Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Zdarec. Momentálne jazdím na mojom Koyuku na plášťoch WTB Riddler 700x37C ktoré tam boli od kúpy, samozrejme s dušou. Chcem to nechať prerobiť na bezduše takže keď sa s tým už budem drbkať tak chcem rovno vymeniť plášte za niečo lepšie.

Rozhodujem sa medzi Tufo Thundero a Speedero v rozmere 700x40C. Moje jazdy sú cca 60 percent asfalt rôznej NEkvality a 40 percent ľahší terén - kamenisté a prašné polňačky, priechodnejšie lesné cesty atď. Myslím, že by to minimálne za sucha v pohode dalo aj Speedero ale v testoch valivého odporu som si všimol, že Thundero tam vyšlo cca rovnako, asi aj o chlp lepšie. Preto sa chcem spýtať či nemá niekto osobnú skúsenosť s oboma plášťami - zaujíma ma porovnanie na asfalte. Pokiaľ Thundero valí po ceste rovnako dobre tak má väčší zmysel ísť do neho keďže v teréne bude o chlp lepšie.
15.10.2024 - 13:04:14
00
Thundero
15.10.2024 - 13:45:50
00
Za mňa Thundero. Mal som na oboch kolesách, po zodratí zadného som dal šancu Speederu. Na ceste veľký rozdiel nepociťujem, na zvažniciach a tráve to cítiť dosť. Plus Thundero som dosť zjazdil a kým som ho nevyhodil, tak bez defektu, Speedero už dva krát rozrezaný plášť. Ale to mohla byť len smola. Ďalší kúpim zase Thundero.
15.10.2024 - 13:51:31
00
Mám Speedero 700x36C, jazdím ich niečo cez rok bezdušovo a dezén fajn, kým je sucho. No ja jazdím hlavne asfalt rôznej (ne)kvality a veľmi výnimočne nejaké skratky cez pole....ak by som jazdil viac takých neasfaltových ciest tak Thundero. Príde mi univerzálnejšie pre gravel.
15.10.2024 - 14:27:18
00
Určite Thundero. Je to výborný univerzálny plášť. Ja ho jazdím 44c verzii...
15.10.2024 - 18:51:13
00
arrow_leftvolodaj napísal:
Za mňa Thundero. Mal som na oboch kolesách, po zodratí zadného som dal šancu Speederu. Na ceste veľký rozdiel nepociťujem, na zvažniciach a tráve to cítiť dosť. Plus Thundero som dosť zjazdil a kým som ho nevyhodil, tak bez defektu, Speedero už dva krát rozrezaný plášť. Ale to mohla byť len smola. Ďalší kúpim zase Thundero.

Môžem sa opýtať aký rozmer Thundera to bol? Ja sa rozhodujem medzi 40C a 36C....
17.10.2024 - 19:29:02
00
40c
17.10.2024 - 20:29:43
01
Tiež som mal 40ky a super tunderka..
17.10.2024 - 20:36:19
00
Jazdil som Speedera aj Thundera 36c a bez toho aby som ich priamo vedla seba porovnal neviem povedat ci a aky je rozdiel v rychlosti. A ci vobec, navyse to bolo aj na inych bikoch. Speedera som mal ako celorocne obutie, s prevahou ne/ciest. Thundera som prezuval na zimne obdobie ked som jazdil semislicky, pre vacsi grip a bezpecie na cestach. Rozdiel v rychlosti som nejak nevnimal, maximalne nejake subjektivne pocity zo zaciatku "ze to nejde" kvoli dezenu, ale objektivne to zhodnotit neviem, priemerka klesla len velmi nepatrne, samozrejme aj vplyvom nie tak rychlych jazd cez zimne obdobie. Urcite to bolo aj tym ze su velmi lahke a vyrazne neposkocila hmotnost. Kazdopadne jazdim stale to iste ci Speedera, Thundera, ss, akurat na tych Thunderach som mal vacsi pocit istoty vdaka najvacsiemu dezenu z nich. Defekt som mal na nich jeden, na speerach samizda ziadny, mozno max. tiez jeden. Akurat sa mi zdalo ze na cestach isiel dost dole dezen, ale celkovu vydrz zhodnotit neviem, jeden som sekol po necelych 2k km tak som ich nedojazdil. V mojom nastaveni, s prevahou ciest by som ich ale neuprednostnoval, kvoli osobnym preferenciam.
Suma sumarum ty uvadzas pomer ciest/terenu takmer vyrovnany, isiel by som rozhodne do Thundera, ak zmestis tak 40c pre pohodlie a tiez grip. Rozdiel na ceste nepostrehnes, ak hej bude minimalny, omnoho viac ocenis grip v gravelovom terene.

