Lokalizácia
Formulár sa odosiela
A neni to len o chemii a puck screen (mne sa osvedcili ako super alternativa filtre na aeropres, vyhodis aj s pukom a neriesis) ale obrazom toho ako casto je potrebne cistit je aj kava aku kto pouziva//tmava olejnata -> velmi casto, svetle prazenia -> menej | Ja mam cistu sprchu aj mesiac napr a je tam len par zrniecok co oplachnem chemiu spravim raz za pol roka koli mechanizmu hlavy ale sprchu vzdy radsej fyzicky vyberem nech vidim co tam je a furt tam nic neni skoro

takze kava samotna robi vela
Zobraziť komentár 04.03.2025 - 11:05:31
02
dalsi samson slavieni co vystudovali vysoku skolu zivota a neplatia pre nich zakony? :rofl:

https://www.aktuality.sk/clanok/02IKYdB/spevak-robo-papp-s-manzelkou-rozbehli-kontroverzny-biznis-bez-platenia-dani-a-podla-vlastnych-pravidiel/

z blogu o kave:
No a teraz to najlepšie. Na web buchli oznam, že sa riadia klubovým režimom Jarilo a patria do akéhosi slobodného súkromného hospodárskeho priestoru. Členom klubu sa vraj človek stáva automatický tým, že zotrváva na ich webovej stránke, činnosť klubu podlieha klubovým pravidlám a pri obchodovaní nie je možné vystaviť daňový doklad ani účtovný doklad.
Zobraziť komentár 04.03.2025 - 13:15:43
04
...ak do tej kávy primiešavajú biohalucinogény, nedbám

chodieval som sem-tam do jeho kaviarničky na Einsteinovej, už vtedy som mu utrúsil, že si vybral zlé miesto, bol odkázaný len na korporát v budove, a tak aj skončil...
Zobraziť komentár 04.03.2025 - 14:37:40
00
to bolo kde na einsteinovej?
Zobraziť komentár 04.03.2025 - 14:49:50
00
v budove RAVAK, kde sidli Muziker Golf
Zobraziť komentár 04.03.2025 - 15:16:28
01
ale vsetko treba brat z rezervou,
to mozu byt do istej miery take dristy ze sa snazi poobvinovat kade tade dakoho a skolabovat to mohlo aj koli ich neschopnosti , sak to ze sa tvaril ze vie spievat a nejaku dobu mu to ludia zrali tak neznamena ze musi byt talent na podnikanie a aj ten koncept ze kava bez pesticidov z kolumbie...., sak kolko kaviarni aj v SR aj CR a okolo nas a po europe funguju dalej, prekonali tazke obdobie, rovnako tazke ako mali oni lebo vsetci sme mali v tomto obdobi +/- tazke podmienky. vela hercov, spevakov a podobnych maju naivnu predstavu ze ked ich hviezda zacne pohasinat tak to preklopia do gastra a tam budu hviezdit dalej, ale kolki dokazali ze na to maju a ze tomu rozumeju a ide im to dlhodobo/udrzatelne? a to sa da vidiet v celosvetovom meradle vsade, formula, futbal, cyklo....spev atd.
jak to ze napr coffia, kralicek, brewbar....a kopec dalsich nepotrebuju pustat taketo argumenty a tvrdo makaju a robia alebo sa snazia robit dobru kavu dalej.
ja by som mu zakyval pappaaaa :)
Zobraziť komentár 04.03.2025 - 17:24:16
02
odpoviem ti dalsou citaciou z clanku:

Spevák Robo Papp je známy aj ako odporca očkovania. Na sociálnych sieťach šíri vyvrátenú konšpiračnú teóriu o tom, že očkovanie spôsobuje u detí autizmus. Obdobie pandémie covidu-19 nazýva „kovid fašizmom“ a policajtom, zdravotným sestrám a lekárom, ktorí dodržiavali protipandemické opatrenia, Papp odkazuje, že si zaslúžia ísť do väzenia.

