Lokalizácia
Formulár sa odosiela
nj, asi mate v BB menej medvedov ako tu v BA :D
Zobraziť komentár 24.11.2024 - 10:16:11
01
platis za odvoz odpadu, nie z konkretneho kontajnera. aspon u nas to tak zatial je. myslim ze je len par pilotnych projektov kde platis za konkretny kontajner. takze je viac menej jedno kam to das v ramci mesta. sklo musim nosit inam, lebo k nasej bytovke taky nedali.
treba dat podnet na mesto - u nas zivotne, pani ktora riesi smetne. za teketo sa dostavaju pokuty. uz sme ako bytovy dom jednu vyzvu mali, lebo tu byvaju prasata. iniciovane to bolo dokonca priamo mestom, bez podnetu. ale sme male mesto.
mna by hnevalo hlavne to, ze mi kos zaprace daky obchod a ja nemam kam vyhodit separovany odpad. neexistuje, aby taka budova nemala vlastne kontajnery. skor si myslim, ze ak ten ich nestaci, museli by ich mat viac a za to sa plati. ale najpravdepodobnejsie bude, ze su pohodlni a drbu to kde im je to najpohodlnejsie.
Zobraziť komentár 24.11.2024 - 10:18:18
01
Medvede vo dvore sme mali keď som bývala v Tureckej :)
Scarinko, presne takéto niečo v tom je, pritom namiesto rokov vybavovania, prosenie, uoratovania a písania oznamov by stačilo aby to každý, či už civil alebo zamestnanec roztriedil, popučil, rozrezal a pekne vyhodil. A to tam.bola koľkokrát celá krabica od bicykla aj so štítkom s adresou a telefónnym číslom adresáta 🙂 Však ja nechcem robiť nikomu zle, len ma to mrzí, že to tak je, chodím upratovať okolie, smeti zbierať, susedom som dala pohár na ohorky ku vchodu,. naučili sa,.... ale málo, stále málo 🙄
Zobraziť komentár 24.11.2024 - 10:18:54
03
Nj, ludia su lenive svine, ale to vsade. Ci uz v BA alebo BB. Viem ze bolo obdobie ked aj u mamy bolo okolo kontajnerov bordelu vela, aj takeho co nepatril do kontajnerov. Pamatam si ze sa platil nejaky mensi poplatok OLO ktory zabezpecoval aby to OLO cistilo v nejakych intervaloch aj okolo kontajneroveho stojiska. Ci je teraz taka moznost to uz ti nepoviem.
Viem ale ze za kazdy kus kontajneru sa plati poplatok cize nie je jedno ci ma panelak objednane 4 alebo3 alebo 5. Viem ze niektore panelaky vramci setrenia to stiahli len na 3ks ale u nas si to neviem predstavit. Obcas mame full aj 4ks. Na druhu stranu ak nevynesu odpad ked maju tak sa to da reklamovat a nemozu si uctovat poplatok za dany mesiac/tyzden(??). Tak nejak. Ked je dobry spravca/zastupca vlastnikov tak vie dohliadat na vela veci.
Zobraziť komentár 24.11.2024 - 10:25:01
01
arrow_leftfixska napísala:
Kice, chápem na čo poukazuješ, v tom, čo cituješ som sa zamýšľala nad tým, a teda naozaj to je len úvaha, lebo o tomto naozaj neviem, preto sa pýtam, že či majú väčšie obchodné centrá svoje vlastné kontajneri alebo niečo podobné vnútri objektu a pripadne, či majú prevádzky povinnosť zabezpečiť si nejaký samostatný odvoz odpadu, keďže, logicky, majú tých kartónov viac. Ak toto obchodné centrum niekde vnútri takéto zberné miesto má a napriek tomu to táto jedna jediná prevádzka hádže "nám" tak sa pýtam, prečo a či teda nemajú aj oni nejake usmernenie od vlastníka budovy kde sú v nájme to hádzať do "ich" zberného miesta. To je úvaha. A fakt je, že keď to už hádžu do verejných, čo asi môžu keď to je verejné, tak prečo nemajú ten chochmes to aspoň robiť tak, že nebudú robiť takýto bordel každý týždeň.
Opäť, úvaha, kam to hádže Terno? Tam každý týždeň príde menší kamión tovaru a odpad je kde? Opýtam sa predavačky,bude to jasnejšie.

Ideš na to z nesprávneho konca. Právnické osoby/firmy/podnikatelia či ako ich všetkých zahrnúť majú individuálne zmluvy, ako likvidovať odpad. Nemožeš porovnávať Terno a rybárov. Môžu mať dohodnuté úplne iné pravidlá.
Napríklad si viem predstaviť, že Terno má v predajni lis na papier a zlisované balíky nakožia do náklaďáku, ktorý im priviezol tovar. Tak mesto s nimi nerieši žiadny separovaný odpad. Dalo by sa povedať, že ani netuší, že produkujú odpad (zjednodušujem).

Proste chcel som povedať, aby si riešila rybárov. Nepomôže ti, keď budeš vedieť, kde dávam odpad ja.
Mesto je zodpovedné za nakladanie z odpadom, tak to rieš s nimi.

