Marli
Založený: 14. 9. 2020
Mam niekolko(vela) rokov IonicCare, sice dizajnovo trochu inac vyzera, ale technicky to je vnútri to isté. Funguje, niezeby nie, na oceľových platniach sa nachyta pekne svinstvo, i ked skor velmi jemny cierny prach. je pravda, co je napisane vyssie, ze je velmi lokalne, na obmedzeny priestor, a teda napriklad o par desiatok cm dalej sa prach aj tak usadzuje. Dalo by sa tomu pomoct zvysenym prúdením vzduchu zo vzdialenejsieho okolia. Ak chces, mozem poslat fotky toho po par dnoch, pripadne aj pozicat na par dni. Mozno je to znížením vykonu zariadenia, alebo znecitlivenim nasho cuchu, po X coronach..., no pri novom zariadeni som ten ozon citil, teraz uz nie, resp presnejsie iba pri cuchani zblízka pri pristroji, nie v celej miestnosti.
/Isty cas to prestalo uplne fungovat, vypinalo par sekund po zapnutí, napriek ocisteniu kontaktov, tie som upodozrieval ako pricinu. Volo uz davno po zaruke, rozobral, vycistil a zlozil som, znova funguje. Cize ani teoria o 'kuvitku' po XYZ hodinach sa mi nepotvrdila/
Od decembra mame aj Teslu (nie auto;)), v 2 domacnostiach, model Smart Air Pro L, link mozem najst. Vcelku funkcne, aj s ionizatorom, viac rezimov, i ked pptvrdzujem zistenia z recenzii, ze minimálna znecistenie 8ppm sa tam zobrazi castejsie ako ocakavane. Na druhej strane, po rozvireni prachu pobliz, alebo pri vareni to rozpozna, automatika vie zvysit otacky. (ma aj manualne rezimy, nemusis automatiku). Ovladanie okrem tlacitok aj cez wifi app, vyskusal a vypol som, nepotrebujem/nechcem.
Pouzivane kratko, cize iba predfilter cisteny 1-2x. Filtre uhlikovy aj Hepa sa dali kupit celkom lacno, nielen v Alza, ale aj v Datacomp, tam som kupoval, kvoli dostupnosti, spokojnosť.