dík za nazory - dal som tam rovno 2 (cize max.) nafukal na 20% SAG a citit velke zlepsenie vo vsetkych smeroch - hore, dole aj do stran. ovela lepsie sa ten bike chova. hlavne pri sportovej jazde je ta zmena velmi vyrazna.
pls ako resp na kolko fukat SID Ultimate 120 MY21-23 pri cca 78-80kg jazdcovi?
mne sa ta vidla zda strasne tuha, dal som urobit servis, nafukane na 65psi a ked na to sadnem tak mam SAG nejakych 27-28% co mi pride moc ale v terene ked idem nejaku zvaznicu kde su kamene alebo hrboly sa to ani nehne a mam pocit ze je to tvrde.
Neboli tam ziadne tokeny, pokial chces vyskusat, zastav sa u mna, kludne poziciam, vala sa mi ich tu dost
Sam som bol zvedavy na progresivitu tej vidly, meral som ju shockwizom, pri 0 tokenoch je compression ratio 2.3, pri 3 ks potom 3.4.
2.3 nie je vobec vela, moj 150mm Lyrik ma s default 2 tokenmi CR 2.4, cize osobne si myslim, ze tokeny ti nepomozu, ale za skusku nic nedas.
Skor si myslim, ze problem tej vidly bude mala negativka a/alebo naladenie Chargeru race day. S tou negativkou mozeme nieco skusit, napis mi ked tak na whatsapp.
Dalsia vec je, ze ak mas dost tesne puzdra, tak pri nizsich teplotach moze olej v spodnych nohach (Supergliss 68k) dost tuhnut a spomalovat vidlu.. tam mozeme skusit dat nieco redsie, len to zas potom v lete nebude optimalne.
Najlepšie by bolo kuknúť na štýl jazdenia tých trailov. Za mňa je bez jazdenia skokov a nejakých skál veľkých ako mikrovlnky to zanorenie celkom v pohode. Tak nejako jazdí aj môj PIKE keď ho teraz už používam len na XC, ale keď tomu dám nejaký drop tak do 1m výšky, tak vidla krásne prejde kúsok pod Max.Travel. Či tam mám tokeny si už nespomínam. Nikdy som tokeny nepoužíval, ale potom už v niektorých vidliciach áno.
Chcel som vlastne napísať, že je dôležité ako aktívne jazdec na vidlu počas jazdy pumpuje.
No ja take dropy nejazdim cize ziadne skakanie ? len teda ked idem cez kameniste traily alebo koreniste a vidla sa skoro vobec nehybe a vsetko to beru bud plaste alebo moje ruky tak mi to pride divne.
aaa už si ju mal aspon rozhodenú.. či ešte všetko od novoty?
moja sida select + išla o novoty ako masielko... po 4 rokoch je citiť ,že už ma niečo zasebou ,ale po servise ide zase fajn
tokeny tam mám tuším 2.
aj teray v nedelu pri 2 st išla celkom pekne, nie ako v lete, ale drobne nerovnosti brala
Prvy servis este ako nova z krabice, kontrola oleja atd. Teraz po roku servis, vymena oleja atd. Vsetko by malo byt ok. Ale ako pisal Dano, mozno skusime vymenit olej, mozno su fakt tesne puzdra. ? Len mam taky pocit ze ked som ju jazdil novu tak to pruzilo normalne ale mozno placebo lebo nový bike a prva jazda bola hned do snehu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Funguje to na princípe zmenšenia objemu vzduchu v komore
https://www.youtube.com/watch?v=YeVYhHsBxuE&ab_channel=MTBIKER
https://www.youtube.com/watch?v=YeVYhHsBxuE&ab_channel=MTBIKER
No progresivitu menit tokenom ? Skor tuhost vidlice alebo predpatie. Tak ako u motoriek. Progresivitu musi robit pruzina alebo tlmiaca patrona.
mne sa ta vidla zda strasne tuha, dal som urobit servis, nafukane na 65psi a ked na to sadnem tak mam SAG nejakych 27-28% co mi pride moc ale v terene ked idem nejaku zvaznicu kde su kamene alebo hrboly sa to ani nehne a mam pocit ze je to tvrde.
FS-SID-ULT-C1
toto? aj ked tam nepisu ze je to pre SID
ale v otazkach je to potvrdene ze to pasuje aj na SID 35
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/vidlice-a-tlmice/prislusenstvo/nahradne-diely/rockshox-bottomless-tokeny-do-vidlice-35-mm-3-ks-p11856.html
a podla tohto tiez
https://www.sram.com/globalassets/document-hierarchy/service-manuals/rockshox/bottomless-tokens-english.pdf
savings RockShox Bottomless tokeny do vidlice, Ø-35 mm, 3 ks
11,89 € savings
MOC 19,99 €či tam už nejake tokeny od výroby nemáš.
Lebo ty máš skôr opačný problem, mas OK SAG,
ale vidla nevyužíva celý zdvih.
=> Máš ju príliš progresívnu a mal by si práveže nejaký ten token vybrať.
a ano tiez som bol v tom ze tokeny su skor na opacny problem
podla SRAM guide by som mal mat na 78kg az 85psi co mi pride strasne vela
Ivast az skoncis s tym neustalym rypanim a sarkazmom tak mi daj vediet
Takto nejak to vyzeralo po vcerajsich trailoch
ale ak áno a vidla sa pri tvojom SAG-u 27% zanorí max. takto,
tak je veľmi progresívna.
A "podla Trailheadu je tam 0/3 " si radšej over.
Veď ako Ander s Košic hovoví, "ani vlastnému servisákovi never".
=> Ak chces mať istotu, vypusti vzduch, otvor vidlu a uvidíš koľko tam máš tokenov.
DanoL91 videl si tam nejake tokeny?
Sam som bol zvedavy na progresivitu tej vidly, meral som ju shockwizom, pri 0 tokenoch je compression ratio 2.3, pri 3 ks potom 3.4.
2.3 nie je vobec vela, moj 150mm Lyrik ma s default 2 tokenmi CR 2.4, cize osobne si myslim, ze tokeny ti nepomozu, ale za skusku nic nedas.
Skor si myslim, ze problem tej vidly bude mala negativka a/alebo naladenie Chargeru race day. S tou negativkou mozeme nieco skusit, napis mi ked tak na whatsapp.
Dalsia vec je, ze ak mas dost tesne puzdra, tak pri nizsich teplotach moze olej v spodnych nohach (Supergliss 68k) dost tuhnut a spomalovat vidlu.. tam mozeme skusit dat nieco redsie, len to zas potom v lete nebude optimalne.
Chcel som vlastne napísať, že je dôležité ako aktívne jazdec na vidlu počas jazdy pumpuje.
moja sida select + išla o novoty ako masielko... po 4 rokoch je citiť ,že už ma niečo zasebou ,ale po servise ide zase fajn
tokeny tam mám tuším 2.
aj teray v nedelu pri 2 st išla celkom pekne, nie ako v lete, ale drobne nerovnosti brala