Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Jaroh
Tak klimatológovia predpovedajú extrémne počasie, takže častejšie povodne. Takže im poučenie zo Slovinska možno pomôže, keď zistia, že pre výpadky elektriny im stačí priviezť bandasky s benzínom alebo natou.
Zobraziť komentár 11.12.2024 - 23:42:31
00
Jaroh
Si si istý že jediná vec čo si si kúpil a je vyrobené v číne je Thinkpad?

Ja len keď teraz poriem okolo seba:
Dva monitory HP - vyrobené v číne
Klávesnica - vyrobené v číne
Myš Razer - vyrobené v číne
Smartfón OnePlus - vyrobené v číne
sluchadlá Koss - vyrobené v číne
Hodinky Garmin - vyrobené v číne - taiwane
a to čo mám oblečené a kde je to vyrobené radšej ani nejdem študovať.
Zobraziť komentár 12.12.2024 - 07:20:33
00
skynet nie som si istý a ani som nenapísal, že som si istý:

arrow_leftJaroh napísal:
... čínske veci si nekupujem, ak je to čo len trochu možné ...môj jediný čínsky výrobok, ktorý som si kúpil vedome a dobrovoľne, je Thinkpad, z ktorého toto píšem).

Nepochybujem, že máme doma veci Made in China, ale ak viem, že je vec Made in China (a nie je to Thinkpad), tak si ju takmer naisto nekúpim, iba ak naozaj nie je iná možnosť. Fakt sa to snažím dodržiavať.
Zobraziť komentár 12.12.2024 - 07:38:05
01
Ako to praktikuješ pri telefónoch a celkovo elektronike?
Zobraziť komentár 12.12.2024 - 07:39:11
00
Net je aktualne zaplaveny zabermi zo syrie. Co ma na nich zaujalo su fve panely snad na kazdej druhej streche. Ale tuto nas logik si mysli, ze zasobovanie benzinom v krizach a postapo bude lepsie...
Este to chvilu potrva, ale o par rokov uz ho bude hanba fackovat ked este aj posledna africka dedina bude na secondhand baterkach. Mimochodom uz asi 3x si tu dal ten graf, ktori hovori ako daleko sme za cinou v rozsireni bev. A nic, stale nepripustis, ze to podporuje co vravim, a sice ze nas cina predbehla a ze drzat sa nejakych starych spalovakov je cesta Nokie?

Ad debata o cinskych vyrobkoch. Imho na to idete zle. Otazka nie je, co je vyrobene v cine, ale co nie je... to ale nie je pointa. Pointa bola, v com ma eu edge - konkurencnu vyhodu. Kedysi to boli auta. Cinania ich proste nevedeli v takej kvalite vyrabat. Dnes uz to nie je pravda, dnes cinania stavaju fabriky na auta ci baterie u nas, pretoze my sme ti, co nevedia. A nevieme kvoli blbcom, ktori roky len blabotali namiesto robenia, ktori len spominali na stare dobre casy a mysleli si, ze potrvaju vecne.
Zobraziť komentár 12.12.2024 - 07:45:57
03
Samsung, predtým Sony.
Elektroniky veľa nemám a navyše mnoho z tej, ktorú mám, mám veľa veľa rokov. Preferujeme japonské značky.

Ale opakujem, určite máme doma plno čínskych výrobkov. Napríklad teraz som si pozrel nabíjačku mobilu, druhú, tretiu... všetky sú čínske. Ale dá sa kúpiť iná?
Píšem o tom, že vo všeobecnosti sa snažím pozerať, kde je produkt vyrobený a ak je to čo len trochu možné, tak nekupujem čínske. To určite neplatí na 100%, ale skrátka snažíme sa o to čo najviac.
Zobraziť komentár 12.12.2024 - 07:51:47
01
cokupit
"Videl som na záberoch v Sýrii na domoch fotovoltické panely."
Páni, to sú analýzy o energetike v Sýrii. Toto je realita Sýrie.
Vidíš tam niekde výrobu zo slnka? 0,00 GWh a možno nejaké tisíciny z tvojich panelov na obrázkoch na nete.
Príloha:
46326.png
46326.png 33.32 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Ešte raz ti opakujem, že o čínske elektromobily a celkovo o elektromobily stráca Európa záujem. A to nehovorím o technologickom gigante USA, kde majú elektromobily v porovnaní s Európou polovičný podiel.
A Európa má zrazu začať vyrábať elektromobily, keď všetky dôležité suroviny na ich výrobu ovláda Čína.
Zobraziť komentár 12.12.2024 - 08:01:39
01
tu kydate na Slovensko :) ja som dnes napr zachytil v podkaste ze na SVK mame najviac nabijacich stanic na pocet elektromobilov.. takze sme vlastne na spici, je to len uhol pohladu (zas raz)
Zobraziť komentár 12.12.2024 - 09:24:34
04
Europa ani usa o ne nestraca zaujem, europa na ne uvalila cla a usa ich prakticky zakazali, aby im neznicili trh s bev..
A co sa tyka syrie, ich statistiky su vierohodne jedine v tom, ze polovica vedeni a elektrarni je znicena
https://carnegieendowment.org/sada/2024/10/syria-energy-transition-under-conflict-conditions?lang=en

