Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftromanx napísal:
Trumpov poradca Mike Waltz vyzval Ukrajinu, aby prijala dohodu o vzácnych kovoch, ktorou by sa vzdala práva na časť svojho nerastného bohatstva v prospech USA. Naznačil, že nezhody medzi Kyjivom a Washingtonom je možné napraviť.
„Musia sa upokojiť, poriadne sa zamyslieť a podpísať dohodu,“ uviedol Waltz v rozhovore pre Fox News.

Všivaví vydieračskí obchodníci. Všetci bývalí republikánsky prezidenti sa musia v hrobe obracať. :puke:

Trump ako prezident nemá obdobu. Je to najväčší hajzel aký kedy sedel v ovále. Republikáni sa zbláznili, demokrati sú odtrhnutí z reality...
Zobraziť komentár 20.02.2025 - 20:16:06
05
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 20.02.2025 - 20:31:36
10
mirečku šak mu to napíš do vlákna a nemudruj stále ty platfusový generál.
Zobraziť komentár 20.02.2025 - 21:41:54
00
ja som skromny clovek, mne staci, ze fact-checkujem teba 😉
Zobraziť komentár 20.02.2025 - 21:58:05
00
Vám tu v tejto téme riadne hrabe 🤦 Keď to človek číta má pocit, že najväčší generáli a vojenskí stratégovia z celého sveta sú tu 🤭 A po chvíľke reálneho pohľadu na tie príspevky mám zas dojem, že chlapci si odbehli od Counter strike 🤣

V Saudskej mal Lavrov interview, je to aj na stránkach ich televízie v angličtine....kde jedna z otázok bola, prečo tak dlho nechávajú na svojom území jednotky Ukrajiny. Lavrov odpovedal, že tá Kurská oblasť, ktorú kontrolujú je cca 430km2, čo je 1,8% rozlohy Krymu (27000 km2). Že je to step, kde nič nie je a že ukrajinci sú tam zakopani, snažia sa odrážať bezvýznamné jednotky Ruska, zatiaľ čo chýbajú celú dobu na úsekoch frontu 🤦

To: hazard

Nazývať Trumpa hajzlom je biedny, trápny a bezmocný výkrik niekoho, kto chodí električkou z petržalskej m, betónovej králikárne električkou, niekam do výrobnej haly, makať 8 hodín a potom podvečer naspäť 🤷‍♀️ Trump totiž vybudoval také impérium, že by si musel žiť na tomto svete miliardu rokov, aby si ho dobehol. Jeho budovy strážia elektronické roboty, ovládané IA . Kazdy
Zobraziť komentár 20.02.2025 - 23:57:27
00
To, ze niekoho budovy strazia roboty s AI (nie IA) a 'vybudoval imperium' nemusí automaticky znamenat, ze nie je haj.zel, cu.rak, atd
Zobraziť komentár 21.02.2025 - 00:48:13
019
Asi tak, a ešte nenapraviteľný narcis a chronický kriminálnik k tomu. Mňa v tom hlbokom zamyslení upútalo skôr to, že keď niečo zapotí Lavrov (a navyše je to dostupné v angličtine), tak je to jednoducho a bez debaty čistá pravda :tmi: Čo sa týka CS, tam je to so mnou bieda - ale pamäť mi ešte slúži a ten istý Lavrov napr. v marci 2022 smrteľne vážne prehlásil, že Rusko Ukrajinu nenapadlo (!!!). Aj to je v spojení s mixom "nič tam nie je, sú len zakopaní v stepi, tých zhruba 120 000 ľudí sme evakuovali len pre istotu (!!!), nakoniec odrážajú len úplne bezvýznamné jednotky a očividne bezvýznamných severokórejcov(!!!)" jeden z dôvodov prečo aj keď nie som dôstojník, analytik ani stratég, som voči jeho vyjadreniam mimoriadne skeptický ...
Zobraziť komentár 21.02.2025 - 01:13:07
019
arrow_leftHosť napísal:
...Trump totiž vybudoval také impérium, že by si musel žiť na tomto svete miliardu rokov, aby si ho dobehol. Jeho budovy strážia elektronické roboty, ovládané IA . Kazdy

:facepalm:
Jedinou "úspešnou" funkciou Trumpety bola "dedič", on sám poriadne nič nevybudoval (teda áno, niečo v šoubiznise) a aj tak viackrát skrachoval. Málokto tak napĺňa ten vtip o tom, ako sa stať z miliardárda milionárom, ako on. No ale keď jeho budovu stráži "IA" (osol?) tak to je o inom... :D
Už mi ide prvá električka do šichty, tak som ticho, ale nedalo mi nezareagovať...
Zobraziť komentár 21.02.2025 - 03:10:46
428
vyrobca mojho smart systemu na dom tiez tvrdi ze pouziva AIIII na vypocet kurenia. otazka pre radio jerevan - som teraz horsi alebo lepsi ako trump? o kolko % prosim?

este ze lvrov vzdy hovori len pravdu miesto splasky dristov, aspon nieco je na tomto svete stale!
Zobraziť komentár 21.02.2025 - 05:14:54
03
Mňa dnes zarazilo toto
Rusko počas úvodných rozhovorov o ukončení vojny na Ukrajine požadovalo stiahnutie jednotiek NATO z východu.
Informoval o tom to denník Financial Times (FT), podľa ktorého Američania ruskú požiadavku odmietli.