TLDR: je to drbnuty dezolat
Zobraziť komentár 04.03.2025 - 17:36:17
12
Kúpil som Gaggii precíznu IMS sprchu, aby som mal ako robiť kávu, kým sa druhá máča v perkarbonáte. Zatiaľ sa zdá, že robí to, čo má, koláčiky sú pekne úhľadné z každej strany. V porovnaní s normálnou Gaggia sprchou priam precízne, u tej sa niekedy vyskytovali "vymyté miesta"...

Prílohy:

Komentár súboru: s precíznou IMS sprchou
IMG_20250306_065212.jpg
IMG_20250306_065212.jpg 165.18 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: sú aj koláčiky precíznejšie
IMG_20250306_065310.jpg
IMG_20250306_065310.jpg 145.3 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 06.03.2025 - 09:39:18
00
Super
skúsil by som použiť o kúsok väčšie sitko aby tam nebol taký výrazný otlačok sprchy
mohlo by to pomôcť aj káve aj stroju
Zobraziť komentár 06.03.2025 - 10:07:33
00
Pravdu povediac, po tejto skúsenosti už mám v hľadáčiku nejaké precízne sitko. :-) Máte niekto niečo overené pre Gaggiu Classic?
Zobraziť komentár 06.03.2025 - 10:11:09
00
Môžeš skúsiť IMS nanotech alebo superfine. Ja používam superfine 2-3 roky a som spokojný. Akurát treba počítať s tým, že sitko s filtrom spraví trochu inú textúru. Možno by to mohlo niekomu prekážať (u mňa sa nikto nesťažoval). Prípadne dobré je aj lacnejšie BEP z ali. Mám odskúšané a za tú cenu asi bez konkurencie.
Zobraziť komentár 07.03.2025 - 11:15:56
10
Ahojte! Mam "nakupnu" otazku.. Je tu pre mna moznost kupit tento La Pavoni kit, vid. foto. Majitel deklaruje certve pretesnenie, rok vyroby je este v hlbke minuleho milenia.
Ocakavania su skor "srdieckove" - mam rad mechanicke veci, nostalgiu, a robenie veci od zakladu, takze ako vyhodu beriem aj to, ze urobit dobre espresso tam nebude zadarmo a okamzite a bude vyzadovat trochu trpezlivosti.
Hruba cena je na hranici 500€.

Co myslite? Dakujem :handshake:

Prílohy:

IMG_1195.jpeg
IMG_1195.jpeg 177.13 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 08.03.2025 - 00:06:49
00
Obstaróžny parostroj , kde tepelná stabilita a konštantná tlaková profilacia je sci-fi take husté , že aj lety na Mars v podaní ketaminom prudko dotovaného Elona sú reálnejšie . Za mna do vitráže dobre ku žehličku na uhlie , na dobre spro radšej Flair espresso .
Zobraziť komentár 08.03.2025 - 08:10:57
12
Ak ti ide o chut espressa tak dnes mas za podobnu cenu napr https://www.coffeeart.me/ecm-casa-v/
Ak ti ide o tanecky kolo toho, tak ok.
Niekolko rokov som pouzival Pavoniho, ale tym, ze mam aj ine kavovary tak som vedel s nimi priamo porovnat a nikdy som nedosiahol uspokojivy vystup.
Vhodnejsi je skor na tmave prazenie, ale aj tak to nestalo za vela. Problem je s teplotou, prehrievanim.
Pozeram ten portafilter :tmi:
Zobraziť komentár 08.03.2025 - 08:27:11
10
flair by bola urcite lepsia volba, aj tak sa s tym budes musiet vela ucit=vela trpezlivosti a dolezite bude aj to cim chces k tomu tu kavu mliet, lebo ked neinvestujes do dobreho aspon rucneho mlynceka, tak moc radosti si tym nepripravis aj ked mas rad mechanicke veci
Zobraziť komentár 08.03.2025 - 08:31:24
10

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up