Lokalizácia
Formulár sa odosiela
k tomu kaktusu ešte toto :
https://www.notar.sk/zalozne-pravo/?actId=66fe68170874d21941e587e5
Zobraziť komentár 07.10.2024 - 21:50:54
10
Ako "dalsi predajca" na trhu sme v roku 2023 mali trojnasobne trzby voci "najvacsiemu specializovanemu predajcovi" a boli v jemnej strate v narocnom roku plnom investicii do skladu, novej predajne ZA a priprave na Brno a expanzie do zahranicia. Tento rok sa vyvija pozitivnejsie, aj ked trh je stale rozkolisany a nie kazdy predajca, distributor ci vyrobca sa dozije dalsej sezony.

vkotrik ceny ale pojdu hore. Ja nespravim tu istu chybu, ze poviem kedy to bude, ale z povahy situacie to je nevyhnutne. Aktualne sa predavaju bicykle vo velkych zlavach, pretoze ich je v niektorych kategoriach prebytok. Vela sa vyrobilo, vela sa nakupilo, firmy tlacia naklady a musia predavat v zlavach. Vyrobcovia nevyrabaju, alebo len velmi obmedzene mnozstva - caka sa kym sa vypredaju aktualne zasoby. Ale oni sa raz minu a vsetci vyrobcovia a distributori (a predajci) si budu chciet (a musiet) dohnat roky, kde boli stratovi. Vtedy sa cenotvorba dost radikalne zmeni. Nebude to zo dna na den a nebude to vsade rovnako, ale pride k tomu.
Zobraziť komentár 07.10.2024 - 22:08:57
017
vkotrik no a mas pre to tvrdenie data ci dojmologia? Ja si viem obhajit cislami co som predikoval. Ceny rastu a je to fakt, ako pisecervo nedeje sa to zo dna na den ale je to tu. Najpredavanejsie polozky Shimana a SRAMU su kazdym naskladnenim drahsie a odraza sa to na MOC. Dole to taha OEM.

Bicykle mimo dobiehajucich vypredajov idu rovnako hore, to, ze je na trhu stale vela modelov v zlave opat nic nehovori o tom, ze novy tovar je v drvivej vacsine drahsi. Rast cien brzdia uz iba dobiehajuce overstocky lebo akonahle posledny velky hrac vypreda alebo niekto aj skrachuje pojde sa hore. Vsak pozrite na vysledkovky firiem ktore si verejne, pozrite napr aj tuto na Kaktus bike.

Sumarom viem na zaklade dat povedat, ze nasobne viac produktov zdrazelo ako zlacnelo.

V com som sa sekol a nebude to uplne pravda je cas kedy sa ceny stabilizuju. Dnes viem, ze to s prichodom sezony 2025 nebude ale potiahne sa to o dost dlhsie. Ja som ale tie predikcie netahal z klobuka ale snazil sa analyzovat data, ktore som mal v danej chvili v rukach. Dnes viem, ze dat som mal malo, resp chybali mi niektore informacie od mensich hracov, ktore vo finale ovplyvnia cely trh.

A uz ozaj koniec OT.
Zobraziť komentár 07.10.2024 - 22:28:49
01
arrow_leftBoo_boo napísal:
A v com som sa sekol?? ;-) btw zas offtopic. K poctivej novinarskej praci dennika N poviem asi tolko, ze keby sa spytali nemuseli by pisat somariny, resp polopravdy a dohady.

A co z toho clanku su somariny, polopravdy a dohady? Co je na clanku nepoctive? Zaujima ma to aj v kontexte "poctivej novinarskej prace" zverejnovanej na webe mtbiker.sk. :)

Na prvy pohlad vyzera ze mali tip na Kaktus, oslovili viacere zdroje a clanok doplnili verejne dostupnymi datami pre sirsi kontext, apropo sam sa rad arogantne ohanas pracou s datami...

