mne tiež len XL. inač v tej cene slušný bike...
05.11.2024 - 12:57:55
01
aha sry stacilo rozklinut :D
05.11.2024 - 13:00:58
00
Martin15 tie bikeparky. Možno mám len zlu predstavu kľudne ma opráv. Ale hľadám bike ktorý by to zvládol ak by som to šiel skúsiť. Nemusí to byt najlepšia skúsenosť(že ten bike je na určený) ale ani najhorší. Preto som pisal na začiatku neviem čo hľadám.
Vek 33 výška 183 váha 84 cca chcem sa dostať na 80.
Keď vravíš že trek je horší čo sa týka pomer cena výkon tak akú značku odporúčas ?
Veľa ľudí mi vravelo o canyone že tým že nemajú obchody tak nie sú tam prirážky a že je to solídny pomer cena výkon.

Mdfk. Ďakujem pozriem
05.11.2024 - 13:01:40
01
neodporucam ziadnu konkretnu. iba konstatujem ako sa veci maju,
ak vymaknes dobru zlavu jasne ze pomer cena vykon u treku pojde hore.
canyon ti dobre hovorili ale aktualne tam nevidim nic zaujimave
a dovolim si tvrdit ze momentalne ma lepsie ponuky radon ktory je tiez ako canyon v zmysle, ze ich nekupis bezne v obchode ako pises.

napr tu je bike za rovnaku cenu s prednym karbonovym trojuholnikom, a myslim ze lepsie osadeny ako ten trek.
https://www.bike-discount.de/en/radon-skeen-trail-10.0-2
alebo tu je o 500e lacnejsi ako ten trek a stale myslim ze s lepsou vidlou ako ten trek.
https://www.bike-discount.de/en/radon-skeen-trail-al-8.0-2
ale zas boli tu reci ze radon ma skaredy ram :) hlavne v karbone, a bike sa musi predsa aj pacit.

alebo ten cube co ti posiealal mdfk.

kazdemu zalezi na niecom inom,
trek ma tusim lepsiu zaruku na ramy, nieco v zmysle dozivotna ale male pismenka som necital :)
a mas to z lokalneho shopu s dostunejsim servisom.
05.11.2024 - 13:37:12
00
Ahoj ak by si mal záujem aj o zánovný predávam svoj GIANT TRANCE X1. Myslím že by sa ti mohol páčiť. Kupoval som ho na to isté ako ty ale nakoniec strávil do 1000km na zvážniciach okolo Žiliny. To je aj dôvod predaja. Výšku a váhu máme rovnakú a cena bude dosť pod 2000e.
06.11.2024 - 06:40:52
00
martin1 Dakujem pekne. Mne sa osobne dost pacia a aj co odporucal mdfk vyzera velmi dobre, z nich sa mi najviac paci.

ftorek vedel by si mi k tomu hodit aj nejaky link ? Nebranim sa ani takej moznosti.

Dakujem vsetkym co reagovali.
07.11.2024 - 09:58:01
01
mdfk a martin15, co si myslite o tom GIANT TRANCE X1 ? Oplati sa kupit pod 2000 ? cena/vykon tam je v pohode ?
07.11.2024 - 18:23:37
00
Cube vyraba rámy pre Radon. Aj ten cube aj Radon sú 5 rokov staré dopredajove modely s geometriou horšou ako moderné Xc. Giant ma naproti tomu vyladený systém maetro, možno sa bude trosku viacej pohupovat do kopca ako ten 4cap od Radonu ale dole kopcom to bude rozhodne väčšia zábava. Ak je to ta X1 na fox36 performance a Slx ako je tu na webe predavana nieje o čom.
07.11.2024 - 19:09:39
00
Giants transe 2 som mal 2018 ročník a veľká spokojnosť.Nie je to bike na naháňanie km,ale na pohodové vozenie.Zvladne toho hodne aj dole kopcom(150/140mm) a pruženie sa da zamknút ak vadí niekomu troška pohupovania.A ešte bol aj celkom ľahký na hliník a 150 mm.Podla mňa chybu s ním nespraviš.
07.11.2024 - 19:28:53
00
kondvi "Aj ten cube aj Radon sú 5 rokov staré dopredajove modely s geometriou horšou ako moderné Xc".

Ako majitel 5 rocneho biku nesuhlasim.
co by som dal za sedlovu aspon 76,4, a reach aspon 474m pri L-ku.
mam 150/160 enduro, razvor to ma ako ten 120/130 radon (1218mm).
jasne, ten radon nema superprogresivne cisla, ale co cakat od 120/130 biku.
zaujimave je aj to, ze su prakticky zhodne s tym trekom 2022 co chalan postol
takze ten radon povazujem geometriou za bike cca 2roky stary.

