Lokalizácia
Formulár sa odosiela
To je ako ked som sa nudil v hre Cities Skylines :D
Zobraziť komentár 16.10.2024 - 18:29:31
00
Ľudia ja čím viac jazdím gravel a musím sa presúvať po cestách s premávkou tým viac ma to ťahá späť do lesa. Aj keď som raz tukol už aj srnku (chúďa malé bal som sa o ňu viac ako seba ale bez zranení na oboch stranách). Point je ze odkedy jazdím viac medzi autami aj keď vyblikany ako kkt tak cítim to nebezpečenstvo a hnev zároveň. 3 krát som už tiež nedostal prednosť a vždy som to nejako uskocil alebo umanevroval no ta ignoracia ľudí za volantom ma vytáča do nepríčetnosti. Vy o tom hovoríte s takým stoickym kľudom ako že ste to prijali ako bežnú súčasť života no ja mam niekedy chuť viesť svätú vojnu. Ale potom sa mi stane ze ma dvojmetrovo krásne obehne auto aj so smerovkami a vesmír je zas na pravom mieste. Neviem sa ale zbaviť pocitu ze drvivá väčšina vodičov sú sebecké indivíduá ktoré sú myslia že rýchlejšiemu patrí cesta. Možno tak trochu mentalita národa a možno som zaujatý ale ja som ten typ človeka ktorý sa tlačí na krajnice aby som nikoho neobmedzil vždy zdvyha ruku keď odbaca a ak môžem dokonca na úzkej nízko frekventovanej ceste ochotne púšťam autá aby som co najmenej zavadzal. Asi by som nemal proste očakávať to isté od iných
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 11:57:39
111
Na patronke od sav asi 1/3 vodicov neda prednost, tento pipad,ked odbocuju dolava a nedaju prednost,a vacsina z nich este vytrubuju. Vyzwra to na systemovy problem :(
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 12:06:33
00
su nauceni ze cyklisti ignoruju semafory a jazdia na cervenu, tak si logicky myslia ze aj tato krizovatka je rovnaky pripad
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 12:10:52
00
arrow_leftJohnko napísal:
....... no ja mam niekedy chuť viesť svätú vojnu. ........

To nie je veľmi múdre, stačí pozrieť tému RIP.....Paríž
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 12:28:54
00
ltoskor tak 1/3 tu prednost dava a aj to som velmi optimisticky
my v BA mame stastie ze mame Rakusko co by kamenom dohodil ale pre zvysok SR je to na ceste asi horsie.
Bojovat s nimi je na dlhe lakte, je ich viac, maju vacsiu silu a moze to stat zivot.
Nemusim byt ani na biku ale aj ked idem autom tak mi sem tam niekto neda prednost ked ju mam. Treba s tym bohuzial pocitat a predvidat.
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 12:42:07
00
Tam pri SAV bola isty cas i tabulka (mozno este je ale sme na svk tak predpokladam ze ju uz niekto za tu dobu vytrhol) ktora vyslovene informovala o tom ze pri tom odbocovani vlavo maju oproti iduce vozidla prednost (vratane cyklistov). Nejak to tam nepomahalao ale v poslednej dobe mi tam dava prednost kazdy.

To s tym ako sa spravaju vodici k cyklistom je podla mna dane i tym ze sa navzajom utvrdzuju v tom ze to spravanie je v poriadku a ze cyklisti na cestach su skodna. Staci pozriet rozne komentare k clankom v mediach ktore pisu o nehodach kde figurovali cyklisti, o budovani cyklistickej infrastruktury a podobne. To je same cyklisti tam nemali co robit, cyklisti jazdia po chodnikoch, cyklisti nedavaju prednost, cyklisti jazdia na cervenu, cyklisti su neohladuplni, atd... Pozrite ako sa vsade rozobera cyklochodnik na Vajanskeho a co koli nemu v zakone vzniklo.
Vodic moze mat toto vsetko v hlave a potom moze byt voci cyklistom agresivnejsi alebo menej vsimavy. Ked sa istu dobu pri zmene zakona o lesoch zacalo vsade pisat o tom ako ho cyklisti porusuju a vacsina ludi v komentaroch suhlasila s tym ze cyklisti v lese nemaju co robit, tak tiez vzrastol pocet ludi co na mna v lese pindali, obmedzovali ma a vyhanali ma z normalne oficialne znacenych cyklotras alebo oficialnych a povolenych cyklotrailov - lebo v lese nemam co robit. Samozrejme to nie su len komentare a clanky, ale celkovo ta masaz z medii, z netu, od znamych, od rodinych prislusnikov atd.
Samozrejme nie je to len cistou tou dezinformacnou masazou. Kolko krat sa mi stalo ze proste vodic neodhadne moju rychlost lebo ma skusenosti ze cyklisti jazdia pomaly.
Na druhu stranu take predbiehanie ma v kruhaci, kde proste vidim/pocujem (motor, smyky do zakruty, ...) ze to auto melie z posledneho len aby ma predbehlo a predomnou to strhlo doprava, to je cista agresivita voci cyklistom s neuvedomenim si moznych dosledkov toho spravania. To su ti rozni vychovavaci co si nieco mylne interpretuju a potom napriklad cielene vytlacaju cyklistu, vytrubuju, ostrekuju atd.
A samozrejme ta ignoracia cyklistu z pohladu silnejsieho. To su vsetky tie pripady ked si poviem ze keby som bol v rovnakej situacii ale v aute tak sa mi to nestane.
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 12:48:02
04
Ta tabula upozornujuca na cyklistov tam je stale zapichnuta v travniku.

