Lokalizácia
Formulár sa odosiela
A tam to máš "biele na čiernom" nekupuješ za BTC, ale za eurá prepočítané na BTC, lebo by bola Alza hlúpa aby predávala za BTC, to by pri tak volatilnej mene skrachovala, však aj preto nevracia BTC lebo nie je hlúpa :D
09.01.2025 - 19:34:36
00
arrow_leftmilos21 napísal:
Neverím že kupuješ za krypto. Teda naozaj má Alza tovar uvedený za BTC, napr. notebook stojí stabilne aspoň niekoľko mesiacov 1 BTC bez ohľadu na kurz BTC/EUR? Podľa mňa v Alze kupuješ za euro, ktoré zaplatiš kryptom v prepočte aktuálnym kurzom…

Realne posielam ltc/doge z mojej walletky ;)

Comu nechapes,nakupujem tak od zaciatku 2017,co to maju,aj tesla sa tam dala kupit za crypto kedysi
09.01.2025 - 20:14:47
00
kedze som na tom uplne rovnako ako @yojo, zopakujem nezodpovedane

arrow_leftyojo napísal:
Ja len jednej veci nerozumiem. Ked niekto veri, ze krypto je buducnost a bude rast, preco by nim platil? Predsa platim cash a krypto odkladam. Jednak platim poplatky za transakciu (nech su hocijako nizke, ale vzdy su, ak to chapem spravne) a po druhe oberam sa z potencionalneho zisku v ktory verim. Mne to proste v hlave vychadza, ze ak niekto kryptu veri, tak ho bude stahovat k sebe a nie sa ho zbavovat. Samozrejme nediskutujem vynimky ako trejding a obchadzanie kurzoveho rozdielu.
09.01.2025 - 20:54:16
01
Comu vy dvaja nerozumiete? Ja platim kryptom… posielam krypto… posielma ho tolko kolko je treba podla aktualneho kurzu…

Alza si to prerata a mne uz je jedno ci to hned zmeni na eura aby nahodou neprisla o zisk alebo ci to hodluje a dufa v znasobenie zisku…

Ja som zaplatil kryptom…

To je to iste ako ked ja zaplatim eurami za nakup t ameriky ktory je v dolaroch… ja nakupujem za eura a je mi uplne jedno ze moja banka to nasledne zameni za dolare……

PS: a preco niekto pouziva krypto na nakupovanie? No napriklad preto ze uz uznal za vhodne ze aktualna hodnota daneho crypta uz je prenho dostatocna a je ochotny ho proste minut :)
09.01.2025 - 21:20:16
00
sme najmenej osmi, nie dvaja ;)

a prave kvoli moznemu potencialu rastu, ak mam na vyber z dvoch 'platidiel'/nastrojov, pricom jedno ma fixnu hodnotu a druhe je investicne, s večne stupajucou hodnotou (sorry za podpich) tak by som si logicky to druhe ponechal,drzal,akumuloval a platil tym prvým
09.01.2025 - 21:44:14
00
ešte raz... pre nechápavých.... raz musí prísť moment kedy svoju investíciu alebo jej časť použiješ na niečo čo chceš...aby si si tú investíciu aj užil.... ak canopus zrovna uznal za vhodné že daná investícia stúpla dosť na to aby ju pretavil do niečoho čo chcel.. očividne to splnilo čo malo...

Ja tiež plánujem tento rok pravdepodobne predávať dosť veľkú časť môjho crypta... budem za ňu nakupovať fotovoltiku....

podľa tvojej logiky by som to robiť nemal a mal by som to ďalej držať.. a do kedy? do dôchodku? alebo až pre vnúčatá alebo do kedy? Proste som si určil sumu na ktorej danú investíciu kľudne použijem... ak to na tú sumu príde... znamená to že zisk je pre mňa dostatočný a som ochotný za tú investíciu získať niečo iné... v mojom prípade FVE... ktoré mi bude tiež šetriť náklady atď.. tj. moja investícia sa pretaví do niečoho iného čo tiež nejako zlepšuje moju životnú úroveň....

