Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Presne!
Ono to nie je "vystupenie de jure" len vnutorny rozklad a zpochybnenie de facto.

A skusim fabulovat, napriek amnestii zlocincov sa stale nezbavili hrozby stihania za zneuzitie eurofondov, nie je to tiez moznost vyhnut sa stihaniu?
Zobraziť komentár 08.02.2025 - 13:39:48
05
No, teraz dám len moju fabulaciu, naozaj neviem či a aké sú korekcne mechanizmy, ale napadlo mi že keby vláda SR zmenila lokálnu legislatívu tak aby sa stala nekompatibilna s EU tak by sme možno ani nemuseli vystupovať, proste by nás vyliali sami ... napíšte mi prosím že sa to nemôže stať [ nie preto že KDH nezahlasuje] ...
Zobraziť komentár 08.02.2025 - 14:11:08
00
arrow_leftStrenki napísal:
...
Píšem jej, lebo Česi majú ročný plat medián 16 tisíc a my iba 10 tisíc. Ešte pár rokov a budú mať 2x viac. Že fico je babrák.
Pani fico volička: No a čo, oni sú 2x väčší, tak 2x viac zarábajú.
Tu NIKDY nebude dobre s takou populáciou...
...

skus jej podhodit velke USA, Nemecko alebo idealne (predpokladám) ospevovane Ruzko, ze sú rádovo vacsi (povedzme 20x) a preco chudacikovia nemaju dvadsaťnásobné platy.
Asi sa neucili, nesnazia...

Ale máš pravdu, nachádzať presvedcive argumenty pre/na niektorých ludi je takmer nemožné.
Zobraziť komentár 08.02.2025 - 14:17:59
07
arrow_leftStrenki napísal:
Banda. Všetko pekné. Lenže debata s fico voličkou, ktorá stále nechápe, prečo protestujeme.
Píšem jej, lebo Česi majú ročný plat medián 16 tisíc a my iba 10 tisíc. Ešte pár rokov a budú mať 2x viac. Že fico je babrák.
Pani fico volička: No a čo, oni sú 2x väčší, tak 2x viac zarábajú.
Tu NIKDY nebude dobre s takou populáciou...
https://www.e15.cz/finexpert/prace-a-mzda/srovnani-kde-se-v-evrope-zije-za-median-prijmu-nejlepe-1420500

mal si sa spytat preco v rusku kadia do latrin ked by mali podla tejto logiky zarabat 40x viac...
edit: pozeram ze Marli rozmysla podobne :)
Zobraziť komentár 08.02.2025 - 15:03:31
05
slovincov je polovica nez nas, ako je teda mozne ze tiez zarabaju dvakrat tolko? startovaciu ciaru sme mali plusminus rovnaku.
Zobraziť komentár 08.02.2025 - 17:00:51
011
Vyššia produktivita práce.

A nevládol im 14 rokov Fico.
Zobraziť komentár 08.02.2025 - 17:12:48
017
arrow_leftivast napísal:
Dudo zvláštne je že EK toto riziko nevidí
https://www.aktuality.sk/clanok/StIsm2w/europskej-komisii-sa-nezda-ze-by-slovensko-planovalo-vystupenie-z-eu/
že by nechápali slovenskú kreativitu?

Hovorkyňa povedala: "The European Commission (EC) has no evidence that Slovakia is considering leaving the European Union."
To sú všetko diplomatické hrátky, do ktorých nevidíme.

1. Keby som bol paranoik, tak by ma zaujímalo, prečo to nepovedala priamo von der Layen, ale nechala to povedať hovorkyňu.

2. Museli by sme vedieť, čo v reči diplomacie znamená "has no evidence". "Evidence" je napríklad v angličtine nielen "evidovať", ale aj "dôkaz". Takže kľudne si tú vetu môžem preložiť, že EK nemá žiadny dôkaz, že by SK zvažovalo vystúpenie. No ale neznamená, že si EK myslí, že takéto snahy Slovenska neexistujú, ale iba že nemajú dôkaz.

3. Avšak a najmä: Agent RF a spol. môžu kľudne a nahlas hovoriť, že oni vôbec nechcú vystúpenie z EÚ. Lenže tých kľučiek existuje plno, nezabudnime napríklad, že petíciu za vystúpenie SK z EÚ ohlásil Brdt za Brdta. Takže Smer síce "nechce" vystúpiť z EU či NATO a hrdo a nahlas to hovorí, ale možno už teraz majú tí náckovia desaťtisíce podpisov a keď nazbierajú tých stotitíc, tak Smer začne hovoriť, že my síce nechceme, ale musíme sa tomu venovať, lebo veď ľud to chce atď atď... Nezabudnime, že hocičo povie Agent RF, nestojí ani za fajku močky. Jeho slovo nemá cenu ani toho papiera, na ktorom je vytlačené.

