Zdravím všetkých,
chcel by som vedieť Váš názor na danú problematiku.
Mám v pláne kupovať E-bike. Mám celkom jasnú predstavu, že to má byť full-suspension s Bosch motorom, podľa možnosti poslednej generácie, s 800Wh baterkou.
Zatiaľ týmto a vzhľadovým požiadavkám vyhovuje CUBE stereo hybrid one44 HPC SLX, ktorého cena je necelých 5200€, čo je asi strop.
Narazil som ale na jednu ponuku - bicykel z roku 2024, so 750Wh baterkou, predošlou generáciou motora Bosch, ale v zľave z pôvodných 7000 na 4600€. Konkrétne je to Lapierre Overvolt AM 8.7.
Čo by ste v takom prípade robili? Išli do toho CUBE s najnovším motorom, "väčšou" baterkou, karbónovým rámom, alebo by ste kúpili ten Lapierre so starším motorom, "menšou" baterkou, hliníkovým rámom ale pravdepodobne lepšími komponentami, keďže pôvodne stál 7000€?
Ďakujem veľmi pekne za názory a rady.
No je všeobecne známe, že CUBE bol, je a bude vždy dobrý v pomere výbava / cena.
Vyzerá dobre a aj komponenty sú fajn. Odpruženie má lepšie Lapierre, radenie takmer identické,
brzdy rovnaké.
To že stál 7000 neznamená, že je lepší ako CUBE.
Hlavne na tebe záleží či už chceš nový motor a väčšiu baterku, alebo ti postačí predošlá generácia. Čo chceš jazdiť, aký terén.
Ja mám gen.4 a 750
baterku a krútil som Alpy, Dolomity a bez problémov, samozrejme bolo treba pracovať s radením a dopomocou, ale bolo to v pohode.
Druhá vec, či chceš teda karbón, alebo ti stačí o čosi ťažší hliník, sú ľudia čo sa karbónu boja, ale zase aj veľa fanúšikov.
Keďže mám motor Gen4, už by som šiel do nového motora a väčšia
baterka nieje na zahodenie, ale nie do CUBE.
Hľadal by som inú značku, ale to samozrejme záleží na rozpočte.
Nech si vyberieš ktorýkoľvek z týchto dvoch, nebudeš ľutovať, každý ti dá to čo chceš.
Veľa šťastia pri výbere a potom veľa km.