Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftWescy napísal:
Čo sa týka Buycycle, čítal som veľa negatív. Ľudia sa nedostali k peniazom a podobne, prípadne vrátili bicykel a 2 týždne nič nepočuli od nich. Ja som to skúsil, cena bola viac než lákavá. Celkovo to trvalo 2 týždne (objednal som to 28. septembra, dnes to prišlo). Až na výhrady voči štedrému času na zabalenie (7 dní, aby som zhodil riadidlá, kolesá a dal to do krabice????) a UPS, ktorý celý čas super a jak sa to dostalo na Slovensko, aktualizácie zomreli jak moje sny a nádeje. Ale prišlo to, viac-menej ok. Dokonca som písal aj na support (potreboval som zmeniť adresu doručenia, lebo ich systém mi ju vypľul nejak divne) a tiež aj maličku reklamáciu po doručení a bolo to mega rýchle a odpísali doslova do hodiny. Za mňa teda Buycycle fajn, no druhý krát asi objednávať nebudem cez nich. To by skutočne musela prísť nejaka mega lákavá ponuka.

Tých 7 dní je na to, že oni posielajú krabicu s obalmi predajcovi, a ten to musí zabaliť ... nie je to len o tom zhodiť riadidlá :)
Zobraziť komentár 18.11.2024 - 09:50:24
00
arrow_leftx-mary napísala:
Tých 7 dní je na to, že oni posielajú krabicu s obalmi predajcovi, a ten to musí zabaliť ... nie je to len o tom zhodiť riadidlá :)

Podľa toho, čo mi písali pri objednávke, krabicu odoslali vo štvrtok a v sobotu ju predajca mal. Predajca bol v rámci Nemecka, čiže skutočne mal predajca 7 dní na zhodenie riaditok :) buď to alebo ojeklamali
Zobraziť komentár 18.11.2024 - 10:21:18
00
Predávam teraz bike cez buycycle. Krabicu mi doviezli v piatok ,kuriér príde po zásielku v stredu.
Zobraziť komentár 18.11.2024 - 15:54:14
00
Ahojte, mne sa podarilo predať bajk cez Buycycle.com, kupca zaplatil bajk buycycle.com dňa 22.11., kurier bol objednaný na 03.12. ale nakoniec som ich požiadal o zmenu odoslania na 27.11. Na túto žiadosť mi vtedy odpovedali v nedelu v priebehu 10 minút (skoro som vtedy odpadol...). Vygenerovaný adresný štítok bol zlý (odosielateľ bol sklad v Holandsku) a príjemca bol obchod v Mníchove, UPS takto adresný štítok priať a odoslať nevie - na toto si dajte pozor, rovno ich poproste aby Vám poslali adresný štítok s odosielateľom zo Slovenska. Kupca si zaplatil najvyššiu kontrolu (čo mi písal, stálo ho to cca 360€), bicykel kontrolujú v obchode Veloroo v Mníchove, odtiaľ ide ku kupcovi. Situácia je momentálne že mi UPS - na Slovensku SPS balík poslalo dňa 28.11 a balík dorazil do skladu v Holandsku dňa 2.12 odkiaľ bude poslaný do Mníchova na kontrolu (nechápem tento krok ale ok, asi dane...). V súčasnosti už nefunguje možnosť vyplatenia si peňazí hneď po predaji ale až 48hodín po prebratí bajku kupcom. Nakoľko sa jedná o bajk v hodnote cca 5K€, som zvedavý ako to dopadne a kedy peniaze uvidím.
Zobraziť komentár 03.12.2024 - 15:21:45
03
Nepoužívam buycycle no možno niekomu príde vhod... kód DUSTIN pre bezplatnú ochranu predajcu.
https://youtu.be/U1eUd2VwEmc?feature=shared&t=354
Zobraziť komentár 03.12.2024 - 21:16:27
00
arrow_leftOnTops napísal:
Ahojte, mne sa podarilo predať bajk cez Buycycle.com, kupca zaplatil bajk buycycle.com dňa 22.11., kurier bol objednaný na 03.12. ale nakoniec som ich požiadal o zmenu odoslania na 27.11. Na túto žiadosť mi vtedy odpovedali v nedelu v priebehu 10 minút (skoro som vtedy odpadol...). Vygenerovaný adresný štítok bol zlý (odosielateľ bol sklad v Holandsku) a príjemca bol obchod v Mníchove, UPS takto adresný štítok priať a odoslať nevie - na toto si dajte pozor, rovno ich poproste aby Vám poslali adresný štítok s odosielateľom zo Slovenska. Kupca si zaplatil najvyššiu kontrolu (čo mi písal, stálo ho to cca 360€), bicykel kontrolujú v obchode Veloroo v Mníchove, odtiaľ ide ku kupcovi. Situácia je momentálne že mi UPS - na Slovensku SPS balík poslalo dňa 28.11 a balík dorazil do skladu v Holandsku dňa 2.12 odkiaľ bude poslaný do Mníchova na kontrolu (nechápem tento krok ale ok, asi dane...). V súčasnosti už nefunguje možnosť vyplatenia si peňazí hneď po predaji ale až 48hodín po prebratí bajku kupcom. Nakoľko sa jedná o bajk v hodnote cca 5K€, som zvedavý ako to dopadne a kedy peniaze uvidím.