Crypto je to isté čo akcie, fondy, dlhopisy, nehnuteľnosti.... proste je to niečo čo nakúpiš na isté obdobie s vidinou / predpokladom nejakého zisku a keď to ten zisk dosiahne proste to buď celé alebo len časť kľudne nejako využiješ....
09.01.2025 - 23:07:06
03
arrow_leftZipsik napísal:
ešte raz... pre nechápavých.... raz musí prísť moment kedy svoju investíciu alebo jej časť použiješ na niečo čo chceš...aby si si tú investíciu aj užil.... ak canopus zrovna uznal za vhodné že daná investícia stúpla dosť na to aby ju pretavil do niečoho čo chcel.. očividne to splnilo čo malo...

Ja tiež plánujem tento rok pravdepodobne predávať dosť veľkú časť môjho crypta... budem za ňu nakupovať fotovoltiku....

podľa tvojej logiky by som to robiť nemal a mal by som to ďalej držať.. a do kedy? do dôchodku? alebo až pre vnúčatá alebo do kedy? Proste som si určil sumu na ktorej danú investíciu kľudne použijem... ak to na tú sumu príde... znamená to že zisk je pre mňa dostatočný a som ochotný za tú investíciu získať niečo iné... v mojom prípade FVE... ktoré mi bude tiež šetriť náklady atď.. tj. moja investícia sa pretaví do niečoho iného čo tiež nejako zlepšuje moju životnú úroveň....

Crypto je to isté čo akcie, fondy, dlhopisy, nehnuteľnosti.... proste je to niečo čo nakúpiš na isté obdobie s vidinou / predpokladom nejakého zisku a keď to ten zisk dosiahne proste to buď celé alebo len časť kľudne nejako využiješ....

ty si to napísal celkom presne. krypto je špekulatívny/investičný nástroj, nič viac, nič menej. žiadna bezpečná
a stabilná mena.
10.01.2025 - 06:02:37
02
Bezpecna je :) pokial ju mas na HW penazenke a nemas niekde vycapeny seed tak je bezpecna :)

Stabilna byt nemusi ale aj v crypte su stable coiny ako napriklas USDT a tie su stabilne :)
10.01.2025 - 07:04:40
00
Chlapi, tak cez ktorú spoločnosť sa oplatí do ETF investovať? Ide mi o takých 100-200€ mesačne.
Poraďte
10.01.2025 - 07:22:14
00
uz sme to tu preberali par stran dozadu... ak sa ti nechce nic robit, iba poslat peniaze z uctu tak XTB
10.01.2025 - 11:02:37
00
A čo hovoríte na nákup ETF priamo v Revolute ?
10.01.2025 - 11:43:41
00
arrow_leftssharky napísal:
A čo hovoríte na nákup ETF priamo v Revolute ?

XTB je lepší , nie je o čom. Žiadne poplatky za nákup/výber ETF (pri investíciách nad 100 EUR mesačne). Takže pošleš každý mesiac 101 eur. ETF sú držané priamo na meno. Rozhranie je zložitejšie ako v Revolute, môže byť menej intuitívne pre začiatočníkov ale zorientuješ sa. Revolut ma zase obmedzenejší výber ETF.
Ale dôležité je začať , kľudne aj revolut ak ti nevadia tieto nevyhody.
10.01.2025 - 13:25:54
00
A nemáte nejaký Promo kód na to XTB?
10.01.2025 - 13:32:11
00
Je tam možnost pozvat priateľa a obaja získavajú 30 eciek v akciách,teda ja to tam vidím ,zakladal som pred týždňom.
10.01.2025 - 15:25:08
00
no a teraz, kto je skynetov priatel ?!? :-D
10.01.2025 - 15:32:22
10
keyboard_arrow_up