Mám otázku na majiteľov FR 945, po dnešnom pripojení k PC mi začal blbnuť, displey, ktorý ide ale po prepnutí obrazovky ostane mútny, nejasný
A moja otázka aká kombinácia kláves resetuje zariadenie to pôvodných nastavení?
Diki za odpoved.
Reset som urobil, displey ide divne, Garminu dám ešte šancu, ale vidím to na prechod k Corosu, nemám nervy na nekonečné zlyhania odpájanie a pripájanie, neustále párovanie z mobilom atď
Hodinky ak sú svk distribúcia skús kontaktovať conan Žilina. Mne keď odišiel bluetooth na fenix hodinkách tak mi dali výraznú zľavu na nové hodinky a to už boli rok po záruke.
Moje stare FR 945 fungovali spolahlivo a bezproblemovo viac ako 2 roky. Potom som ich posunul synovi, ktory si ich v Alpach pritlacil o skalu a prasklo mu sklicko. Hodinky fungovali normalne. Oprava nebola mozna, prisla ponuka za poplatok nieco cez 200€ nove FR 955, co syn vyuzil.
Kontaktoval som Garmin, počkám čo odpíšu, či dajú nejakú ponuku na 965.
Ak nie tak vezmem Coros Pace Pro.
Najprv ponukaju adekvatny model. FR 945 sa uz nevyraba, takze ti ponuknu FR 955, ale bez solaru podotykam. Ak by si si prial FR 965 nebude problem len doplatok bude podstatne vyssi.
Matkough Lahka pomoc, stiahni si *fit subor z dokonceneho treningu. Ten trening vymaz z GC. Na https://www.fitfiletools.com si vies upravit *fit subor cez "Device Changer". Zadas zdroj udajov napr na Garmin 540 a tento upraveny subor znova importuj do Garmin connect. Potom ti uz bude trening zapocitany do Garminackej vyzvy. Zmeni sa len zdroj udajov zo Zwift na Garmin.
Fungujem takto a celkom sa to da, je to len minutka dve namahy, to 3x-4x do tyzdna zvladnem. Nejaka finta, aby mi to ratalo jazdy aj do Intensity minutes? ?
Ahojte, na cesťáku používam EDGE 840. Mám ho asi 14mesiacov. Teraz som začala pozorovať, že IMHO stúpanie v % ukazuje veľmi nepresne/mimo. Hlavne v zvlnenom teréne alebo pri miernych tiahlych stúpaniach odhadom okolo 2 - 4% mi ukazuje 0% alebo dokonca že idem -1 - 2% z kopca. Keď stúpanie pokračuje ďalej (500m a viac) a ja už mám zaradenú malú placku, ukáže napr. stúpanie 3%. Hoci to stúpanie stále konzistentne pokračuje EDGE 840 mení hodnotu stúpania z 3% na 2% alebo aj na 1%. Po rovine alebo "false flat" sa mi stáva, že stúpanie ukazuje -2% ako by som išla z kopca.
Stretli ste sa niekto s podobným problémom? Skúšala som prekalibrovať kompas, ale nepomohlo.
Pozerám, že tento problém je už nejakú dobu hlásený. Avšak tým, že som prakticky celú jeseň a zimu nejazdila kvôli zdravotným problémom som to zistila až teraz. https://forums.garmin.com/sports-fitness/cycling/f/edge-explore-2/388172/grade-inaccurate-since-24-20#pifragment-1290=2
Ja som to pozoroval asi pred 5 rokmi na mojom GE530. Aj som vtedy písal do Garminu. Ak sa dobre pamätám, odpísali, že určité oneskorenie môže spôsobovať kvalita signálu GPS alebo teplotné výkyvy. Nezdá sa mi to. Údaje by mal vysielať barometer, nie? Prestal som si to počas výjazdov všímať. Keď mám pred sebou kopec, musím ho vyšľapať bez ohľadu na %. Keď idem z kopca, vidím to bez toho, aby som pozeral na displej . A prevody radím podľa toho, čo povedia nohy, pajšle a srdce.