P.S. po tych Thunderach som prezul na Schwalbe g-one allround a to uz som rozdiel citil. Je to takmer stvrt kila na plastoch (aj ked su takmer hladke) a doslova som citil ako musim roztacat kolesa pri zrychlovani. Samozrejme bolo to len na prvych jazdach a uz sa to vytratilo, ale bolo to citelne. Paradoxne priemerka cca rovnaka ako na tych Thunderach, takze opat len pocit :-)
18.10.2024 - 07:42:34
01
Tak už som dal nahodiť bezdušové Thundero 40C namiesto WTB Riddler 37C s dušou ktorý tam bol od kúpy. Zatiaľ som išiel iba 1 jazdu zo servisu cca 15km po asfalte ale valilo to teda citeľne lepšie aj napriek tým pár mm väčšej šírky.
30.10.2024 - 18:33:38
00
Ahoj, tak ako hodntíš Thundero 40 C ? Ja som vymenil WTB Radler 40c za Thundero 44c a musím povedať že mi to po ceste skor nejde ako ide. Neviem či je to len nezvyk kedže na cestom jazdím 28c alebo kondičou ale dosť som sa na ceste natrápil.
Daj vedieť. Dík
22.01.2025 - 14:53:37
00
arrow_leftmejdzr napísal:
Ahoj, tak ako hodntíš Thundero 40 C ? Ja som vymenil WTB Radler 40c za Thundero 44c a musím povedať že mi to po ceste skor nejde ako ide. Neviem či je to len nezvyk kedže na cestom jazdím 28c alebo kondičou ale dosť som sa na ceste natrápil.
Daj vedieť. Dík

Čau, ja som spokojný. Oproti WTB Riddler 37C s dušami je to pokrok k lepšiemu. Lepšie to valí po asfalte a v teréne tých pár mm naviac pomôže. Neviem či je to prechodom z duše na bezdušu alebo gumou samotnou.
22.01.2025 - 17:39:20
00
Ahoj, minulý rok som jazdil TLR Speedero 36 4800km 7 defektov z toho 2 neopraviteľné (jeden po 500km) vždy sa akoby vytrhla "kocka" dezenu a fučalo to spod nej tak že ani mlieko (Stans) nepomohlo, práve uvažujem kúpiť Thundero 40 v nádeji že vydrží dačo viac. Podľa testov som nenašiel asi rýchlejší plášť na použitie 90% asfalt 10% poľné cesty a speedero a thundero v 40 vyšli cca rovnako ale ak by dakto mal skúsenosť s lepším plášťom kľudne dajte tip. Dík.
02.02.2025 - 00:18:38
00
Mne sa teda speedero 40 zda ovela rychlejsie ako thundero 36. Len teraz rozmyslam, ze thundero som jazdil s dusami, az potom po kratkej vymene za ine plaste som pri navrate ns tufo dal tmel - tak mozno len su ovela rychlejsie ako bezduse oproti aplikacii s dusami.

Defekt som zatial nemal ani na jednom z dvojice.
02.02.2025 - 08:15:29
00
arrow_left46robo46 napísal:
Ahoj, minulý rok som jazdil TLR Speedero 36 4800km 7 defektov z toho 2 neopraviteľné (jeden po 500km) vždy sa akoby vytrhla "kocka" dezenu a fučalo to spod nej tak že ani mlieko (Stans) nepomohlo, práve uvažujem kúpiť Thundero 40 v nádeji že vydrží dačo viac. Podľa testov som nenašiel asi rýchlejší plášť na použitie 90% asfalt 10% poľné cesty a speedero a thundero v 40 vyšli cca rovnako ale ak by dakto mal skúsenosť s lepším plášťom kľudne dajte tip. Dík.

46robo46 to vyzerá skôr na vadný kus....
02.02.2025 - 10:10:05
00
keyboard_arrow_up