Hovorkyňa povedala: "The European Commission (EC) has no evidence that Slovakia is considering leaving the European Union."
To sú všetko diplomatické hrátky, do ktorých nevidíme.
1. Keby som bol paranoik, tak by ma zaujímalo, prečo to nepovedala priamo von der Layen, ale nechala to povedať hovorkyňu.
2. Museli by sme vedieť, čo v reči diplomacie znamená "has no evidence". "Evidence" je napríklad v angličtine nielen "evidovať", ale aj "dôkaz". Takže kľudne si tú vetu môžem preložiť, že EK nemá žiadny dôkaz, že by SK zvažovalo vystúpenie. No ale neznamená, že si EK myslí, že takéto snahy Slovenska neexistujú, ale iba že nemajú dôkaz.
3. Avšak a najmä: Agent RF a spol. môžu kľudne a nahlas hovoriť, že oni vôbec nechcú vystúpenie z EÚ. Lenže tých kľučiek existuje plno, nezabudnime napríklad, že petíciu za vystúpenie SK z EÚ ohlásil Brdt za Brdta. Takže Smer síce "nechce" vystúpiť z EU či NATO a hrdo a nahlas to hovorí, ale možno už teraz majú tí náckovia desaťtisíce podpisov a keď nazbierajú tých stotitíc, tak Smer začne hovoriť, že my síce nechceme, ale musíme sa tomu venovať, lebo veď ľud to chce atď atď... Nezabudnime, že hocičo povie Agent RF, nestojí ani za fajku močky. Jeho slovo nemá cenu ani toho papiera, na ktorom je vytlačené.
Chcel som iba naznačiť, že nevidíme, čo je za tým vyjadrením. Vôbec by som nebol prekvapený, keby to v diplomatištine znamenalo konštatovaniu, že Ek vidí tie snahy o vystúpenie z EK