Ahojte, pridávam pokračovanie: dňa 05.12.2024 bajk dorazil do obchodu v Mníchove (Veloroo) kde ho začali kontrolovať. Písal som priamo do obchodu či bajk dorazil v poriadku a či je všetko OK. Zistili že bajk bol prebalený v Holandsku a že v balení chýba krabica do ktorej som uložil pre kupcu doplnky (hodnota cca 450€). Bol piatok 06.12.2024 a kontaktoval som Buycycle.com, oni mi odpísali že celú vec evidujú a že ju budú riešiť. Ja som sa už s kupujúcim nevedel skontaktovať že niečo nie je v poriadku. Buycycle.com mi odpísal na moju "sťažnosť" prečo mi niekto prebalil bicykel atď. že zásielky majú poistené a nemusím sa ničoho báť. Včera ráno mi prišlo avízo do buycycle.com appky že si už môžem požiadať o vyplatenie predajnej sumy sa bajk. V tomto momente si nemyslím že bajk je už u kupcu. Ja mám peniaze na účte čo je v mojom prípade nahlavnejšie a buycycle sa mi zatiaľ neozval že by niečo nebolo v poriadku s bajkom...
Po celej tejto skúsenosti s buycycle.com v budúcnosti ich služby ASI využijem keď na SK a CZ trhu nebudem vedieť predať bajk ako teraz...
Zobraziť komentár 10.12.2024 - 09:57:42
09
Mne bicykel isiel na Slovensko cca 6 tyzdnov. Navyse krabica bola tak znicena ako ked po nej poskace tela coz sa bezne u kuriera stava. No problem nastal ked som zistil, ze samotna oska z predneho kolesa doskriabala ram na bicykli tak nestastne ,ze sa to nedalo nicim prelestit..v podstate az do ziveho. Odpoved z buycycle bola kompenzacia 100€ co si myslim,ze za bicykel v sume 3k je dost o nicom.

Inak samozrejme komunikacia s predajcom je mozna do bodu kym bicykel nekupite. Akonahle ho vyplatite uz nasledne nemozete s predajcom o nicom debatit..coz ma hodne stvalo lebo som naozaj chcel aby to dosledne zabalil. V tej krabici je sice miesta dost na ulozenie tak ako treba ale ked jednoducho nechate osku v kolese a nasledne kolesa paskou pripevnite o ram v krabici tak to proste nikdy nebude 100% . Pritom stacilo zhodit osku a dat ju bokom. Ram len obachat bublinkou.

S tymi adresami odkial co kde ide je len krytie buycycle nech nevedia obidve strany odkial to islo...ako pri vintede je tam proste niekedy len prelepka skladu .