Chcel som iba naznačiť, že nevidíme, čo je za tým vyjadrením. Vôbec by som nebol prekvapený, keby to v diplomatištine znamenalo konštatovaniu, že Ek vidí tie snahy o vystúpenie z EK :-)

Naposledy upravil Jaroh dňa 08.02.2025 - 19:14:20, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 08.02.2025 - 17:40:50
18
arrow_leftbikemartin napísal:
nevedel som, že aj Henry Tóth je naci :tmi:

V noci sa následne pochválil na telegrame spoločnou fotkou s Rózsom i ďalším hudobníkom Henrym Tóthom s textom, že „jeden chalaň“ s dvoma maestrami. Tóth je partnerom štátnej tajomníčky na vnútre Lucie Kurilovskej (nominantka Hlasu).

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/23447202/bombicovi-prenajima-byt-v-petrzalke-kalinakova-advokatska-kancelaria-plati-zan-750-eur-mesacne.html

Z rozhovorov a z pocutia som uz pred rokmi mal pocit ze je to cisty de/mental s neskutocnym egom. Takze pocit potvrdeny.
Zobraziť komentár 08.02.2025 - 18:06:41
03
slovincov je polovica nez nas, ako je teda mozne ze tiez zarabaju dvakrat tolko?

arrow_leftKristina napísala:
nevládol im 14 rokov Fico.

Nie, skutočný dôvod je ten, že Slovinci nie su takí tupí, aby si opakovane zvolili niekoho ako je Fico.
Problémom Slovenska nie je Fico, ale to, že veľká čast Slovákov je schopná ho stále dookola voliť.
Fico je len dôsledok, príčína je hlúpy národ.

ǝɹqop ǝpnqǝu nʇ ʎpʞı̣N :˙S˙Ԁ
Zobraziť komentár 09.02.2025 - 07:40:13
031
arrow_leftDudo napísal:

A skusim fabulovat, napriek amnestii zlocincov sa stale nezbavili hrozby stihania za zneuzitie eurofondov, nie je to tiez moznost vyhnut sa stihaniu?

unia vyzaduje aby clenske staty mali legislativu a efektivne mechanizmy riesenia korupcie, cize ak aj niekto cmajzne eufondy tak aby sa to aj zistilo a vyriesilo.
zrusenim usp je to vyrazne oslabene.
arrow_leftSteju napísal:

ǝɹqop ǝpnqǝu nʇ ʎpʞı̣N :˙S˙Ԁ

mna napr fascinuje ze po 40rokoch ostnateho drotu, neslobody, krvilacneho komunizmu a stb, kde kvanta ludi sli do gulagu ci boli odstraneni/zastreleni z politickych dovodov, su ludia stale schopni navstivit petrohrad/moskvu a hovorit chvalospevne p*coviny na russko. :facepalm:
to mi hlava nebere.. nesiel by som tam ako turista ani zadarmo; uz len z principu.
zial asi tupota bude zakorenena v slovakoch, preto tu nikdy nebude dobre.
Zobraziť komentár 09.02.2025 - 09:51:31
02
Jedno z mensich dielov skladacky a dovod preco sa tu opakovane volia rovnaki degesi je aj tato reakcia tychto ludi.
Isti dvaja mladi a inak sympaticki ludia sa na socialnej sieti vyjadrili k nasmu meganapadu nasho megaministra Tomaska Tarabovie a ich prispevok obsahoval asi toto.
Vzdy sme boli apoliticki (v preklade do nicoho sa nestarali), ale teraz sa musia ozvat lebo oni sem prisli vychovavat svoje deti, im sa tam paci, byvaju si tam a zrazu bagre...a musia sa ozvat lebo to sa tyka vsetkych ludi na SK lebo zla, zla vlada...
Nieco poodbne uz tu bolo postnute od Lasakoviec junaka.

Takto je to s tou vacsinou na SK...nestaram sa, neriesim az pokedy sa to nezacne tykat mna, akonahle sa tyka mna prezentujem to ako problem vsetkych, pretoze dnes sa to stalo mne a zajtra sa to moze vam.
Otazke znie, kde boli tito ludia, ked sa to dialo inym, preco boli vzdy apoliticki a zrazu uz nie su, ked im hrozi, ze im stat vyvlastni ich domov. Tato pstrosia taktika, ze nevidim zlo, nepocujem zlo ich vo finale doviedla k tomu, ze ich dom bude (mozno) zatopeny.