Vies ako vyzeralo uctovnictvo Kaktusu, ci tiez nemali "narocny rok plny investicii" ako pisal cervo? V clanku pisu ze im popribudali predajne...
Zobraziť komentár 07.10.2024 - 23:09:04
210
K poctivej novinarskej praci dennika N poviem asi tolko, ze keby sa spytali nemuseli by pisat somariny, resp polopravdy a dohady.

Počkaj počkaj. Čo v článku Denníka N nesedí? Pracujú s dátami a faktami.
To skôr ty tu šíriš konšpiračné dezinfo "Nko píše somariny, polopravdy a dohady" akože haló.
Tu je odomknutý článok aj pre tých, čo nemajú predplatné https://e.dennikn.sk/4236875/kaktus-bike-ma-zavrete-vsetky-predajne-aj-vypnuty-e-shop-novy-majitel-mlci-o-tom-co-bude-dalej/?cst=842b8ca08a175b3913e95c9896195c64ae8f96c05c99b48277d5ce778a68cd5d

Náročnejší rok má za sebou aj ďalší domáci predajca bicyklov MTBiker. Jedna jeho firma zameraná na predaj bicyklov iným firmám MTBiker sa po rokoch ziskov vlani zosunula do menšej straty 38-tisíc eur, no aspoň jeho eshop MTBiker.shop bol naďalej v zisku vo výške 26-tisíc eur. Navyše MTBiker je podstatne väčší ako Kaktus Bike. Vlani obe firmy MTBikeru mali tržby po zhruba 15 miliónov eur, zatiaľ čo Kaktus Bike ich má len na úrovni okolo piatich miliónov eur. Vedenie MTBikera tento rok hlási aj ďalší rast tržieb – až o zhruba 30 percent.

Čo z toho nesedí, čo je somarina, polopravda a čo dohad?
Zobraziť komentár 08.10.2024 - 08:26:32
07
Je to prepisane. Zasadne prepisane oproti povodnej verzii clanku. V case ked som to napisal tam toto nepisalo Kaktus bol najvacsi predajca na Slovensku apod.

P.S.: pozdravujem do Nka, ocividne to tu citaju nakolko v diskusii u nich pod clankom nie je o tom co poprepisovali nic. Nabuduce nam napiste, mame public maily, odpisujeme relativne rychlo. ;-)
Zobraziť komentár 08.10.2024 - 08:29:22
019
Plus, to ze mam uctovnu stratu este neznamena ze to je so mnou zle😉.
Zobraziť komentár 08.10.2024 - 08:36:32
15
Je to prepisane. Zasadne prepisane oproti povodnej verzii clanku. V case ked som to napisal tam toto nepisalo Kaktus bol najvacsi predajca na Slovensku apod.

P.S.: pozdravujem do Nka, ocividne to tu citaju nakolko v diskusii u nich pod clankom nie je o tom co poprepisovali nic. Nabuduce nam napiste, mame public maily, odpisujeme relativne rychlo. ;-)

Povodny clanok bol o Kaktuse, MTBiker tam ani nebol menovany a bolo to ilustracne doplnenie informacie o financnych vysledkoch inych predajcov bicyklov.

MTBbiker/MThiker je minimalne medialne konkurentom Hiking.sk, ktory patri pod Nko. A teraz si predstavme ze v dikusiach na Hikingu by zamestnanci/stakeholderi pisali, ze MThiker/MTBiker je nepoctivy, a pise somariny a polopravdy.

Ako definujes najvacsieho predajcu? Podla poctu predajni? Podla predajnej plochy? Podla zisku?