A ozaj ..bicykel mi isiel z IT do Amsterdamu,Mnichova,Prahy cez Budapest a Bratislavu :) ...hold to je trasovanie .
Zobraziť komentár 15.01.2025 - 10:11:16
01
Ich prva odpoved je vzdy 100eur, tiez som mal jeden claim, poslal som im par linkov na novy diel/cenu opravy a nakoniec z toho bolo realistickych 400.
Zobraziť komentár 15.01.2025 - 11:00:06
02
Treba dat prvu ponuku a nadhodnotit o 50% :)
V mojom pripade to predajca uplne doje... zlym zabalenim biku + jedna skryta vada, o ktorej asi naozaj netusil a celkovo bike popisal az prilis pozitivne. Zo 750€ mi vratili 200€. V reklamacii som pozadoval 300€ (co pri katalogovej cene novych dielov + cena servisu je aj realna cena).
https://www.mtbiker.sk/forum/post2039318.html#p2039318
Bolo to este v case, ked predajcov asi vyplacali hned po odoslani, takze kompenzacia asi bola z penazi buycycle.
Zobraziť komentár 17.01.2025 - 20:13:31
00
Ahojte, pridavam moju cerstvu skusenost s buycycle = predajom:

Mala som dost obavy lebo kupec sa len spytal ci je bicykel dostupny a hned ho kupil, poslala som mu preto dodatocne asi milion dalsich fotiek aby mi ho nevratil kvoli nejakej vade. Krabicu neodporucam objednavat, popytajte sa znamych ci nemaju z noveho bajku, pripadne v dakych obchodoch, to co mi prislo rozhodne nestalo za 30eur (tie vam strhnu z predajnej ceny). Takisto baliaceho materialu nebolo dost (na obalenie ramu + dva stvorce na predne koleso), ja som ho preistotu este pobalila do bublinky).

Samotne odoslanie prebehne tak, ze si vyberiete termin kedy budete doma (ku mne prisiel SPS kurier, takze pochybujem ze to funguje aj cez vikend) a kurier pride a vezme krabicu. V instrukciach chceli aby som jeden stitok na odoslanie nalepila na krabicu, druhu kopiu vlozila do krabice a tretiu kopiu dala podpisat kurierovi ze to prevzal. Pozeral na mna ako puk, ze to este nerobil ale podpisal :D No a potom to uz len trackujete v appke.

Casovo to vychadzalo asi takto:
Predaj 04/03 -- Krabica prisla 07/03 -- vybrala som si termin vyzdvihnutia 12/03 -- dva dni predtym sa mi vygeneroval stitok k odoslaniu -- 12/03 prisiel kurier -- 14/03 pisal kupec ze bajk dosiel v poriadku (Nemecko).
Kedze 14/03 bol piatok, peniaze prisli za 2 pracovne dni - utorok na ucet (CSOB).
Ak odhliadnem od tej krabice a (podla mna) zbytocnych 30Eur, hodnotim cely proces velmi pozitivne :)
Zobraziť komentár 20.03.2025 - 07:42:41
09
arrow_leftEvikca napísal:
Ak odhliadnem od tej krabice a (podla mna) zbytocnych 30Eur, hodnotim cely proces velmi pozitivne :)

Pozitivnost celeho procesu je zavisla najma od seriozneho pristupu oboch stran. Serioznost buycycle sa overi az vtedy, ked je niektora zo zucastnenych stran problematicka. V mojom pripade som veru nadseny nebol.
Tak ale snazia sa vylepsovat procesy, aj ked im to niekedy trva. Ja som im posielal dva navrhy:
Aby pridali parameter bicyklu ht / full. To uz tusim pridali.
Druhy navrh bol, aby po uhradeny nejakej ich provizie pred kupou kupujucim umoznili priamu komunikaciu medzi kupujucim a predavajucim. Ja povazujem napr. telefonicky kontakt za podstatny pri overovani serioznosti predajcu. Odpisali, ze napad ich tiez zaujal, ale tusim to takto stale nemaju.
A otazku co by sa stalo, ak by mi cez nich kupovany bike zabavila policia ako kradnuty len nejak zahovorili.
Zobraziť komentár 20.03.2025 - 11:22:40
00
to je predsa pre nich nezmysel aby si si nedohodol s predajcom predaj bez poplatkov pre nich - nic by z inzercie nemali, uz dokonca aj osobne vyzdvihnutie spoplatnili a su tam v money escrow roli.

