Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_lefterikgrega napísal:
Zdravím všetkých,
chcel by som vedieť Váš názor na danú problematiku.
Mám v pláne kupovať E-bike. Mám celkom jasnú predstavu, že to má byť full-suspension s Bosch motorom, podľa možnosti poslednej generácie, s 800Wh baterkou.
Zatiaľ týmto a vzhľadovým požiadavkám vyhovuje CUBE stereo hybrid one44 HPC SLX, ktorého cena je necelých 5200€, čo je asi strop.
Narazil som ale na jednu ponuku - bicykel z roku 2024, so 750Wh baterkou, predošlou generáciou motora Bosch, ale v zľave z pôvodných 7000 na 4600€. Konkrétne je to Lapierre Overvolt AM 8.7.
Čo by ste v takom prípade robili? Išli do toho CUBE s najnovším motorom, "väčšou" baterkou, karbónovým rámom, alebo by ste kúpili ten Lapierre so starším motorom, "menšou" baterkou, hliníkovým rámom ale pravdepodobne lepšími komponentami, keďže pôvodne stál 7000€?

Ďakujem veľmi pekne za názory a rady.

No je všeobecne známe, že CUBE bol, je a bude vždy dobrý v pomere výbava / cena.
Vyzerá dobre a aj komponenty sú fajn. Odpruženie má lepšie Lapierre, radenie takmer identické, brzdy rovnaké.
To že stál 7000 neznamená, že je lepší ako CUBE.
Hlavne na tebe záleží či už chceš nový motor a väčšiu baterku, alebo ti postačí predošlá generácia. Čo chceš jazdiť, aký terén.
Ja mám gen.4 a 750 baterku a krútil som Alpy, Dolomity a bez problémov, samozrejme bolo treba pracovať s radením a dopomocou, ale bolo to v pohode.
Druhá vec, či chceš teda karbón, alebo ti stačí o čosi ťažší hliník, sú ľudia čo sa karbónu boja, ale zase aj veľa fanúšikov.
Keďže mám motor Gen4, už by som šiel do nového motora a väčšia baterka nieje na zahodenie, ale nie do CUBE.
Hľadal by som inú značku, ale to samozrejme záleží na rozpočte.
Nech si vyberieš ktorýkoľvek z týchto dvoch, nebudeš ľutovať, každý ti dá to čo chceš.
Veľa šťastia pri výbere a potom veľa km.
Zobraziť komentár 17.02.2025 - 10:12:08
02
Zdravím všetkých,
chcel by som vedieť Váš názor na danú problematiku.
Mám v pláne kupovať E-bike. Mám celkom jasnú predstavu, že to má byť full-suspension s Bosch motorom, podľa možnosti poslednej generácie, s 800Wh baterkou.
Zatiaľ týmto a vzhľadovým požiadavkám vyhovuje CUBE stereo hybrid one44 HPC SLX, ktorého cena je necelých 5200€, čo je asi strop.
Narazil som ale na jednu ponuku - bicykel z roku 2024, so 750Wh baterkou, predošlou generáciou motora Bosch, ale v zľave z pôvodných 7000 na 4600€. Konkrétne je to Lapierre Overvolt AM 8.7.
Čo by ste v takom prípade robili? Išli do toho CUBE s najnovším motorom, "väčšou" baterkou, karbónovým rámom, alebo by ste kúpili ten Lapierre so starším motorom, "menšou" baterkou, hliníkovým rámom ale pravdepodobne lepšími komponentami, keďže pôvodne stál 7000€?

Ďakujem veľmi pekne za názory a rady.

