Lokalizácia
Formulár sa odosiela
No ak meria 168 cm tak myslím že zrovna XS z Topolčian nebude úplne pre ňu, aj keď za tie prachy slušný bike. Ale pravda, nevyskúšaš, nevieš.
Zobraziť komentár 16.01.2025 - 15:06:30
02
To je na hranici XS a S ... podľa vnútornej dĺžky nohy by som sa priklonila k jednej z veľkostí alebo by som volila výrobcu, pri ktorom je nejaká veľkosť na 168 cm stredová.
Zobraziť komentár 16.01.2025 - 15:13:59
00
arrow_leftfixska napísala:
Toto si mal povedať na začiatku :D

Tak jedna vec je čo chce, druhá aké sú reálne možnosti. Ja si myslím, že vieme nájsť bike s rovnakou geometriou ktorý si niekde vyskúša (alebo aspoň s podobnou) a vieme objednať ten radon. A alternatíva k tvojim návrhom tieto?:

https://www.radon-bikes.de/en/mountainbike/fullsuspension/slide-trail/slide-trail-80-2024/
https://www.radon-bikes.de/en/mountainbike/fullsuspension/skeen-trail/skeen-trail-90-2024/

resp majú AL verziu aj carbonovú. Okrem váhy, je niečo ešte čo by som pri výbere mal pre ňu zvážiť?

Do tých topolčian to nie je blízko :D ale hlavne cena je už pre ňu moc.
Zobraziť komentár 16.01.2025 - 15:36:46
00
Ten skeen trail 90 som spomínala, ten vo výbere bol, keď že spĺňal pôvodné parametre a ten Slide je podľa mňa overkill, vyššie zdvihy, ťažší a teda to je asi zásadný rozdiel, že Skeen je 130/120 mm a Slide 150/140 mm.
Ak tomu dobre rozumiem, tak ani jeden nie je na výber hliníkový alebo karbónový, ale tieto oba biky majú karbónový predný rámový trojuholník a hliníkovú zadnú stavbu, to sa robieva bežne. Ten Skeen trail 8 je celohliníkový ako aj Slide 7.

Tak bike ti musí v prvom rade sedieť veľkosťou a geometriou rámu a kategóriou čo najviac spĺňať požiadavky na štýl jazdenia a terénu, kde ho budeš väčšinu času používať.
Zobraziť komentár 16.01.2025 - 16:38:06
00
Našiel som na bazáre ešte tento: tiež vyzerá dobre. https://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle/horske/celoodpruzene/4623589/canyon-neuron-wmn-al-70-2020-frozen-valentine-vel-s.html
Zobraziť komentár 17.01.2025 - 09:31:26
02
Ak to nemáte ďaleko, je to pre ňu minimálne dobrá príležitosť si ísť vyskúšať nejaký bike naživo a zistiť, akú veľkosť a geometriu na jej výšku, dĺžku končatín atď. vlastne potrebuje.
Čo sa týka komponentov, tak vyzerá, že vidlicu a tlmič to má rovnakú ako ten Radon Skeen trail 7 za 1 500 eur, rovnako sú oba celohliníkové,... ostatné komponenty povedzme, že porovnateľné. Ak bude pocit, že tým, že ten Canyon je vyslovene myslený ako ženský bike tak je taký kompaktnejší na nízkych ľudí, nemusíš ani skracovať rajdy a podobne, plus je zložený a funkčný, v zmysle stačí len nasadnúť a ísť tak v pohode. Osobná skúsenosť zvykne presvedčiť.
Zobraziť komentár 17.01.2025 - 10:02:08
02
Manzelka ma tiez Neuron. 159 vyska a XS. Nevie si vynachvalit na jazdenie po Karpatoch a modre traily v bajkparkoch dava tiez s prehladom. Neuron je fajn, ze XS a S robia na 27,5 kolesach a ta geometria je vyladena "zensky" - uzsie rajdy, kratsie kluky aj tlmic je prisposobeny na lahsie vahy.
Zobraziť komentár 17.01.2025 - 10:52:13
02
Ďakujem pekne za rady. Máte ešte nejaké odporúčania kde sa poobzerať po bicykloch? Ideálne kamenné obchody kde sa vieme zastaviť a vyskúšať si ho (pri zachovaní ceny ktorú vieme za to dať).
Zobraziť komentár 20.01.2025 - 10:15:59
00
keyboard_arrow_up