Ja bych asi šiel priamo po ceste 61 až do TN Opatovej, odtiaľ sa cez TN Sihoť napojil na cyklocestu do NM a PN (cyklomost v TN uzavretý, treba vyniesť
bike po schodoch na most cesty 61), uzavretú cyklocestu za TN by som obišiel po 61. A z PN do TT by som šiel tiež po 61.
Dôvody: priama trasa, stúpanie len z PB na Sverepec a potom zjazd, dobrý stav cesty, široké krajnice všade okrem: Sverepec, Visolaje-Beluša, Ladce, Košeca, časť Ilavy-cez Klobušice-po Prejtu, klesanie do Dobrej (na týchto miestach je krajnica široká ako na cestách 2. triedy-teda asi 20-30 cm od bielej čiary ako kde). Slabá premávka, keďže sa ide cez obce a popri diaľnici (viac áut jazdí len medzi Ilavou-Dubnicou-Trenčínom).
Ak ale chceš ísť čo najviac mimo premávky a nevadí Ti, že si ,,prijazdíš", môžeš ísť:
- z PB do PU po novej ceste 3. triedy cez Milochov,
- v PU sa
napoj na Vážsku cyklomagistrálu (úsek Púchov-Ladce),
- z Ladiec do Ilavy (alebo do Dubnice) pokračuj po ceste 61,
- v Ilave (alebo v Dubnici na začiatku za tabuľou obce pri base, na križovatke odboč vpravo a) sa napoj na cestu popri Vážskom kanáli a pokračuj popri kanáli do Nemšovej, pozor z Ilavy popri kanáli na niektoré horšie úseky cesty, pribrzdi a vyhni sa výtlkom a ešte treba pretrpieť asi 600 m štrkovej a kamenistej cesty na začiatku Prejtských jazier,
- v Nemšovej za železným mostom cez Váh pokračuj vpravo na cyklocestu do TN a PN (uzávierku za TN obíď),
- z PN do TT choď cestou 61 (rovina, málo obcí, široká krajnica, súbežná D1, málo áut), alebo cestou 504, ak chceš.
Každopádne nech pôjdeš kadiaľkoľvek, tak šťastnú cestu a dojazd do cieľa!