Ked mas moznosti ber novsi Cube. Ten Lapierre je mullet, vzadu je mensie koleso. Zalezi, kde budes jazdit, nemusi to vyhovovat kazdemu.
Cube uvadza hmotnost jazdca az 125kg, neviem kolko mas kil, ale tie bicykle su na to dimenzovane, karbonu sa nemusis bat. Bonusom karbonu je mensia hmotnost a mensie prenasanie vibracii do ramu.
Zobraziť komentár 17.02.2025 - 10:30:25
01
Ako bolo spomenute,CUbe ma vyborny pomer cena vykon,vlastnil som Cube stereo Hybrid 160 2022 a za tu cenu to bol bezkonkurencne vyborny ebike.Rozdiel medzi karbonom a hlinikom na ebiku realne nepocitis ,je to skor esteticka zalezitost.Osobne by som isiel do Novsieho motora Bosch gen 5uz len z dovodu,ze dolekopcom nehrkoce tak ako gen4,co mne dost vadilo a don gen 4 by som uz nikdy nesiel.
Zobraziť komentár 17.02.2025 - 12:58:01
02
A ja ti zase poradím Lapierre:-) Rozdiel medzi 750Wh batériou a 800Wh batériou je veľmi malý. Keby tam bola 900Wh tak to je iné. Nový motor Bosch je nový a osobne by som počkal či sa prejavia nejaké vady. GEN 4 je rokmi odskúšaný a TOP motor. Vidlu má Lapierre 38mm vs. 36mm Cube. Radenia sú na oboch takmer identické. A veľmi záleží, čo budeš jazdiť. Ak by som mal ja karbónový rám, už by bol pár krát v oprave. Také dostal šupy od kameňov. Ale my chodíme so sorcerer a herri13 každý rok do Álp a tam sa divočíme. A za 600€ ušetrených si ho ešte môžeš vyšperkovať podľa seba. A je dobré porovnať aj hmotnostné limity a záruky na rám od oboch výrobcov. A teraz buď múdry :lol: :D
Zobraziť komentár 18.02.2025 - 09:08:55
04
ešte jeden taký detail aby bolo viac rozmýšľania :D Lapierre je na zdvihoch 170/160, kým Cube 150/140, je to enduro vs trail bajk.
Zobraziť komentár 18.02.2025 - 10:23:58
01
To je druhá strana mince, nad ktorou som rozmýšľal aj ja - nový motor, asi ešte nie celkom dokonale vyskúšaný v reálnych podmienkach, čiže nejaké muchy sa objaviť môžu.
Do úvahy ešte pripadá CUBE Stereo hybrid One77 HPC SLX, a to už je porovnanie enduro vs enduro. Tam to ale zase vyzerá, že bude bez displeja, čo by mi trochu chýbalo.
Ešte doplním, že moja čistá telesná váha je cca 106kg pri 196cm. Na môj štýl jazdenia by mi ale asi skôr vyhovoval trail ako enduro, aj keď človek nikdy nevie, či sa nepreorientuje :)
Zobraziť komentár 18.02.2025 - 11:09:22
00
To je druhá strana mince, nad ktorou som rozmýšľal aj ja - nový motor, asi ešte nie celkom dokonale vyskúšaný v reálnych podmienkach, čiže nejaké muchy sa objaviť môžu.
Do úvahy ešte pripadá CUBE Stereo hybrid One77 HPC SLX, a to už je porovnanie enduro vs enduro. Tam to ale zase vyzerá, že bude bez displeja, čo by mi trochu chýbalo.
Ešte doplním, že moja čistá telesná váha je cca 106kg pri 196cm. Na môj štýl jazdenia by mi ale asi skôr vyhovoval trail ako enduro, aj keď človek nikdy nevie, či sa nepreorientuje :)

Záleží čo si pod pojmom trail a enduro predstavuješ.
Bajkparky asi jazdiť nebudeš, ale klasická naša cykloturistika. Ale príde strmšií a rozbitejšií zjazdík, alebo ako písal cipo11 v Dolomitoch 10 -15km iba dole, každý cm zdvihu a šírky vidlice pri našej váhe (ja 110kg) príde vhod.
Samozrejme, všetko zídeš aj s 36 nohami, aj zo 140 zdvihom, ale 160 a 38 je šupa. Krásne to drží, hladí a máš väčšiu istotu pri jazde dole kopcom. A pri výšlapoch ani necítim rozdiel oproti 140/34 čo som mal pred tým.
V dnešnej dobe už robia pekne UNI geometrie, že to ide pekne aj dole kopcom aj hore kopcom.
Mal som Cube 140 / 34 teraz 160 / 38 a je to neporovnatelné.
Ja trebárs ani nevnímam ten klepot pri zjazde pri Gen4, sústredím sa na cestu nech neklepocem potom ja náhodou :lol:
Zobraziť komentár 18.02.2025 - 11:31:45
01