v tomto videu to chalan pekne zhrna.
svoj radon porovnava so svojim starym , komentuje geo a a prave naopak,
pochvaluje si ze radon je geometriou uz niekde inde ako jeho stary neuron 2019.
https://youtu.be/Yf3ry9fFV38?t=105
08.11.2024 - 10:17:41
01
To mas tak ... ja mam 6 rocny model 160/140, reach v L 475, sedlovka 76.3, 1247 razvor a viem teda napisat to iste, ze ako majitel 6rocneho biku nesuhlasim
08.11.2024 - 11:05:34
00
Martin, je rozdiel kúpiť v 2019 model ktorý vyšiel v 2019 a je rozdiel kúpiť v 2019 model ktorý začali vyrábať v 2015, to len aby sme si uzrejmili čísla na papieri. Čiže tvoj 5 ročný bicykel môže byť ako vo videu spomína Neuron zo začiatku výroby možno 2015-2016.
Za mňa osobne v tejto dobe "nizkych" cien a vysokej dostupnosti rôznych bicyklov, je nezmysel kupovať také staré rámy.
Ale musí sa rozhodnúť majiteľ ako veľmi chce jazdiť viacej smerom dole ako po zvazniciach a podla toho vybrať model.
08.11.2024 - 12:18:32
00
a-biker ak si ta dobre pamatam z lesa, tak si tam neprisiel na masovke ako je radon/canyon, ale nebol is na fulle takze neviem o akom je rec.
ja som svoj ibis hd4 kupoval po prasknuti stareho ako z nudze cnost z bazaru na zaciatku corony
ibis bol dlho znamy specifickym dizajnom ramov a kratsimi bajkami, ale tak ako dizajn tak aj geo uz upravili na zaklade trendov.

pre uplnost by bolo fajn uviest aj aky bajk mas, lebo vzdy tu budu znacky ktorym sa v niecom podari predbehnut dobu.
a zaroven, vzdy sa najdu bajkeri ktori maju prehlad, vedia kam sa to ubera a vedia co chcu. tak ako ty.

ironiou osudu je, ze tu mame znacky ktore si v geometrii isli svoje (napr POLE), dnes su finacnych problemoch a sucasne geo beznych znaciek sa na nich uz pomaly dotahuje :)

ako som pisal pred tym, ten radon mi geometriou pride ako taky priemer ktory je typicky pre bezne masovky,a nepovazujem ho este za old school typu 5+ rokov ako moj ibis.
aj preto, lebo je takmer zhodna s trekom 2022 na ktory sa dopytoval.
mozno pre @panbubak bude zaujimavejsie to video co som postol, nech vidi co nom hovori jeho majitel, ako ho porovnava so svojim starym.
08.11.2024 - 12:29:58
00
@kondvi rozumiem.
moj ibis HD4 je 2018-2020 potom urobil ibis hd5 s novou geo.
ale ktore cisla sa ti javia ako 5+rokov stare? a ake by podla teba mali byt?
lebo ja som neurobil nic ine iba ho porovnal s "novsim" 2022 trekom ktory postol @panbubak.
je mi jasne ze aj ten trek moze byt, co ja viem 2019, a 2022 znamena len to ze ma inu farbu pri prip osadenie. neviem ako to maju.

edit : pozrel som aj canyon neuron 5 (130/140) , co je 2023 a nevidim nejaky zasadny posun voci tomu radonu, je asi iba o to vacsi o co vacsie ma zdvihy.
canyon sa na webe chvali ako v roku 2023 spravili hlavak 66, sedlovu 76, reach 455/M, skratil sedlovu o 2cm.
cize urobil upravy ktore mal "zastaraly" radon uz x rokov dozadu :D
a btw :
cena canyonu neuron 5/2023: 2K (recon silver,cues 10x...)
cena Radon Skeen Trail AL 8.0/202? : 1,7K (pike ultimate, gx 12x...)
celkom rozdiel by som povedal, pretoze rovnako dobre osadeny canyon stoji 2,7K.
tymto reagujem na moj starsi komentar kde pisem ze momentalne radon > canyon
08.11.2024 - 12:38:28
00
Pozri, je to na dlhšiu debatu, ale tieto argumenty ako: táto octavia ma 19" kolesa, ta je najlepšia sú pre mňa slabé.
Bicykel sa vníma ako celok, nie podľa komponentov.
Jazdil som YT Izzo karbónový lahucky bike s fox Performance tlmenim na vidlici bola spravená aj kalibrácia puzdier chodila neskutočne maslovo, zadna stavba efektívna do kopca, nikdy som nepoužil lockout ale aktívna dole kopcom aj keď trosku tvrdá. Tento rok som kúpil Yt jeffsy základný hliníkový model na najnižšom oem base tlmeni rockshox, geometria nieje nejako dramaticky odlišná ale robi to neskutočné rozdiely, vyladenie toho biku a aj chod pruženia ci už vidlice alebo zadnej stavby spravili z toho pocitovo tank dole kopcom a do kopca to je rovnako efektívne, tlmic nezamykam, kolmejsi sedlovy uhol mi dovoľuje sedieť pohodlnejšie a lepšie dýchať, slapanie do kopca je omnoho príjemnejšie atď atď. Záver z toho je, že posudzovať bicykel iba podla komponentov je nezmysel, aj keď súhlasím že ten Neuron v rovnakej cene je hrozne osadený.
A len dodám znovu to co som napísal, že osobne by som šiel do toho Giantu ak bude za dobru cenu lebo funfactor celého biku bude rooooooozhodne milove kroky pred Radonom.
08.11.2024 - 15:19:31
00
keyboard_arrow_up