Ja som inak tiez predal bike na stranke min mesiac, timeline bol podobny ako od Evikca vyssie. Krabicu som si bol vypytat v miestnom obchode s bajkami a kolesa som zabalil do osobitnej krabice a zafolioval ich spolu. Dalo to trocha roboty ale nebal by som sa ten bajk poslat na druhu stranu sveta v danom stave, pori 3k bajku sa to oplatilo.
Zobraziť komentár 20.03.2025 - 12:24:46
00
Druhy navrh bol, aby po uhradeny nejakej ich provizie pred kupou kupujucim umoznili priamu komunikaciu medzi kupujucim a predavajucim.
Pri osobnom predaji bol poplatok vzdy pokial si dobre spominam, lebo ako spravne uvadzas, musia z niecoho zit.
Zobraziť komentár 20.03.2025 - 13:17:27
01
Nemáte niekto aktuálny promo kod prosím? :)
Zobraziť komentár 29.03.2025 - 19:12:43
01
Ahojte. Tak pridávam moju skúsenosť. Objednal som túto časovku KTM REVELATOR SOLUS TT…

bajk mi šiel z Florencie. Predajca pýtal 2500, dohodli sme sa na 2250. S dopravou a kontrolou to bolo okolo 2450e… trvalo cca 3 týždne, kým mi bicykel doručili (predajca ma asi 2 týždne na zabalienie a následne odoslanie)…
potom mali bicykel skontrolovať… samozrejme žiadna kontrola nebola… bajk mi prišiel s ohnutou oskou… reklamoval som u predajcu osku a ošúchané riadidla, ktoré neboli nafotené. Predajca navrhol 100e za riadidla a 30e za osku. Prišlo mi to fér, nakoľko ostatné na bajku sedelo a veľmi sa mi páčil :)

problem nastal, keď som zbadal, že bajk prišiel len s jednými kolesami, ale v inzeráte bolo uvedené, že sa predáva s dvoma pármi kolies. Jedny mali byt mavic comete a druhé tréningové ursus… prišli len s kolesami ursus… tak som to riešil s predajcom, ktorý tvrdil, že on ma inzerát v taliančine a tam je uvedené, že ich predáva na kolesách ursus… hodil som to do chatu AI a mal pravdu… lenže v anglickom inzeráte na základe, ktorého som kupoval bajk, bolo jasne uvedené, že predava s kolesami mavic a plus pridáva tréningové kolesa ursus… takže zase ťahanice a buycycle…
kým odpíšu trvá to 2-5 dní…

Nakoniec si buycycle priznali chybu a navrhli mi kompenzáciu 130e od predajcu a 400e za chybu prekladu s kolesami, ktorú mi uhradil buycycle… takže suma sumárum -530e z ceny bajku

Mám peknú časovku za 1900e, na elektrike, v parádnom stave a kadejakými doplnkami.

Aj keď kolesa mali asi vyššiu hodnotu, súhlasil som. Mám v pláne kupit plny disk.

Taaaaaakze z mojej skúsenosti môžem buycycle smelo odporučiť.

Samozrejme som mohol bajk vrátiť, ale už som sa doň zaľúbil :D

Prílohy:

IMG_1491.jpeg
IMG_1491.jpeg 311.88 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

IMG_0736.png
IMG_0736.png 117.75 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

IMG_0780.jpeg
IMG_0780.jpeg 209.57 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

IMG_0787.jpeg
IMG_0787.jpeg 170.6 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

IMG_0792.jpeg
IMG_0792.jpeg 239.66 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down