Ako sa hovorí..."zdvihu nikdy nie je dosť" ;) Momentálne tvoja a moja váha sú identické :D Pri tvojej výške XL rám nutnosť.
Zobraziť komentár 18.02.2025 - 12:48:38
01
tu je nový Overvolt TR 29", XL, model asi 2024 za 2999€, ale minimálne vidla a brzdy sú na výmenu.
https://sport.bazos.sk/inzerat/175330050/novy-ebike-lapierre-overvolt-tr-67-velxl.php

www.bazos.sk
Zobraziť komentár 19.02.2025 - 09:23:01
00
Ahojte všetci,
rozmýšľam nad kúpou prvého e-biku, doteraz som jazdil na staršom XCčku od Meridy a sezónne v lete aj cesťák. Narazil som na konkrétne dva modely, čo mi parametrovo aj cenou vyhovujú, vlastne sa jedná o jeden typ bicykla len odlišné modelové rady: CTM AREON Xpert 29 model 2024 a CTM AREON GX Comp model 2025.
Jazdím väčšinu času lesné cesty, občas nejaké kamene, korene – asi nič extra náročné, občas si viem dať aj dlhší výjazd tých 80-100 km. Keďže oba bajky majú rovnakú baterku aj pohon, zaujímajú ma hlavne rozdiely alebo aj skúsenosti čo sa týkajú hlavne odpruženia a pohonu..
Ktorý z týchto bajkov by ste brali skôr? Prípadne ak máte nejaké alternatívy s podobne veľkou baterkou v cene do cca 3400€ kľudne sem s nimi?
Zobraziť komentár 25.02.2025 - 14:34:56
00
Za tu cenu by som uprednostnil pred CTM nieco ako Cube, Radon s Bosch, pripadne Haibike.

To CTM by som bral keby bolo za zaujimavu cenu v akcii okolo 2500-2700 € osobne.
Zobraziť komentár 25.02.2025 - 15:08:42
03
[Dobrý deň vyberám ebike cena max do 1900 eur mam 110kg tak potrebujem niečo silnejšie bude to hlavne na cesty do prace. Ďakujem za vaše rady
https://www.pagybike.sk/produkt/one-cross-low-7-9-xs/
[url]https://www.mtbiker.sk/shop/elektrobicykle/horske/pevne-a-hardtail/rock-machine-storm-int-e70-29-elektrobicykel-gloss-silver-black-grey-p253376.html?itm_medium=widget&itm_campaign=#description[url][/url]https://www.pagybike.sk/produkt/one-oli-cross-8-8-s/[/url]
https://www.exisport.com/sk/horske-elektrobicykle/97187-horsky-elektrobicykel-amulet-29-erival-50-sr-racing-green-black-8592772119568.html
Zobraziť komentár 16.03.2025 - 14:50:26
00
1) Nie si žiadne pierko, primárne by to teda malo byť o silnej baterke, čiže padá ONE-Cross Low (prečo vôbec dámsky ebajk?) a tiež aj Rock Machine...

2) Píšeš "hlavne na cesty do práce"... Cesta do práce je naozaj cesta, alebo aj terén? Bude na naozaj len o cestách do práce, alebo aj cez víkend do hory? Lebo potom Cross padá a treba ísť do MTB...

3) Na "cestách do práce" budeš jazdiť pomaly a na pohodu (t. j. do 25 km/h), alebo sa budeš ponáhľať a chceš fičať 40 km/h + a budeš preto potrebovať odblokovanie? Pretože Bafang je možné odblokovať (ak chceš) softvérovo, pričom na Panasonic existuje zatiaľ len čip 1. generácie a ten častokrát robí viac starostí ako úžitku...

4) Vždy keď chceš radu, vždy MUSÍŠ poskytnúť čo najviac informácií...
Zobraziť komentár 18.03.2025 - 09:15:18
01
hlavne asfalt povedzme 80/20 aj nejake polne cesty ci chodniky take rekreacne jazdenie
Zobraziť komentár 18.03.2025 - 09:39:55
00
Zdravím, prosím vás do bicyklov sa vôbec nevyznám, ale chcel by som poprosiť o radu. Mám záujem si kúpiť elektro celoodpruzeny bicykel. Cena 3000-4000€. Hľadám čo najlepší pomer cena/výkon v danej cenovej kategorii. Ideálne nech je bicykel ľahší. Zatiaľ ma zaujal najviac Canyon neuron ONfly CF 7. Výšku mám 185 a váha 85. Nejazdim žiadne príliš náročné trasy. Nebránim sa objednávke zo zahraničia, keďže tam majú väčšinou lepšie ceny. Ak by ste mi vedeli aj poradiť stránky, kde bývajú zaujímavé akcie, tak aj za to by som bol rád. Vopred ďakujem za pomoc.
Zobraziť komentár 19.03.2025 - 18:54:04
00
keyboard_arrow_up