uvažujem nad TS,...mam xc,a pri prudších zjazdoch mám tendenciu si dávať sedlovku dolu,kvôli lepšej stabilite zad.kolesa....preto uvažujem o kúpe TS...ak má niekto skusenosti (+ aj -)..napíšte či má vyznam takáto investícia....ak hej tak aký tip sedlovky je idealny...dik moc
Zdravim, idem kupovat HT Trek Procaliber, ma lock prednej vidlice na riadidlach, ale pevnu sedlovku. Urcite chcem teleskopku. A teraz ze aku? A ake ovladanie, ked dam elektriku nebudu si tie ovladace zavadzat? A ked dam lankovu je daka dvojpacka dostupna na trhu co by ovladala aj vidlu aj sedlovku? Dik za kazdu radu ?
Ja jazdim FOX Transfer SL Performance Elite (bez Kashima povrchu, ale vnutro rovnake). Funguje krásne, jazdená dve sezóny (cca 8 k km), teraz išla na prvý servis. Chodí krásne, od nova mala váčšiu vôľu ako napríklad Divine SL, ale nezväčšovala sa. Ja som ju kúpil aj na druhý bike.
Tak Fox vyradil SL Factory z ponuky ale daju sa este dake kupit, len neviem ci radsej nezobrat sedlovku urcenu na trailbike, sice vyssia vaha ale udajne prerobena a na rozdiel od SL drzi v polohe po 5mm. Cena +- rovnaka
Ahojte, preluskala som poslednych 100str aby som sa aspon trochu zorientovala, zial spytat sa musim ?. Bude mi stacit zdvih 150mm ak mam vysku akt sedlovky 27cm? Dakujem za rady. Aky typ kupit tiez neviem, rozhoduje cena/hmotnost..snad asi:
len to nemusi pobrat ram, treba vediet, kolko max. dlzku celkovu je mozne nainstalit, napr. pre 180ku to byva okolo 510cm (plus-minus autobus), co je max. zasunutie do ramu + max. vytrcanie (po sedlo), teda treba najprv pomerat max. mozno zasunutia sedlovky , pripocitat tych 27cm (ak je to po uchyt sedla ) a podla toho potom pozerat do akeho zdvihu max a zobrat to najviac (este podla vahy/ceny).
mizaky dakujem za tip a vysvetlenie, 27cm je po lyžiny. Mám ešte jednu asi primitívnu otázku, ako zistím max možné zasunutie? Doma meraním alebo niekde v špeci popisoch k bicyklu?
Presne toto teraz riesim na Procaliber, karbonova sedlovka ma 400mm, teleskopku keby som dal 150, tak je dole na doraz a sedlo je v urovni akurat, vyssie uz by bolo vysoko = ziadna moznost doladenia smerom dole, tak nakoniec berem 120mm.
Veď keď je sedlo absolútne dole pri ráme tak o tom všetci len snívame predsa ? ? okrem toho na mnohých teleskopkách sa dá zdvih upraviť podľa potreby. Navyše veľmi rozdielna býva aj výška zámku sedlovky. Takže možno by do Procaliberu pasovala aj 150ka alebo možno 140ka - po úprave zdvihu.
Presne toto teraz riesim na Procaliber, karbonova sedlovka ma 400mm, teleskopku keby som dal 150, tak je dole na doraz a sedlo je v urovni akurat, vyssie uz by bolo vysoko = ziadna moznost doladenia smerom dole, tak nakoniec berem 120mm.
neviem kolko presne tam máš miesta ale myslím si, že by vošla aj 150tka - OneUP V3 - tie sedlovky sa vyznačuju nie len lahkosťou ale aj tým že su krátšie oproti konkurencii (ja som kupoval 120tku na Orbea Alma, 27,2)
Este je tu jedna vec, teleskopky mavaju na konci taky ten vycnelok, kade ide bowden, to mava tak 1cm, ak nie aj viac, ale to moze do ramu vliezt aj ked sedlovka nie (napr. ked brani kosikova skrutka/vybranie, alebo ohyb). Cize moze sa stat, ze sa realne da napchat aj dlhsia.
Potom este jeden zadrhel moze byt, ze teleskopka vlezie, lenze ohyb, kade vychadza lanko von z ramu cez dierku (tyka sa to ramov, ktore maju dierku na sedlovkej trubke, asi skor starsie ramy), je vyssie, cize problem Takze ak je na rame dierka, tak merat podla nej.
Idealne wireless, len tie su bud nanic kvoli delay (magura), hnusne, tazke , drahe, povacsine vsetko dohromady . Plus asi aj uchyt sedla neviem ci ok.
kolko cm máš od sedlovej objimky po lyžiny sedla ? priemer sedlovky máš 30,9 takže vyber je celkom velký ... ale vseobecne na XC stačí 120mm zdvih, veľa ludí vozí len 90mm zdvih alebo aj menej
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/sedlovky/teleskopicke/kind-shock-rage-i-teleskopicka-sedlovka-349-mm-442-mm-150-mm-p101210.html
Kind Shock Rage-i teleskopická sedlovka, Ø-34.9 mm, 442 mm/150 mm
179 €
MOC 183 €neviem kolko presne tam máš miesta ale myslím si, že by vošla aj 150tka - OneUP V3 - tie sedlovky sa vyznačuju nie len lahkosťou ale aj tým že su krátšie oproti konkurencii (ja som kupoval 120tku na Orbea Alma, 27,2)
Potom este jeden zadrhel moze byt, ze teleskopka vlezie, lenze ohyb, kade vychadza lanko von z ramu cez dierku (tyka sa to ramov, ktore maju dierku na sedlovkej trubke, asi skor starsie ramy), je vyssie, cize problem
Idealne wireless, len tie su bud nanic kvoli delay (magura), hnusne, tazke , drahe, povacsine vsetko dohromady