A ze cyklisti ignoruju cervenu vidim pri KAZDOM jednom vyjazde, to nie je ziadne "utvrdzovanie sa" v diskusiach pod clankami ale jednoducho fakt.
Staci sa pristavit pri prechode cez Prazsku. 99% cyklistov tu prejde cez prechod na cervenu - ci uz krizom na druhu stranu cesty (ked su akoze chodci), alebo pokracuju v jazde bez zastavenia ked idu v jazdnych pruhoch s autami.
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 14:50:48
00
to utvrdzovanie sa je skor v tom ze cyklisti su pliaga ciest
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 15:14:05
00
:-) Lebo ludia v autach na cervenu nikdy nesli :-)
Ak mne iducemu na biku niekto nedal prednost, tak 99% to boli ludia v autach, nie na bicykloch. Ale tvrdit, ze soferi su pliaga nikdy nebudem.
Viac by ma vsak zaujimalo, cyklisti, ktori jazdia ako prasce, ci maju vodicak. Lebo ak je debata auto vs bicykel, tak vela komentarov je o tom, ze cyklisti nerobia vodicak, preto nepoznaju predpisy a preto jazdia ako dementi. Pritom vodicak nezarucuje nic. Vid moju prvu vetu. Je to len doklad, ze si clovek zaplatil kurz.
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 15:43:54
00
na kazdej druhej krizovatke jazdia auta na cervenu,niekedy az tak,ze ohrozuju tych,co dostali zelenu, aj cyklista prejde na cervenu,kde nikto nie je,je hrozna smrtiaca zalezitost :) ale su aj sialenci a idioti. v kazdom prostriedku sa najde dost. najviac asi vedu ekolobezky,tam sa asi neda inak ,podobne ako na bmw 😂
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 16:07:44
00
arrow_leftlto napísal:
Na patronke od sav asi 1/3 vodicov neda prednost, tento pipad,ked odbocuju dolava a nedaju prednost,a vacsina z nich este vytrubuju. Vyzwra to na systemovy problem :(

Nedávajú prednosť ani autám... Teda, už dávnejšie, keď som ešte pracoval v SAV a išiel párkrát po robote do Velocity, tak sa vždy našiel chytrák, čo si myslel, že to šmykne predomnou... No a keď som išiel z roboty na bicykli smerom na Kocmundu (aha, neviete, na Biely kríž), tak som vždy vytrčil ľavú ruku dopredu s dlaňou dohora, akože nech stoja. Pomáhalo.
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 18:25:24
02
Osobne si vsimam viac poruseni zakona zo strany vodicov ako zo strany cyklistov. Staci uz len ked sa kolegovci chvalia za aky kratky cas prejdu nejaky usek po dialnici a v druhej vete vynadaju cyklistom ze nedodrziavaju predpisy a jazdia po chodniku. Ono sa to neda vsetko ani vymenovat, to su prekrocenia ryhlosti, nedavanie znamenia o zmene jazdy, nedodrziavanie bezpecnej vzdialenosti, zneuzivanie vystraznych svetiel, parkovanie kadetade, nedavanie prednosti v jazde, kruhace su kapitola sama o sebe, nulovy obiehaci manever prekazky na ceste (cyklista), jazda na cervenu a krvavooranzovu, vjazd do zakazu vjazdu, statie na travniku, parkovanie hned pred prechodom pre chodcov, parkovanie a jazda na chodniku ci cyklochodniku, ...
Najvacsi neduh cyklistov je ze jazdia po chodniku, sice velmi dobre rozumiem preco po nom jazdia ale poniektori si ten chodnik vazne mylia s cestou ktora je postavena cisto pre nich - tym by som najradsej hned na pockanie rozpilil bicykel na dve casti.
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 20:58:45
04
arrow_leftlto napísal:

Tam je kľúčovým problémom to, že je to jedna z veľmi, veľmi mála križovatiek v Bratislave, kde svieti zelená vo forme plného kruhu, teda tam majú zelenú aj tí v protismere a pri ľavom odbočení im treba dať prednosť. Vodiči sú zvyknutí na to, že v absolútnej väčšine prípadov majú na semafore zelené šípky a teda ani pri ľavom odbočení nemusia "riešiť" protismer, takže veľa z nich sa imho holt "pozabudne."
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 21:51:51
00
Dostuduj aktualnu vyhlasku ;) , zelena sipka dolava uz nema vyznam, ze nedavas prednost protiiducim. Len o tom nikto nevie a krizovatky su este nastavene po starom.
https://www.mtbiker.sk/forum/post1950807.html#p1950807
https://www.mtbiker.sk/forum/post1950856.html#p1950856
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 22:27:01
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up