Lokalizácia
Formulár sa odosiela
ja nejazdim nejak drsne a na HT neskacem vobec :D
DanoL91 videl si tam nejake tokeny? :D
Zobraziť komentár 18.11.2024 - 17:13:22
00
Neboli tam ziadne tokeny, pokial chces vyskusat, zastav sa u mna, kludne poziciam, vala sa mi ich tu dost :)
Sam som bol zvedavy na progresivitu tej vidly, meral som ju shockwizom, pri 0 tokenoch je compression ratio 2.3, pri 3 ks potom 3.4.
2.3 nie je vobec vela, moj 150mm Lyrik ma s default 2 tokenmi CR 2.4, cize osobne si myslim, ze tokeny ti nepomozu, ale za skusku nic nedas.
Skor si myslim, ze problem tej vidly bude mala negativka a/alebo naladenie Chargeru race day. S tou negativkou mozeme nieco skusit, napis mi ked tak na whatsapp.
Dalsia vec je, ze ak mas dost tesne puzdra, tak pri nizsich teplotach moze olej v spodnych nohach (Supergliss 68k) dost tuhnut a spomalovat vidlu.. tam mozeme skusit dat nieco redsie, len to zas potom v lete nebude optimalne.
Zobraziť komentár 18.11.2024 - 17:31:59
12
Najlepšie by bolo kuknúť na štýl jazdenia tých trailov. Za mňa je bez jazdenia skokov a nejakých skál veľkých ako mikrovlnky to zanorenie celkom v pohode. Tak nejako jazdí aj môj PIKE keď ho teraz už používam len na XC, ale keď tomu dám nejaký drop tak do 1m výšky, tak vidla krásne prejde kúsok pod Max.Travel. Či tam mám tokeny si už nespomínam. Nikdy som tokeny nepoužíval, ale potom už v niektorých vidliciach áno.
Chcel som vlastne napísať, že je dôležité ako aktívne jazdec na vidlu počas jazdy pumpuje.
Zobraziť komentár 19.11.2024 - 15:25:08
01
No ja take dropy nejazdim cize ziadne skakanie ? len teda ked idem cez kameniste traily alebo koreniste a vidla sa skoro vobec nehybe a vsetko to beru bud plaste alebo moje ruky tak mi to pride divne.
Zobraziť komentár 19.11.2024 - 16:36:26
00
aaa už si ju mal aspon rozhodenú.. či ešte všetko od novoty?
moja sida select + išla o novoty ako masielko... po 4 rokoch je citiť ,že už ma niečo zasebou ,ale po servise ide zase fajn :)
tokeny tam mám tuším 2.
aj teray v nedelu pri 2 st išla celkom pekne, nie ako v lete, ale drobne nerovnosti brala
Zobraziť komentár 19.11.2024 - 16:42:15
01
Prvy servis este ako nova z krabice, kontrola oleja atd. Teraz po roku servis, vymena oleja atd. Vsetko by malo byt ok. Ale ako pisal Dano, mozno skusime vymenit olej, mozno su fakt tesne puzdra. ? Len mam taky pocit ze ked som ju jazdil novu tak to pruzilo normalne ale mozno placebo lebo nový bike a prva jazda bola hned do snehu.
Zobraziť komentár 19.11.2024 - 16:45:27
00
Bez dropov, prípadne veľkých a ťažkých nerovností ti ale vidla nebude chodiť v celom rozsahu. Vieš ju podfúknuť, ale to nie je správne nastavenie, lebo zas keď sa na bike postavíš a riadne zaberieš, tak bez tvrdého zámku pôjdeš ako ten taký psík na pružinke čo bol v žigulákoch a škodovkách za zadným sklom. Ja som kedysi jazdil aj Sidu a šla takto podobne, ale vtedy bol môj štýl žiadna teleskopka a pri zjazde komplet ťažisko dozadu za sedlo a myslel som si aký som bohový borec a ako viem špičkovo zjazdovať , až kým som si na jednom drope na totálku nenarazil rebrá.
Zobraziť komentár 19.11.2024 - 16:48:52
01
Poznam ? zazil som, sedlo do rebier, 3 mesiace som sa nesmial
Zobraziť komentár 19.11.2024 - 16:50:05
00
Ona napríklad SID ka ešte staršia 120ka s 32 nohami bola taká tupá na prejav. Málo tlaku, tak sa to prepadalo, veľa tlaku, tak to nechodilo, stred sa aj prepadal a aj nechodil :) :) Ale pri 35ke je objem vzduchu vyšší a čakal by som od toho aj vyšší komfort. Mám predošlý model PIKE Ultimate teraz znížený na 130mm. Na trailoch bola tá vidla celkom fajn, ale séria koreňov za sebou vo vysokej rýchlosti bola spracovaná len mojimi rukami a plášťami - tá vidla netušila, že po niečom prešla. Teraz ju jazdím na XC a ide úplne v pohode. Tu v okolí sú traily, ktoré sú súčasťou Nesluše, alebo Snežnice len to je všetko hladký flow a tam vidla ide ako má.
Zobraziť komentár 19.11.2024 - 17:17:38
00
Mam pocit ze moja stara reba z 2013 27,5" chodila lepsie ale uz som ju dlho nejazdil tak si to mozno len nahovaram.
Zobraziť komentár 19.11.2024 - 17:38:19
00
arrow_leftbranomelis napísal:
Ale pri 35ke je objem vzduchu vyšší a čakal by som od toho aj vyšší komfort. Mám predošlý model PIKE Ultimate teraz znížený na 130mm. Na trailoch bola tá vidla celkom fajn, ale séria koreňov za sebou vo vysokej rýchlosti bola spracovaná len mojimi rukami a plášťami - tá vidla netušila, že po niečom prešla. Teraz ju jazdím na XC a ide úplne v pohode.

SIDka ma sice tiez 35mm nohy, ale negativka je riesena inak a je vyrazne mensia ako ma Pike/Lyrik. Nie je DebonAir ako DebonAir :) Preto by som chcel vyskusat ju zvacsit, ked mi da scarinko na to mandat :D

Pike a rovnako tak Lyrik s Chargerom 2.1 RC/RC2 ma iny problem a prejavuje sa presne ako si napisal, ale to sa da modifikovat na strane dampera, ale ide uz o dost velky a nezvratny zasah. Osobne ju mam tak upravenu a som s nou maximalne spokojny a pato162 si tiez pochvaloval ked ju skusal :)
Zobraziť komentár 19.11.2024 - 17:49:47
04
Mandat udeleny 😁 musime len doladit termin operacie
Zobraziť komentár 19.11.2024 - 17:53:15
02
Fajne...Robíte mi radosť. Ja mám rád takéto špekulácie o vidlách, tak prípadne dajte potom skúsenosti. Ak by nepomohlo úplne, tak sa tu potom niekedy zastav a vyskúšam čo tá vidla vie robiť, prípadne to vyskúšame na trailoch pre to určených. ?
Zobraziť komentár 19.11.2024 - 18:01:40
03
Ok rad by som mtb vyskusal na severe ale to najskor az tak na jar/v lete/na jesen
Zobraziť komentár 19.11.2024 - 18:04:18
00
Dobrý deň
Chcel by som vás poprosiť o radu mám túto vidlicu RockShox 35 Gold RL 27.5" Boost odpružená vidlica, 140mm, 44 mm a chcem kúpiť tokeny ale neviem ktoré konkrétne idú na ňu ,tak či mi viete poradiť za vašu pomoc vopred ďakujem.
Zobraziť komentár 05.05.2025 - 13:25:38
00
keyboard_arrow_up