Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Treba si zakričať, zazvonit – a nedať najavo, že uhnes. Lebo ako sa tu vyššie píše, oni spoliehajú len na to.
Zobraziť komentár 23.09.2024 - 13:54:43
00
Obávam sa, že reaguješ na niečo, čo som nepísal a čo som ani nechcel povedať :D V tvojej reakcii čítam trošku útočný tón (ak nie, oprav ma), podľa mňa zbytočne, keď z tvojho textu mám dojem, že máme na neohľaduplné jazdenie skupín cestných cyklistov rovnaký názor :)

arrow_leftcokupit napísal:
Dosiel ti bold? Preco si nevyznacil aj druhu cast tej vety?

Nedošiel mi bold. :) Ak by som chcel byť manipulatívny, tak do citácie neuvediem druhú časť vety, ktorá hovorí o obmedzeniach jazdy vo dvojiciach. Tá tam však je a aj ty si ju v reakcii na mňa citoval. Keďže som však reagoval na nepravdivé rodo-vo tvrdenie, tak som zvýraznil práve tých dvoch cyklistov. Kebyže som vedel, že to niekto zle pochopí, nezvýrazňoval by som nič. (Dúfam, že nebude komplikovať porozumenie prvá veta tohto príspevku, keďže je boldom :D)

Špeciálne pre teba si dovolím zopakovať aj vetu, ktorá je pod citátom, na ktorý reaguješ:
"Na Viedenskej ceste teda možno jazdiť aj dnes vo dvojici vedľa seba, samozrejme treba sledovať situáciu okolo seba a keď treba, tak sa upratať za seba."
Takže nezvýraznil som síce celú vetu, ale spravil som ešte viac, výslovne som uviedol príklad, že aj jazda vo dvojiciach má svoje obmedzenie a treba tak jazdiť s ohľadom na ostatných.

Nikomu nevadi, ked jazdia aj 20ti vedla seba, ak tym neobmedzuju a neohrozuju ostatnych. Co zjavne nie su tu opisane pripady, vsak?

Prvá veta nie je pravdivá, minimálne rodo-vi vadí aj jazda dvoch vedľa seba, nieto ešte dvadsiatich. Inak by som nereagoval faktickou pripomienkou :) A 20 vedľa seba by robilo asi problém aj polícii :)

A s tym prirovnanim s autami si tiez netrafil. Resp. nechtiac aj trafil. Predstav si totiz, ako dvaja curaci idu po ceste v dvoch autach vedla seba, lebo oni sa chcu predsa porozpravat cez otvorene okna a vsetci ti, co su tiez na danej ceste maju skakat do priekopy, lebo nasi curaci si chcu pokecat.

Viď vyššie, neschvaľujem ani pri cyklistoch ani pri motoristoch situácie, keď takýmto správaním obmedzujú/ohrozujú ostatných. Plus pri motoristoch je to vo väčšine prípadov aj nelegálne, narozdiel od vymedzených prípadov pri cyklistoch.

Tento narod na sebe zial necha aj drevo rubat, preto je tu raj pre vycurancov kazdeho druhu. Ale vedz, ze sa na bajkoch vozi aj zopar takych, co blbeckom neuhnu a akejkolvek konfrontacie sa neboja. A dokonca aj poznaju zakony a vedia v dnesnom chorom systeme plavat. To bude radosti, ked takemu zacnes po zrazke habkat nieco o dvoch autach jazdiacich subezne, lebo sa chcu porozpravat.

Nepredpokladám, že by som mal riešiť niečo po zrážke. Snažím sa jazdiť tak, aby som sa kolíznym situáciam vyhýbal. Teda ak som niekde na práznej ceste, pokojne sa do toho "opriem", ale v potenciálne kolíznych miestach spomalím. Žiadnu Stravu ani nič podobné nemám, takže sa nemusím hnať a môžem spomaliť. V skupinách nechodím a ich bezohľadná jazda mi tiež dosť vadí. Okrem toho však vnímam ako problém aj bezohľadnú jazdu jednotlivcov (to je na debatu do príslušného vlákna), osobne radšej vždy zvoľním pred nebezpečným miestom (napr. skupina chodcov v blízkosti cyklotrasy), hoci som "v práve". Nedupem 40.
Ohľaduplnosť je žiaľ niečo, čo dosť veľa cyklistom nič nehovorí. A je jedno, či je to pri jazde v skupine alebo sólo.
Zobraziť komentár 23.09.2024 - 14:18:15
03
Je take pravdilo na forach. Ak necitujes, tak reagujes na prispevok nad tvojim.
Zobraziť komentár 23.09.2024 - 17:27:15
00
arrow_lefttr3mp napísal:
Čiže žiadna dvojica, ale pokojne aj trojica spolužiakov, ktorí idú zo školy a rozprávajú sa, je môže byť legálna na bicyklovej ceste.

