My sme nášho krpca prekotili pred domo, koleso Chariotu vybehlo na obrubník a prevalil sa na bok. Bol v miminkovníku a niekde si riadne treskol hlavu, mal hrču. Potom sme mu kúpili prilbu, ale to sa nedá používať, ked sa oprie vzadu, natlačí sa mu prilba na oči a nič nevidí. Tiež sa bojím v Chariot lite tohože mu bude hlava padať dopredu, keďže sa nedá sklápať.
07.10.2024 - 14:00:44
00
arrow_leftsozi napísal:
Do vozika prilba? Sak dieta je chranene hlinikovou konstrukciou z kazdej strany, je priputane 5-bodovym pasom... Aj keby sa vozik prevratil hore nohami, co si teda neviem predstavit, ako by sa dalo - hlava dietata je vzdy z kazdej strany v bezpeci. V prilbe si predsa nemoze hlavu opriet dozadu a pride mi to este nebezpecnejsie pre polohu hlavy mat ju cely cas predklonenu. To nemoze byt ani len prijemne, toboz zdrave a bezpecne.

Samozrejme do cyklovozika patri prilba, uplne rovnako ako si ju nasadis sam ked ides na bicykel. Tu tvoju poslednu vetu nebudem ani komentovat. S cyklovozikom sme pobehali hory doly a mala bola od mala zvyknuta na prilbu. Staci ze ti zozadu do vozika narazi dalsi cyklista, ktory nedobrzdi a kedze vzadu je len latka, tak to schyta dieta rovno do hlavy :fubar:
07.10.2024 - 18:41:41
00
arrow_leftblackman napísal:
..Staci ze ti zozadu do vozika narazi dalsi cyklista, ktory nedobrzdi a kedze vzadu je len latka, tak to schyta dieta rovno do hlavy :fubar:

To je nevyhoda odlahcenych cyklovozikov. Napr. Qeridoo Kidgoo ma vacsi skelet , rozdeleny na kabinu pasaziera a odkladaci priestor, cize cyklista by musel prerazit tyce oddelujuce ulozny priestor od kabiny pasaziera, vonkajsiu konstrukciu a este sklopene riaditka.

Idealne je este jazdit min.dvaja , sprievodny cyklista vzadu.

Odporucanie nosit prilbu davaju z legalnych dovodov asi vsetci vyrobcovia, ale aby spravili aj poriadne odvetranie pouzitelne aj v lete s prilbou, to uz nie.
07.10.2024 - 20:31:20
00
arrow_leftuid napísal:
To je nevyhoda odlahcenych cyklovozikov. Napr. Qeridoo Kidgoo ma vacsi skelet , rozdeleny na kabinu pasaziera a odkladaci priestor, cize cyklista by musel prerazit tyce oddelujuce ulozny priestor od kabiny pasaziera, vonkajsiu konstrukciu a este sklopene riaditka.

Idealne je este jazdit min.dvaja , sprievodny cyklista vzadu.

Odporucanie nosit prilbu davaju z legalnych dovodov asi vsetci vyrobcovia, ale aby spravili aj poriadne odvetranie pouzitelne aj v lete s prilbou, to uz nie.

Mal som Thule Chariot Sport 1 a ten je odvetrany paradne. Videl som prevratene voziky a nikto ma nepresvedci, ze nedat decku helmu na hlavu je dobry napad.
08.10.2024 - 20:05:06
01
keyboard_arrow_up