Takze zakladam tuto temu, aby sa veci suviasace aut, motoriek a hoci aj kosaciek preberali tu a nie medzi bikami. Urcite je tu vela fanusikov (aj odporcov) tejto tematiky, ktory budu radi prispievat
Takze mozeme pokracovat debatou z temy "Škaredé, netradičné bajky a všakovaké výmysly na 2 kolesách" a debatou okolo zahadnej smrti Pininfarina.
marcels
Písal som o osobnej doprave. Vo Švédsku sú autá pod 12 t oslobodené od diaľničných poplatkov. Jedine čo sa platí mýto na Öresundskom moste.
Podľa mňa nie. Na stránke https://www.epass24.com hneď v prvej vete píšu, že "All vehicles driving in Sweden and Norway need to pay road toll charges."
Mimochodom, nie sú "diaľničné poplatky", ale spoplatnené úseky niektorých ciest.
Podľa mňa nie. Na stránke https://www.epass24.com hneď v prvej vete píšu, že "All vehicles driving in Sweden and Norway need to pay road toll charges."
Mimochodom, nie sú "diaľničné poplatky", ale spoplatnené úseky niektorých ciest.
Vo Švédsku nie je spoplatnený len Oresundský most, ale ešte 3 ďalšie a vjazd v určité hodiny do Štokholmu a Göteborgu. To je všetko. Ostatné diaľnice majú osobné autá bez poplatku.
Mne viacero ľudí hovorilo, že im neprišli faktúry, ale ja si myslím, že je to o tom, že neboli nikde registrovaní a Nóri to nevymáhajú. My sme sa registrovali na tej stránke a značky mi rozpoznávalo. Aj na trajektoch som neplatil priamo, lebo nám rozpoznalo značky a prišli nám faktúry.
EDIT: Ale zo Švédska neprišlo nič a to sme šli z Kodane cez ten most do Malmö a potom na Oslo
Tak ja som sa pred hodinou zaregistroval v e-pass. Moja EČV tam nemá uvedené žiadne prejazdy a žiadne nezaplatené faktúry, ale odteraz už budem zrejme platiť, keďže som sa zaregistroval
@marcels, koľko si v Nórsku najazdil za ten júl a august 2024, čo sú na výpise?
vladoNM
To nemení nič na tom o čom bola reč. Že to bol najlepší PPP projekt v tom období v Európe.
A k tomu prepojeniu. Keby sa stavali všetky úseky naraz aj križovatka na D1, tak by nielenže kolabovala doprava na Prístavnom moste, ale aj na D1, keďže by sa navyše rozširovala a zdvíhala D1.
.
Ja predsa PPP projekt D4 nespochybňujem. Čo potom bránilo tomu, aby sa napojenie diaľnic stavalo hneď po dokončení D4, keď ako píšeš, sa nemohlo stavať súčasne?
Dá sa nejakým spôsobom kúpiť diaľničná známka spätne? Alebo mám už len čakať či príde pokuta?
Bol som v piatok v KE a chcel som večer zaplatiť 1-dňovú...samozrejme som na to zabudol 🤦🏻♂️
Podobne sa mi stalo na jeseň pri Čadci. Hneď na ďalšom zjazde som zišiel. Potom som došiel do Poľska, čo to sme popili, další deň jazdili v bikeparku takými to vyfučalo z hlavy. ***** drahých 5 km.
Už to beriem ako hotovú vec, nebudem si kvôli tomu kaziť sviatky, stávajú sa horšie veci.
Je to pridlhá trasa aby si ma nejaká kamera nevšimla. Koľko to aktuálne robí, 100e?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Písal som o osobnej doprave. Vo Švédsku sú autá pod 12 t oslobodené od diaľničných poplatkov. Jedine čo sa platí mýto na Öresundskom moste.
Vo Švédsku nie je spoplatnený len Oresundský most, ale ešte 3 ďalšie a vjazd v určité hodiny do Štokholmu a Göteborgu. To je všetko. Ostatné diaľnice majú osobné autá bez poplatku.
EDIT: Ale zo Švédska neprišlo nič a to sme šli z Kodane cez ten most do Malmö a potom na Oslo
@marcels, koľko si v Nórsku najazdil za ten júl a august 2024, čo sú na výpise?
To nemení nič na tom o čom bola reč. Že to bol najlepší PPP projekt v tom období v Európe.
A k tomu prepojeniu. Keby sa stavali všetky úseky naraz aj križovatka na D1, tak by nielenže kolabovala doprava na Prístavnom moste, ale aj na D1, keďže by sa navyše rozširovala a zdvíhala D1.
.
Ja predsa PPP projekt D4 nespochybňujem. Čo potom bránilo tomu, aby sa napojenie diaľnic stavalo hneď po dokončení D4, keď ako píšeš, sa nemohlo stavať súčasne?
V zásade z Gothenburgu do Osla, potom týžden v Bergene (pár jázd po oklí), 3 dni v Stavangeri a do Kristiansand na trajekt
https://x.com/ZlamalovaLenka/status/1869032593229824110
Ak by ste si náhodou nevšimli, že zmizli tabule so 70
Bol som v piatok v KE a chcel som večer zaplatiť 1-dňovú...samozrejme som na to zabudol 🤦🏻♂️
Je to pridlhá trasa aby si ma nejaká kamera nevšimla. Koľko to aktuálne robí, 100e?