To, ze tam hufne rastu fve na strechach si ale mozes pozriet na mapach aj sam, nahodny pich do damasku a al bab niekde pri alepe
Príloha:
damask.jpg
damask.jpg 364.35 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Príloha:
al_bab.jpg
al_bab.jpg 310.33 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 12.12.2024 - 11:13:05
00
arrow_leftcokupit napísal:
Europa ani usa o ne nestraca zaujem, europa na ne uvalila cla a usa ich prakticky zakazali, aby im neznicili trh s bev..
A co sa tyka syrie, ich statistiky su vierohodne jedine v tom, ze polovica vedeni a elektrarni je znicena
https://carnegieendowment.org/sada/2024/10/syria-energy-transition-under-conflict-conditions?lang=en

To, ze tam hufne rastu fve na strechach si ale mozes pozriet na mapach aj sam, nahodny pich do damasku a al bab niekde pri alepe
Príloha:
Príloha damask.jpg už nie je dostupná.

Príloha:
Príloha damask.jpg už nie je dostupná.

Ty neprestávaš baviť. Spočítaj si prosím ťa aký má výkon fotovoltika a čo je potreba pre zásobovanie celej krajiny a tú svoju štatistiku robenú na kolene si nechaj pre seba. Ten jeden panel im tak stačí na uvarenie kávy a pozeranie TV.
Tu máš energetiku Sýrie v absolútnych číslach a hľadaj tam tie svoje panely. Ibaže by si odhalil sprisahanie iluminátov, ktorý zámerne skrývajú výrobu z obnoviteľných zdrojov v štatistikách. Ale ja ťa chápem. Ak sa nevyvíjajú štatistiky ako chceš, tak ideme počítať strechy.
Príloha:
39463.png
39463.png 37 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Mal by si sa ísť pozrieť aj na strechy v Egypte. Je to bohatšia krajina, kde nie je vojna a má rovnaké prírodné podmienky, tak tam budú mať určite viac panelov. Ibaže nie. V tom krúžku je výroba z fotovoltiky. Takto je tá technológia super, že ani v slnečnom Egypte o ňu nemajú záujem.
Príloha:
736367.png
736367.png 43.13 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

A čo sa týka elektromobilov, tak toto je ich podiel v USA. Keď ani tu nevidíš trend, tak ti odporúčam začať s ľahšou úrovňou aritmetiky.
Príloha:
us ev market.png
us ev market.png 69.35 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Naposledy upravil bicycletour dňa 12.12.2024 - 12:08:03, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 12.12.2024 - 11:48:02
00
Čo vlastne chceš? Spaľovať ropu naveky, alebo iba sa okolo toho iba ukajat?
Zobraziť komentár 12.12.2024 - 11:57:33
02
andrej25
O tom z čoho sa bude vyrábať energia rozhodujú všetci ľudia a nie ja.
Takto sa vyvíja podiel zdrojov vo svete. Ak tam niekto vidí transformáciu energetiky alebo dokonca nulové emisie v roku 2050, tak asi nevie o čom rozpráva.
Príloha:
w636.png
w636.png 42.9 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Naposledy upravil bicycletour dňa 12.12.2024 - 12:15:34, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 12.12.2024 - 12:11:19
00
arrow_leftandrej25 napísal:
Čo vlastne chceš? Spaľovať ropu naveky, alebo iba sa okolo toho iba ukajat?

Myslim ze mu ide primarne o hadanie sa, a v lepsom pripade "grafmy predajov/vyroby dokazat ze bev a oz niesu riesenim nicoho a dalej mame palit fosil akoby sa nechumelilo".
Zobraziť komentár 12.12.2024 - 12:13:01
03
arrow_leftbicycletour napísal:
andrej25
O tom z čoho sa bude vyrábať energia rozhodujú všetci ľudia a nie ja.

Čiže? Hádžes tu grafy, múdra... Ropa raz dôjde, bez ohľadu na to čo si kto rozhodne ci praje
Zobraziť komentár 12.12.2024 - 12:14:18
00
andrej25
Ropa dôjde vtedy, keď jej cena vzrastie na úroveň, keď si ju nebudú môcť dovoliť ľudia. Jej spotreba stále rastie a cena nerastie viac než inflácia. A to je dôvod, prečo sú reči o jej konci nonsens.
Benzín stál na Slovensku v roku 2013 1,49 € a priemerná mzda bola 824 €, minulý rok stál benzín priemerne 1,59 € a priemerná mzda bola 1430 €. Takže mzda vzrástla o 74 % a benzín o 6,7 %.

Naposledy upravil bicycletour dňa 12.12.2024 - 12:35:57, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 12.12.2024 - 12:19:47
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektrobicykle)
keyboard_arrow_up