Nechcem predcasne volby, nic by nevyriesili a zelam tejto vlade este dlhe vladnutie, pretoze len toto je jedina sanca na zmenu. Tie ich prusery sa budu zvacsovat, ich pocet zvysovat az to pociti aj ich volic, az to pociti aj ten apoliticky jedinec a budu take velke, ze vyhovorka lebo Matovic uz zaberat nebude.
A vtedy pojde Fico a spol definitivne a navzdy do <.>.(v reale nenadavam, ale niekedy sa expresivny vyraz proste hodi).
Zobraziť komentár 09.02.2025 - 10:40:05
319
arrow_leftflegko napísal:
Takto je to s tou vacsinou na SK...nestaram sa, neriesim az pokedy sa to nezacne tykat mna, akonahle sa tyka mna prezentujem to ako problem vsetkych, pretoze dnes sa to stalo mne a zajtra sa to moze vam.

Zase nerobme Slovensko horším, ako je. To, čo píšeš, nie je bug, ale feature a platí to na celom svete. Nemôžeme čakať, že sa zrazu všetci vzbúria naraz ako jeden, všetko má svoj vývoj, pomaličky chlapci rastú.
Chartisti mali takú zásadu, že nielenže nikoho nenútili, aby Chartu 77 podpísali, ale o tých, ktorí ju nepodpísali, si nemysleli nič zlé. Podľa mňa to je dobrá cesta, pretože nevylučuje zo spolupráce (alebo povedzme revolty) tých váhavejších, bojazlivejších či dokonca ľahostajnejších. Naopak, v určitom zmysle to vidím ako pozitívny vývoj, pretože keby aj naďalej platilo, že stále viac a viac doteraz tichých celebrít sa začne ozývať, tak je to vlastne dynamický nárast a to potrebujeme - aby počet rástol, nie stagnoval. Nesúďme charakter takýchto jednotlivcov a počítajme s nimi v taktike ďalšieho postupu. Agent RF musí vidieť, že počet rastie, nie stagnuje.

Otázkou samozrejme je, či Lašák zotrvá alebo sa stiahne. To som zvedavý.
Zobraziť komentár 09.02.2025 - 11:30:51
02
arrow_leftKristina napísala:
Vyššia produktivita práce.

A nevládol im 14 rokov Fico.
2 mega veci. More a rúra z alzirska do buducna
Zobraziť komentár 09.02.2025 - 12:29:53
00
Ano aj nie - bolo by fajn sa z toho aj poucit a uvedomit si to. Nielen "slepo to akceptovat". Vid napr lgbt hnutie v uk - je to "smutne", ale ich akceptacia zacala nastavat az po tom ako lgbt podporilo strajky banikov. Preco smutne podla mna? Lebo banici, "tvrdi chlapi" pravdaze zrejme/zjavne lgbti nenavidelo, nieze akceptovalo. To, ze jedna skupina zastupujuca problem X zacne velmi vyrazne podporovat skupinu Y az reciprocne, to je imo "ocakavatelne, pochopitelnejsie", ako to ze len ich akceptovat - a tu sa budeme musiet na svk vela naucit a bojovat a mat kusisko stastia a odriekania/prekonania hnusu - najst situacie, kde dokazeme "podporit" tieto skupiny "bannikov" (smer, sns, hzds, lsns,....), tak aby reciprocne oni zacali aspon to akceptovanie nas, aby zacali rozmyslat a otvarat oci.
Zobraziť komentár 09.02.2025 - 12:31:40
00
Videli ste na FB to videjko z auta nejakého dezočloveka, čo išiel v deň strajku okolo parkoviska pri SND a natočil tam zopár autobusov ako dôkaz, že ľudia na štrajk sa zvážajú autobusmi? Skoro minodpalilo dekel...tých autobusov tam bolo cca do 10ks Max. Bùh ví čo tam tie autobusy robili a aj keby sa zorganizovalo zopár autobusov z okolitých miest, tak to mohlo byť maximálne 600ludi. Odhadom. Ale ako dôkaz pre jednoduchších to stačilo. Lajkov mal celkom dost. Bohužiaľ aj od mojej matky. Neviete náhodou, čo to bolo za autobusy? Nenavozila tie prázdne autobusy tam náhodou Šimkovičová, aby mohli urobiť to videjko? Ja viem, trošku konšpirácie. Ale tak oni si začali.
Zobraziť komentár 09.02.2025 - 14:03:40
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up