Takze zakladam tuto temu, aby sa veci suviasace aut, motoriek a hoci aj kosaciek preberali tu a nie medzi bikami. Urcite je tu vela fanusikov (aj odporcov) tejto tematiky, ktory budu radi prispievat
Takze mozeme pokracovat debatou z temy "Škaredé, netradičné bajky a všakovaké výmysly na 2 kolesách" a debatou okolo zahadnej smrti Pininfarina.
1) ze svk rozflakava aj moje (europske) peniaze: "„Odhadujem, že sme do výstavby diaľnic a rýchlostných ciest, ale aj ciest prvej triedy, dostali z Európskej únie približne sedem miliárd eur,“ vyhlásil bývalý minister dopravy SR Ľubomír Vážny (SMER-SD)."
2) na svk este stale zije podstatna cast mojej rodiny, ktora sa musi potykat aj s takymito vecami - su to vydavky naviac, ktore by nemuseli byt.
3) vo vseobecnosti ma "nespravodlivost" stve, a aj cena dialnicnej na svk je imo vysledkom "nespravodliveho" spravania (velkej) casti spolocnosti (myslim ze sme na podobnej vlnovej dlzke, a nemusim obsirne vysvetlovat ze mam na mysli politiku, spravanie ludi a podobne)
Chápem, ale skrátka či už to zdraženie alebo aj celková cena poplatku je v porovnaní s prevádzkou auta zanedbateľná. Jasné, hodnota za peniaze je tu malá, ale tie peniaze sú v porovnaní napríklad so zdravotnými či sociálnymi odvodami nanoskopické a tak ak teda mám vôbec strácať čas vzdychaním nad niečim, tak je to zdravotná a sociálna starostlivosť, ktorú dostávam za svoje peniaze či celkovo hodnota funkcií štátu, ktoré odstanem za svoje dane. Nejakých 50 či 90 eur za rok si pri tom ani nevšimnem.
Tie debaty mi pripominajú údajný Stalinov výrok: "Smrť jednotlivca je tragédia, smrť miliónov je štatistika" - zavdzušňujeme sa 30-eurovým zdražením namiesto nad miliardami, ktoré nám kradnú.
stanos4
Takže sa nedočkám dát o korupcii a predražovaní PPP projektov?
toto myslis vazne? to ta teraz vytiahli z jaskyne?:) smerohlas tu ma zabetonovane cele pristredie vratane sudnictva, prokuratury, policie a neviem coho a ty chces od niekoho data za korupciu? samozrejme ze na papiery ziadna neexistuje, to vsak neznamena ze sa skutok nestal.
este povedz ze system myta a vyberu penazi za dialnicne znamky je pre SK vhodny lebo idu peniaze na vystavbu dialnic:)
Nemecko má iný systém financovania výstavby a údržby diaľnic. Treba porovnávať porovnateľné systémy spoplatnenia. Spoplatnené diaľnice pres osobné autá nemajú ani severské krajiny, Benelux, Spojené kráľovstvo a Írsko.
Len ako zaujímavosť, v lete 2023 a 2024 som po Švédsku a Nórsku najazdil tisíce kilometrov a určite som išiel aj cez spoplatnené úseky (sú označené), ale neprišla mi žiadna faktúra. Najprv som sa bál, že som niečo zanedbal a že mi to nejaký vymáhači spočítajú na úrokoch, ale keďže je už december 2024 a ja som tam jazdil aj v lete 2023, tak skrátka asi autá zo slovenskou značkou hádam ani neriešia (?). Túto myšlienku podporuje aj fakt, že som párkrát jazdil v Goteborgu, kde peniaze (asi) vyberá mesto a tiež mi od nich nič neprišlo. A tiež som párkrát nemohol zaplatiť na parkoviskách s automatickým rozpoznávaním značiek, lebo parkomať pri platení hlásil, že nepozná moju značku.
vladoNM
To nemení nič na tom o čom bola reč. Že to bol najlepší PPP projekt v tom období v Európe.
A k tomu prepojeniu. Keby sa stavali všetky úseky naraz aj križovatka na D1, tak by nielenže kolabovala doprava na Prístavnom moste, ale aj na D1, keďže by sa navyše rozširovala a zdvíhala D1.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To som neprepočítaval ja ale Rada pre rozpočtovú zodpovednosť v roku 2022.
Súdruh Vážny to dal!
1) ze svk rozflakava aj moje (europske) peniaze: "„Odhadujem, že sme do výstavby diaľnic a rýchlostných ciest, ale aj ciest prvej triedy, dostali z Európskej únie približne sedem miliárd eur,“ vyhlásil bývalý minister dopravy SR Ľubomír Vážny (SMER-SD)."