celkove nastupane metre mas dobre? idealne ho zobrat na XC jazdu. mne 530 po 2 rokoch zacala akoby oneskorene zaznamenavat zmenu vyskovych - vo vysledku mam zle nastupane/naklesane vyskove metre. najviac je to viditelne pri XC jazde kde jazdis stale hore/dolu - akoby nestihal. pri tiahlych stupaniach ten rozdiel nieje az tak viditelny. preto som si nie isty tym vadnym barometrom. kazdopadne som sklamany, lebo sa to javi ako chyba ktoru v novych modeloch neodstranili.
Ja tiež pozorujem, že ten sklon nejak blbne na 840 počas výjazdu, idem mierny kopček dole a ukazuje kladnú hodnotu, alebo zase opačne ale zdá sa že je to len pri pár percentných sklonoch. Výsledný výškový graf v Connecte sedí a aj nastúpané/naklesané výškové metre. Teraz som si kontroloval konkrétny úsek výjazdu, kde si pamätám, že ukazovalo +1% stúpanie ale reálne to bol mierny kopček dole a tak to aj v Connecte ukazuje, že výškové metre klesajú. Takže je to zaujímavé. Predtým som takéto chovanie nepozoroval.
na 840 mas posledny dostupny SW/aktualizaciu? jednou zo zmien v tej rozsiahlejsej aktualizacii bola aj zmena "vylepsenie" prave toho ukazovania % v stupani "Updated grade algorithm to be much more responsive." , ja som si vsimol, ze je to take zivsie a meni sa to castejsie pocas jazdy do kopca. povacsine mi to ukazovalo realne hodnoty, nikdy nie tak velmi opozdene, aj ked po pravde az tak uplne casto na tie percenta nepozeram len sem tam ked pozriem na displej na parametre kopca (zvysne stupanie atd..., tak kuknem aj %)
mne sa takto chovala 530ka ked mala v prdeli barometer a aj napriek tomu ze bola po zaruke mi ju v garmine vymenili lebo na to bola nejaka servisna nota len teda nie SK garmin, musel som to riesit cez rakusko. ale tiez mi ukazoval uplne bludy, na rovine aj 12%, hore kopcom som isiel dolu a opacne. nastupane metre som castom mal aj 2x tolko. raz na hradi som nastupal 1000 vyskovych
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.zivotsgarminem.cz/mereni-ekg-prakticky-test-na-hodinkach-fenix-7x-pro
A moja otázka aká kombinácia kláves resetuje zariadenie to pôvodných nastavení?
Diki za odpoved.
Najprv ponukaju adekvatny model. FR 945 sa uz nevyraba, takze ti ponuknu FR 955, ale bez solaru podotykam. Ak by si si prial FR 965 nebude problem len doplatok bude podstatne vyssi.
Update : odstranil som Edge vsade , komplet ho resetol , odstranil aj z Garmin expres ..dal som na novo vyhladal. a nevie ho vobec najst ... zaujimave
Update 2 : nejako to nabehlo zial aktivita stratena co uz
Na youtube mi vyskočilo video, ako obnoviť záznam z EDGE, ak dojde ku chybe uloženia. Aj ak nevyužiješ teraz, možno raz pomože.
https://www.youtube.com/watch?v=7hP5li_B7dU
Fungujem takto a celkom sa to da, je to len minutka dve namahy, to 3x-4x do tyzdna zvladnem. Nejaka finta, aby mi to ratalo jazdy aj do Intensity minutes? ?
Stretli ste sa niekto s podobným problémom? Skúšala som prekalibrovať kompas, ale nepomohlo.
Pozerám, že tento problém je už nejakú dobu hlásený. Avšak tým, že som prakticky celú jeseň a zimu nejazdila kvôli zdravotným problémom som to zistila až teraz.
https://forums.garmin.com/sports-fitness/cycling/f/edge-explore-2/388172/grade-inaccurate-since-24-20#pifragment-1290=2