Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ahojte, hladam dobru tasku na zadny nosic na bicykel, chystam sa na par dnovy cyklotrip po AT. (mam bike gravel KTM x strada).
Pozeram sa po dvoch variantach: Force adventure a Force target. Obe maju 32 litrov. Hladam nieco v tomto objeme. Nevyznam sa v tomto vobec, Force adventure je vodeodolna, je to potrebne? Nestaci mi napr prsiplast z batoha nosit? :D Drzia tieto kapsy dobre? recenzie su rozne... Pripadne viete poradit ine dobre obdobne kapsy na zadny nosic? Vdaka mooc

Prílohy:

Capture.JPG
Capture.JPG 69.27 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 18.02.2025 - 20:24:16
00
ak toto nie je jediny vylet tak si kup Ortlieb, tie vydrzia vsetko, Force tasky su vyhodene peniaze, prvy dazd a ani plastenka ti nepomoze, vsetko vo vnutri bude mokre
Zobraziť komentár 18.02.2025 - 22:14:35
03
Tieto lacnaky mám nejaké už nepoužívané, kľudne ich posuniem ďalej ...
Zobraziť komentár 18.02.2025 - 22:33:53
01
suhlasim s elpha. Tiez som ako prve kupil nieco podobne od Sport Arsenal. Uz pri prvom baleni som to roztrhol - vyparali sa nejake svy. Nehovorim o nulovej vodoodolnosti. Vsetko som musel mat zabalene v sackoch. Vyuzil som to 1x a kupil Ortlieb, tusim Back-Roller (aspon na to sa to podoba co mam)
Zobraziť komentár 19.02.2025 - 06:50:59
01
Ahojte, tie tašky ortlieb back roller, aký nosič na batožinu mám k nim kúpiť, neviete poradit? Stoja dosť peňazí (cca od 130€) a zároveň čítam že aj nosič by mal byť špeciálny (80€) čo je teda dosť. Neviem ktorý mám k nim objednať nosič ? ešte som pozerala tašky z decathlonu, nestačilo by niečo také? Vyzerajú tiež v pohode
https://www.decathlon.sk/p/350987-342421-nepremokava-dvojita-taska-na-nosic-batoziny-540-2-x-20-l.html

Mám gravel bicykel KTM x strada...
Vďaka za rady
Zobraziť komentár 29.03.2025 - 07:41:17
00
ja mam back roller kupovane v 2016 (neviem, ci sa od vtedy nejak zmenili) a mal som to na nosici od Topeak. Teraz som kupil nosic od Force (kupovany tu za 18,80). Tasky na nom som neskusal naostro, len doma a pasuju. Pozor na to, ze tie horne zobaciky na taskach vyzaduju inserty, aby pasovali na rozne priemery rurok. Treba zistit, ci su v baleni, alebo treba dokupit, resp. ci pasuju aj bez insertov. Dalo by sa to vyriesit aj namotanim nejakej lepiacej pasky na rurky nosica, aby bola hrubsia. Zalezi, ake elegantne a trvale riesenie chces.

Na tych taskach z Decathlonu vidim jeden zasadny problem - horne zobaciky nie su posuvne. Cize sa moze stat, ze ti nepojdu namontovat na nosic, lebo zobacik bude akurat tam, kde je pripojena priecna rurka! Alebo mozes mat problem ako ja, ze som patou kopal do tasiek, tak som ich musel posunut uplne dozadu, co by bez posuvnych zobacikov neslo. Ak ich chces, tak si daj dobry pozor na nosic, alebo kup ten, co maju oni na obrazku, ak ho predavaju. Zaroven si hned vyskusaj polohu tasiek na biku, ci do nich nekopes, aby si to nezistil po prvom kilometri vyletu. Ortlieb ma zaroven tie zobaciky viac zahnute, ze obopinaju rurku aj zospodu. Ked potiahnes hore za uchop, tak sa otvoria. Chce to trochu cviku, ale pri jazde mas istotu, ze taska nevyskoci, lebo ten spodny hak nikdy nedas uplne na fest, aby nebola vola. Z obrazku nie je dobra vidiet, ako su tasky uzatvorene, co do nich nenaprsi. Ortlieb ma rolovanie ako na vodnych vakoch.

Este k tomu Topeak nosicu - pozor na to spodne kotvenie. Tie nozicky su strasne hrube a mne sa nevosli k rychloupinaku - nedokazal som nosic dobre namontovat, lebo ma rychloupinak nepustil k diere na rame. Nejak som to vzdy domajstroval, ale nosic bol "v krci".
Zobraziť komentár 29.03.2025 - 08:28:00
00
Čo sa týka ORTLIEB tašiek, tak tie inserty na vrchné háčiky sú súčasť každej tašky. Sú tuším na 3 rôzne priemery. Treba ich použiť aby to nehrkotalo. Tašky pasujú v podstate na každý nosič, čo má aj nejakú bočnú oporu. Výhoda ORTLIEBu je, že sa predáva aj rôzne príslušenstvo do tašiek, a prakticky všetky možné náhradné diely.
Zobraziť komentár 29.03.2025 - 09:58:00
00
keyboard_arrow_up