2) na svk este stale zije podstatna cast mojej rodiny, ktora sa musi potykat aj s takymito vecami - su to vydavky naviac, ktore by nemuseli byt.
3) vo vseobecnosti ma "nespravodlivost" stve, a aj cena dialnicnej na svk je imo vysledkom "nespravodliveho" spravania (velkej) casti spolocnosti (myslim ze sme na podobnej vlnovej dlzke, a nemusim obsirne vysvetlovat ze mam na mysli politiku, spravanie ludi a podobne)
Chápem, ale skrátka či už to zdraženie alebo aj celková cena poplatku je v porovnaní s prevádzkou auta zanedbateľná. Jasné, hodnota za peniaze je tu malá, ale tie peniaze sú v porovnaní napríklad so zdravotnými či sociálnymi odvodami nanoskopické a tak ak teda mám vôbec strácať čas vzdychaním nad niečim, tak je to zdravotná a sociálna starostlivosť, ktorú dostávam za svoje peniaze či celkovo hodnota funkcií štátu, ktoré odstanem za svoje dane. Nejakých 50 či 90 eur za rok si pri tom ani nevšimnem.
Tie debaty mi pripominajú údajný Stalinov výrok: "Smrť jednotlivca je tragédia, smrť miliónov je štatistika" - zavdzušňujeme sa 30-eurovým zdražením namiesto nad miliardami, ktoré nám kradnú.
Takže sa nedočkám dát o korupcii a predražovaní PPP projektov?
toto myslis vazne? to ta teraz vytiahli z jaskyne?:) smerohlas tu ma zabetonovane cele pristredie vratane sudnictva, prokuratury, policie a neviem coho a ty chces od niekoho data za korupciu? samozrejme ze na papiery ziadna neexistuje, to vsak neznamena ze sa skutok nestal.
este povedz ze system myta a vyberu penazi za dialnicne znamky je pre SK vhodny lebo idu peniaze na vystavbu dialnic:)
https://ndsas.sk/press/spravy/predaj-dialnicnych-znamok-oproti-roku-2022-vzrastol-o-5-na-takmer-5-milionov-kusov
Napríklad:
https://ekonomika.pravda.sk/ludia/clanok/312370-pociatkova-uspora-na-r1-je-pyrrhovym-vitazstvom/
To je jeden úsek postavený v rokoch 2008-2011.
Ja sem dám jeden PPP projekt postavený v rokoch 2016-2021.
https://www.pwc.com/sk/en/current-press-releases/award-for-the-d4-r7-project-ppp-deal-of-the-year-2016-in-europe.html
A za to ti ďakujem.
A od prvých PPP projektov sa Slovensko dostalo medzi najlepšie PPP projekty v Európe.
Bol to najlepší PPP projekt v Európe. To je ten vývoj korupcie pri výstavbe slovenských diaľnic.
križovatku niekto ukradol
Križovatka nebola súčasťou najlepšie PPP projektu v Európe.
Len pre info, Švédsko aj Nórsko majú spoplatnené diaľnice: https://www.epass24.com
Len ako zaujímavosť, v lete 2023 a 2024 som po Švédsku a Nórsku najazdil tisíce kilometrov a určite som išiel aj cez spoplatnené úseky (sú označené), ale neprišla mi žiadna faktúra. Najprv som sa bál, že som niečo zanedbal a že mi to nejaký vymáhači spočítajú na úrokoch, ale keďže je už december 2024 a ja som tam jazdil aj v lete 2023, tak skrátka asi autá zo slovenskou značkou hádam ani neriešia (?). Túto myšlienku podporuje aj fakt, že som párkrát jazdil v Goteborgu, kde peniaze (asi) vyberá mesto a tiež mi od nich nič neprišlo. A tiež som párkrát nemohol zaplatiť na parkoviskách s automatickým rozpoznávaním značiek, lebo parkomať pri platení hlásil, že nepozná moju značku.
Písal som o osobnej doprave. Vo Švédsku sú autá pod 12 t oslobodené od diaľničných poplatkov. Jedine čo sa platí mýto na Öresundskom moste.
To nemení nič na tom o čom bola reč. Že to bol najlepší PPP projekt v tom období v Európe.
A k tomu prepojeniu. Keby sa stavali všetky úseky naraz aj križovatka na D1, tak by nielenže kolabovala doprava na Prístavnom moste, ale aj na D1, keďže by sa navyše rozširovala a zdvíhala D1.