Ja osobne by som to riešil tak, že by som šiel za zodpovedným vedúcim rybárskej predajne (nie za "nejakým predavačom") s upozonením, že nesprávne nakladá s kartónovymi krabicami. (asi by som si vytlačil príslušný dokument, ktorý by mal byť na stránke mesta, nech mám rukolapný argument)
Len by som ho priateľsky upozornil, že asi nepozná pravidlá. V druhom kroku by som to oficiálne riešil s mestom.

Nie som si istý, či je to postup pre teba.
Zobraziť komentár 24.11.2024 - 10:35:57
02
Ďakujem, premyslím, áno, ten prvotný postup by mohol vyzerať ako píšeš a podľa slov niektorých susedov už dávnejšie prebehol. Uvidím, zatiaľ zisťujem, či niekto nemá podobnú skúsenosť preto píšem na fórum, lebo tu má množstvo ľudí množstvo skúseností so všeličím.

Sacrinko, msto zabezpečuje pravidlne raz mesačne odvoz nadrozmerného, nebezpečného a iného odpadu, ktorý nepatrí do bežných kontajnerov. Rozpis je všade vo vchodoch na nástenkach, v regio novinách, na webe atď ale mnohí vyhodia vaňu, nábytok alebo všetko možné hocikedy sa to hodí a nie podľa pokynov deň pred tým ako chodí auto s kontajnerom a zbiera to 🙂 to len pár výnimiek to tak robí :)

Prílohy:

Screenshot_20241124-103718.png
Screenshot_20241124-103718.png 122.15 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down

Zobraziť komentár 24.11.2024 - 10:48:51
01
U nas tieto nadrozmerne riesia kontajnerom na sidlisku raz za kvartal alebo tak nejak, mozno 3x za rok.
Zobraziť komentár 24.11.2024 - 10:57:42
01
arrow_leftfixska napísala:
Ďakujem, premyslím, áno, ten prvotný postup by mohol vyzerať ako píšeš a podľa slov niektorých susedov už dávnejšie prebehol.

Na to, čo prebehlo by som sa neodvolával. Ktovie, kto, komu a čo hovoril. Bolo to dávno, u rybárov mohli byť personálne zmeny
Bez urážky - aj ty si tu naraz otvorila viac tém, že som aj ja nesprávne pochopil o čo ti ide.
Treba začať odznova a jasne pomenovať problém - kartóny mimo nádoby. Nerozmazávať zbytočne okolo toho iné veci, aby nezanikla podstata.

Je to v BB? Tu som ti našiel pravidlá:
https://www.banskabystrica.sk/zivot-v-meste/odpadove-hospodarstva-verejne-priestranstva-a-sluzby/nakladanie-s-odpadmi/ako-nakladat-s-komunalnym-odpadom-v-meste/

Konkrétne toto chceš riešiť, ak sa nemýlim:

Odpady z PAPIERA sa zbierajú prostredníctvom 1100 litrových nádob s modrým poklopom označených modrým štítkom s intervalom zberu 2 x týždenne a mobilného zberu oprávnenou osobu, s ktorou má Mesto uzatvorenú zmluvu. Krabice resp. obaly z papiera musia byť poskladané a uložené do nádob na odpad tak, aby sa zmenšil ich objem a zaberali čo najmenej objemu nádoby.

Patria sem: noviny, časopisy, zošity, knihy, listy, kancelársky papier, papierové vrecká, lepenka, papierové krabice, kartón, obálky, letáky, katalógy, telefónne zoznamy, plagáty, pohľadnice, zakladače, baliaci a krepový papier, papierový obal a pod.

Nepatria sem: plastové obaly, viacvrstvové kombinované materiály (napr. tzv. tetrapakové obaly), voskovaný papier, papier s hliníkovou fóliou, obaly na mrazené potraviny, škatuľky od cigariet (s výnimkou kartónovej časti), silne znečistený či mastný papier, kopírovací papier a pod.
Zobraziť komentár 24.11.2024 - 11:06:52
02
Medzinarodny charitativny bazar v Starej trznici v Bratislave - zahranicne zastupitelske urady ukazovali, ponukali svoje charakteristicke drobnosti, jedla, napoje. Kazdorocna akcia, kazdy rok minieme par Eur.

Prílohy:

IMG_20241124_152400.jpg
IMG_20241124_152400.jpg 361.41 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 24.11.2024 - 16:36:49
04
dobre vidim,pravy horny rok ruSSke zastupitelstvo? :swear: :swear: :swear:
Zobraziť komentár 24.11.2024 - 18:13:46
00
Nestresuj, Slovinsko. Či niekde inde vidíš aj ruZZko?
Zobraziť komentár 24.11.2024 - 18:27:41
03
Hej v PRC-i :)
Zobraziť komentár 24.11.2024 - 19:15:25
00
Naozaj Slovinsko... Pokecal som s nimi, požiadal ich, aby na budúci rok pozvali môjho kamaráta Tadeja. Junáčik sa usmial, že či by mi nestačil Roglič. Stačil, s ním ešte fotku nemám!
Zobraziť komentár 24.11.2024 - 19:22:41
01
arrow_leftcanopus napísal:
dobre vidim,pravy horny rok ruSSke zastupitelstvo? :swear: :swear: :swear:

Organizátori sú normálni ľudia... Tých by pozvali maximálne na snem SNS.
Zobraziť komentár 24.11.2024 - 19:24:32
02
Ak prisiel z navstevy temy Politika, tak ruZZko bude vidiet aj pod postelou :lol:
Zobraziť komentár 24.11.2024 - 19:24:42
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up