim mantry, „Ak sa mi ma nieco stat, naco si to predtym este kazit strachom z toho." Popripade, „Ten most prekrocime, az k nemu dojdeme" :D
Takze ziadny hrdina. Skor bojovnik sam so sebou.

Vzdy je to najtazsie na jar, aj ked sa snazim ignorovat/necitat spravy o tom, kde koho napadli a kde ich videli v zahrade za domom.. aj tak sa ku mne dostanu :)
Potom sa napatie znizuje a k jeseni uz ziadne nie je.. Dalsia jar a zas odznova :)
10.10.2024 - 22:53:46
02
Keď píšeš z Podpolania,to má dnes cveng!🤔🫣
11.10.2024 - 08:04:35
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up