Trosku sebareflexie a pokory by skutocne nezaskodilo, takto mam silny dojem nepoctivosti prave z tvojho konania. A tu aroganciu tam citim stale...
Zobraziť komentár 08.10.2024 - 08:44:24
19
Pôvodný článok som tiež čítal. Mtbiker tam bol spomenutý v jednej vete, že sa dostali do miernej straty 36k €, alebo koľko. Nič viac tam nebolo. Tú sumu asi zistili z nejakých verejne dostupných zdrojov. Nko nie je plátok ktorý by si potreboval vymýšľať a písať bludy. Je dobré sa ohradiť v mene firmy keď s niečím v texte máte problém.
Zobraziť komentár 08.10.2024 - 08:55:08
00
Už rozumiem. V pôvodnej verzi bolo uvedené, že Kaktus bike je najväčší predajca bicyklov na slovensku a to sa samozrejme MTBikeru nepáči, lebo je to o tom kto ďalej docíká.
Záleží od toho, čím najväčší, aké je kritérium veľkosti. Počtom kamenných predajní je niekto väčší v tejto krajine? Teda kým ich nezatvorili.
Tržbami určite nie. Možno boli najväčší niekedy v minulosti, keď MTBiker.sk bol iba web bez e-shopu.
Neviem, nie som finančný dátový analytik.
Marin bicykel pre dcéru som kúpil začiatkom sezóny v Kaktuse (mali lepšiu cenu, asi chybná, ale predali mi za tu nižšiu), že ich podporím. Tuším nepomohlo :| 90% nákupov robím tu, som spokojný a podporujem domáci trh aj ľudí.

Naposledy upravil Strenki dňa 08.10.2024 - 08:58:58, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 08.10.2024 - 08:56:20
01
Je mtbiker vacsi predajca bicyklov obratom ako Alza?
Zobraziť komentár 08.10.2024 - 08:58:20
20
Mam pocit, ze sa tu zbytocne hadame na detailoch. V povodnom clanku bolo uvedene, ze sme sa dostali do straty v casti clanku, ktora ilustrovala problemy v cyklistickom biznise. Boli sme oznaceni ako "dalsi predajca" a KTS ako "najvacsi specializovany predajca". Ani jedno sa nam velmi nepacilo, pretoze ani jedno nebolo presne (nasa B2C entita je v zisku a narastla o 24%). Ale najviac sa nam nepacil ten kontext, pretoze z nasho uhla pohladu bike segment neklesa a predaj bicyklov bol za 2023 rekordny. Nechceli sme teda byt uvadzani ako priklad poklesu v clanku o insolvencii nasho najvacsieho konkurenta. Preto som p. Haluzovi pisal a este v noci text doplnil, za co sme vdacni.

Kaktus bol dlhodobo najvacsi predajca na Slovensku, MTBIKER ho v poslednych rokoch prerastol (bavime sa o trzbach / market share, kedze to je metrika, ktora je relevantna). Som si takmer isty, ze Alza nema na Slovensku v bike segmente vacsi obrat, ale to nemame ako zistit a je to nepodstatne, kedze nie je specializovany predajca. V povodnom clanku totiz bolo pouzite to slovicko "specializovany", preto nema zmysel do porovnania tahat Alzu, Decathlon alebo Lidl.

Netesime sa zo situacie v Kaktuse, kedze to reflektuje zle svetlo na cyklisticky trh. Preto aj nasa reakcia na ten povodny mention tu na fore.
Zobraziť komentár 08.10.2024 - 09:29:52
323
Za starym Kaktusom je mi luto a za ludmi ,Romanom Zemankom,Marekom Jurcikom a podobne.Tie ich rozne blaznive bike akcie staly za to
Zobraziť komentár 08.10.2024 - 21:04:59
03
A čo v prípade reklamácie ? Kupoval som tam bike vlani. V prípade reklamácie tam dať bike a už ho nedostať naspäť, by ma j.blo
Zobraziť komentár 09.10.2024 - 12:06:18
00
To ti vyreklamuje dovozca, značka to ošefuje aby na tom zákazník netratil, zas nie sme v Mongolsku alebo v 90-tkach aj keď to tak niekedy vyzerá... Toho sa nemusíš báť. Aj keby zavreli a už neotvorili tak banka Tvoj bike nepredá ;)
Zobraziť komentár 09.10.2024 - 13:09:58
05

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Komponenty)
keyboard_arrow_up