Spravil som doma ten test s flaskou vody zavesenej na brzdovej pake.... Sram Code RSC vs Trickstuff Direttissima... jedine co mi skresluje vysledky je ze som nemal gripy dole, cize mal som tam nejake trenie snurky o grip... ale bolo to pri oboch brzdach takze bez rozdielu...
vysledok:
Po uplne zatlacenie paky az k platnickam:
TR Direttissima 536g, Sram Code 1276g
Uvedenie paky len do pohybu:
TR Direttissima 440g, Code 1014g
nijako nehodnotim, iba posuvam vysledky laickeho domaceho testu...
len si myslim ze netreba brat v uvah iba silu zatlacenia paky pri vybere brzdy, ale hlavne ucinnost prepakovania/piestu a spomalenia/zastavenia biku samotnými prasatami/brzdami.... a to uz dokazu ovplyvnit aj kotuce a platnicky, ale to uz vsetci vieme...
branomelis myslel som si ze remyho formuly cura 4 brzdia top... ale teraz mu vravim ze nejak mu to nebrzdi
Však ide o to, že u Sram Maven potrebuješ viac ako 0,7kg (u Code dokonca kilo) iba na úvodné stlačenie páky. Keby som musela počas nejakého dlhšieho zjazdu použiť brzdy 50x, tak u Code sa to rovná 50kg práce prstov navyše. A to som ani nebrzdila.
Cury 4 brzdia dobre. Niekedy sa az bojim za to chnapnut ?
suhlasim ze brzdia dobre, podobne ako Code rsc,... s kamosom sme ich neraz porovnavali... ale potom su brzdy co brzdia lepsie, estelepsie, najsamlepsie, superdobre, fasa, superfasa, ppci, a potom su az trickstuffy .... nevies povedat kym neskusis...
obcas s kamosmi srandujeme ked ideme vedla seba vo vyslape ze si navzajom buchneme po prednej brzde.... mne to skusili iba raz a asi uz nebudu riskovat
Neviem ako sa da lepsie brzdit, resp co znamena lepsie.
Mne dobre brzdili aj SLX M675
Ale dnes uz ich chovanie hodnotim dost ako digitalne brzdy. Brzdia 0 a 1 😁
Však ide o to, že u Sram Maven potrebuješ viac ako 0,7kg (u Code dokonca kilo) iba na úvodné stlačenie páky. Keby som musela počas nejakého dlhšieho zjazdu použiť brzdy 50x, tak u Code sa to rovná 50kg práce prstov navyše. A to som ani nebrzdila.
Jazdí sa to niekde na svetaku tie Trickstuffy?Či je to len smakocinka pre fajnšmekrov.Pocitam ,že bežný rider môže mať problém s gripom pri tak silnom brzdnom účinku.
Scarinko to som si myslel aj o sram elixir ... ono aj torpedo kedysi dobre brzdilo...
Najviac sa ten ucinok aj tak prejavy v bikeparku na dlhych zjazdoch...ci mas alebo nemas unavene ruky... samozrejme cim si vacsi skiller tym menej brzdis...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
vysledok:
Po uplne zatlacenie paky az k platnickam:
TR Direttissima 536g, Sram Code 1276g
Uvedenie paky len do pohybu:
TR Direttissima 440g, Code 1014g
nijako nehodnotim, iba posuvam vysledky laickeho domaceho testu...
len si myslim ze netreba brat v uvah iba silu zatlacenia paky pri vybere brzdy, ale hlavne ucinnost prepakovania/piestu a spomalenia/zastavenia biku samotnými prasatami/brzdami.... a to uz dokazu ovplyvnit aj kotuce a platnicky, ale to uz vsetci vieme...
branomelis myslel som si ze remyho formuly cura 4 brzdia top... ale teraz mu vravim ze nejak mu to nebrzdi
suhlasim ze brzdia dobre, podobne ako Code rsc,... s kamosom sme ich neraz porovnavali... ale potom su brzdy co brzdia lepsie, estelepsie, najsamlepsie, superdobre, fasa, superfasa, ppci, a potom su az trickstuffy
obcas s kamosmi srandujeme ked ideme vedla seba vo vyslape ze si navzajom buchneme po prednej brzde.... mne to skusili iba raz a asi uz nebudu riskovat
Mne dobre brzdili aj SLX M675
Ale dnes uz ich chovanie hodnotim dost ako digitalne brzdy. Brzdia 0 a 1 😁
treba ich zavzdusnit, potom pojdu stlacit lahsie
Tu nájdeš také brzdy..chalan asi aj sveťák jazdí neviem...https://www.bikeandride.cz/2022/02/vojta-blaha-a-jeho-nova-masina-actofive-p-train-bike-check/
este donedavna ich jazdili Athertonovci, od 2023 su na Hayesoch
Najviac sa ten ucinok aj tak prejavy v bikeparku na dlhych zjazdoch...ci mas alebo nemas unavene ruky... samozrejme cim si vacsi skiller tym menej brzdis...
Ako raz povedal jeden nas cyklista. Kto brzdi nevyhrava.
https://www.rosebikes.com/bikes/gravel/race/backroad-ff
ja som napočítala 7