----
Ešte poznámka pod čiarou: častokrát sa vníma ako divné, že dvaja ľudia, ktorí idú spolu na bicykloch sa spolu chcú po ceste porozprávať. Pritom ak by išli v aute, tak sa nad tým nikto nepozastaví a nenavrhuje im, že sa majú porozprávať na pive alebo na káve. A potom tu ešte máme situácie, keď ide človek sám v aute a prakticky ide v trojici vedľa seba :D

Dúfam, že raz stretneš svoj klon v protismere a bude mať o 50kg viac.
Zobraziť komentár 23.09.2024 - 21:34:47
00
arrow_lefttr3mp napísal:
Obávam sa, že reaguješ na niečo, čo som nepísal a čo som ani nechcel povedať :D V tvojej reakcii čítam trošku útočný tón (ak nie, oprav ma), podľa mňa zbytočne, keď z tvojho textu mám dojem, že máme na neohľaduplné jazdenie skupín cestných cyklistov rovnaký názor :)

Nepredpokladám, že by som mal riešiť niečo po zrážke. Snažím sa jazdiť tak, aby som sa kolíznym situáciam vyhýbal. Teda ak som niekde na práznej ceste, pokojne sa do toho "opriem", ale v potenciálne kolíznych miestach spomalím. Žiadnu Stravu ani nič podobné nemám, takže sa nemusím hnať a môžem spomaliť. V skupinách nechodím a ich bezohľadná jazda mi tiež dosť vadí. Okrem toho však vnímam ako problém aj bezohľadnú jazdu jednotlivcov (to je na debatu do príslušného vlákna), osobne radšej vždy zvoľním pred nebezpečným miestom (napr. skupina chodcov v blízkosti cyklotrasy), hoci som "v práve". Nedupem 40.
Ohľaduplnosť je žiaľ niečo, čo dosť veľa cyklistom nič nehovorí. A je jedno, či je to pri jazde v skupine alebo sólo.

Mne vadia idioti a autisti, ktorí nechápu sarkazmus a vypisujú do fór siahodlhé tirády. Toto nie je GJH ani Gamča.
Zobraziť komentár 23.09.2024 - 21:41:31
00
arrow_leftjuju_pepe napísal:
Treba si zakričať, zazvonit – a nedať najavo, že uhnes. Lebo ako sa tu vyššie píše, oni spoliehajú len na to.

To by som na začiatku hrádze nič iné nerobil. Viete ako to skončí? Mesto tam naištaluje spomaľovače, za sebou, aby sa nedali preskočiť.,,, najlepšie možné riešenie, ktoré naserie všetkých.
Zobraziť komentár 23.09.2024 - 21:43:07
01
@rodo aky mas problem s GJH a Gamcou ? Nejaky komplexik ?
Zobraziť komentár 23.09.2024 - 21:59:09
04
Na FB som našiel filozofiu RBBA a k ich výjazdom. Letmo je tam spomenuté aj UTP. Samozrejme, to sú len 2 skupiny, avšak v lete ide každý deň po Viedenskej niekoľko skupín...

Michal Litavský, RBBA:
Na začiatok definícia balíka: Balíkom rozumiem väčšiu skupinu cyklistov jazdiacich vo dvojiciach vedľa seba. Tí, ktorí s nami jazdíte, alebo nás aspoň sledujete dlhšie, ste si určite všimli, že v rámci našich jázd sa snažíme v maximálnej možnej miere eliminovať jazdu po cyklotrasách. Nemyslím len naše (hrádzu), ale aj tie v Rakúsku. Primárne jazdíme po cestách. Je tomu tak z jednoduchého dôvodu. Pretože väčší balík na cyklotrase vie byť dosť nepríjemný pre ostatných cyklistov na nej. Jediným miestom, ktorému sa nevieme vyhnúť je úsek medzi Starým a Novým mostom. Na UTP to vyriešili elegantne a od covidu sa stretávajú v Bergu pri vode. Tento spôsobom pripojenia k nám využívate aj mnohí z vás. Aj vďaka tomu je ten prechod medzi mostami menej kritický. Vyhýbanie sa takýmto frekventovaným úsekom vo frekventovaný čas považujem za akúsi prirodzenú kultúru nášho jazdenia.

Takže tí, čo si utierali klávesnicu o RBBA a UTB by mali stiahnuť chvost medzi nohy. Ale opakujem, každý deň sa stretáva v Bratislave niekoľko skupín a smerujú buď do Rakúska alebo do Čuňova. A nie všetci vyznávajú filozofiu, ktorú razí M. Litavský v RBBA.
Zobraziť komentár 01.11.2024 - 20:23:43
05
arrow_leftJoKo napísal:
... Ale opakujem, každý deň sa stretáva v Bratislave niekoľko skupín a smerujú buď do Rakúska alebo do Čuňova....

JoKo ale čo to? :tmi:
Zobraziť komentár 01.11.2024 - 20:30:12
00
Na FB je ale aj prispevok z druhej strany obecenstva a tam tuto jeho filozofiu velmi neohajuju.
Zobraziť komentár 01.11.2024 - 21:07:16
00
keyboard_arrow_up