Niektorí európski činitelia ale dávajú vzhľadom na neodhadnuteľný vývoj situácie okolo postojov amerického prezidenta Donalda Trumpa najavo obavy, doplnil denník.

Ruská delegácia vedená ministrom zahraničia Sergejom Lavrovom sa v utorok v Rijáde po niekoľkých rokoch zišla so zástupcami americkej administratívy na čele so šéfom diplomacie Marekom Rubiem.

Obe strany podľa svojich vyjadrení zisťovali podmienky, za ktorých by bolo možné ukončiť vojnu na Ukrajine, ktorú rozpútal pred tromi rokmi vpád ruských vojsk.

Jednou z ruských požiadaviek podľa FT bolo, aby aliancia stiahla svoje jednotky z východného regiónu, do ktorého patrí Česko, Slovensko, Poľsko, Maďarsko, pobaltské štáty, Rumunsko či Bulharsko.

Bezpečnostný poradca rumunského prezidenta Cristian Diaconescu vyhlásil, že Američania požiadavku odmietli, v európskych politikoch však podľa neho vyvolal znepokojenie.

"Chápem to tak, že sa situácia môže zmeniť z hodiny na hodinu, zo dňa na deň," povedal podľa FT Diaconescu stanici Antena 3 v narážke na ostro kritické vyjadrenia, ktoré po rijádskej schôdzke adresoval Trump ukrajinskému prezidentovi Volodymyru Zelenskému. Nazval ho diktátorom bez volieb a vyzval ho na rýchle konanie, ak nechce prísť o svoju krajinu.

Moskva Trumpove slová víta a ruský prezident Vladimir Putin dal najavo, že je s úvodnými rokovaniami veľmi spokojný. Európske krajiny ani Ukrajina k rozhovorom pozvané neboli

Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/23453209/ukrajina-rusko-vojna-online-minuta-po-minute-21-02-2025.html
Zobraziť komentár 21.02.2025 - 07:37:01
00
Presne tie iste poziadavky, ake davalo Russko pred napadnutim Ukrajiny.

Lapierre25: si sa pekne odkopal, ked urazas ludi o ktorych nemas ani paru. Ty odkial a kam cestujes kazde rano do prace, ak smiem vediet? Fakty o Trumpovi su vseobecne zname, dohladatelne na nete. Aj to aky je to jednoduchy clovek s egom siahajucim za nasu galaxiu. A svojimi cinmi, vyjadreniami, gestami a volbou slov vo vetach (mimochodom vety ako od ziaka ZS) to len potvrdzuje.

Naposledy upravil romanx dňa 21.02.2025 - 08:05:21, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 21.02.2025 - 07:43:34
07
Prečo mám pocit, že goriliaka držia za niečo, čo sa mu hojdá medzi nohami?
Zobraziť komentár 21.02.2025 - 07:48:20
04
Asi každý si uvedomuje rozdiel medzi tréningom a ostrým závodom. A Rusi majú teraz trojročné skúsenosti z reálnej vojny. Otestovali si zbrane, armádu, logistiku...To je ako keby ste svojmu najväčšiemu konkurentovi vo vašej športovej disciplíne zaplatili účasť na závodoch svetového pohára. Európa buď Rusko trestuhodne podcenila, alebo niekto kto sa tak nejaví za nich kope. Ja som strašne zvedavý, kto sa im teraz bude chcieť postaviť na odpor. Aká armáda má tie skúsenosti čo majú oni. A ešte k tomu na Ukrajine, ktorej povrch je z 95% rovina. To je mlynček na mäso ako z učebnice.
Zobraziť komentár 21.02.2025 - 08:14:59
01
myslis skusenosti s masivnymi stratami, absolutnym podcenenim ukrajincov (pripomeniem lacovake vyhlasenie o trojdnovej operacii) alebo to ze bojuju delostrelectvom ako za druhej svetovej, dronmi ktore si nevedia ani vyrobit alebo magickymi raketami ktore spomaluju pred finalnym manevrovanim alebo pre istotu rachnu este nad uzemim ruzzka?
Zobraziť komentár 21.02.2025 - 08:22:20
312
a ako vidím, nie každý si pamätá, že to je 3 dňová operácia - k tomu podceneniu
Zobraziť komentár 21.02.2025 - 08:23:30
01
keyboard_arrow_up