Lokalizácia
Formulár sa odosiela
A preco? Ci to mozu takto len niektori, ti co to vidia 'spravne' ? (vid. Napr. Vyssie) Ked uplne nekriticky obdivujem a obhajujem niekoho pre koho je auto (samozrejme okrem tych jeho aut) burzuazny nepriatel a rozhadzuje nase peniaze za totalne kraviny (ja skutocne verim ze po volbach uz nebude mat 100% a bude na magistrat vpusteny auditor) tak otazka ci som principialny je namieste ci ne? skutocne odporucam ist na jedno zasadnutie meskeho parlamentu pripadne sa pokusit zo znepokojenymi matkami co je vallom platena fanaticka marxisticka eko uderka co predklada vsetky tieto kraviny pokusit o vecnu diskusiu(ak sa ti nechce nikam chodit skus napr. ich FB kolko ta tam nechaju) a potom si mozno nazor urobis.
Zobraziť komentár 29.03.2025 - 08:25:38
00
Predpokladam, ze si s nimi diskutoval podobne vecne, ako tu o bezeckom lyzovani, ci, ci ?

Ale aby som bol aj ja vecny, to ze pre primatora je auto "burzuazny nepriatel" si zistil kde ? V televizore, alebo hovorili na infovojne ?
Zobraziť komentár 29.03.2025 - 14:30:08
06
arrow_leftJano1987 napísal:
fokel tie veci ktoré mali obmedziť autá, obmedzili aj MHD. To je výsledok.

Predpokladám, že podľa vyjadrení si zásadový človek a tvoj ctený zadok nikdy nesedel v aute a ani nebude.

Nie každý, kto sedí v aute to robí z lenivosti.

Stale rozmyslam, ci je to z tvojej strany trolling, cieleny hejt, alebo si jednoducho "len taky". Lebo na cloveka so zjavne vyssim vzdelanim mas ohromujucu schopnost nepochopenia pisaneho textu, nepochopenia vztahu pricina-nasledok, demagogie a acohentizmu.

Chodim autom takmer kazdy den v tyzdni, ak potrebujem. Ak nie, tak idem inac. Napriek tomu dokazem pochopit, preco su v meste bus pruhy, preco maju byt cyklochodniky a obmedzovany tranzit cez centrum mesta.
A ano, moja zasadovost sa prejavuje napriklad aj v tom, ze z Devina do Ruzinova idem po obchvate a nie cez Vajanskeho. A tak isto to urobim aj cestou z Niv do Mlynskej. A ak nahodou idem cez mesto, lebo zabudnem odbocit, nadavam sebe a nie Vallovi...

Ak nevidis rozdiel v tranzite medzi Vajanskeho a koncom Petrzalky (medzi dvomi nosnymi komunikaciami) alebo Gagarinkou, mam opat potrebu pochybovat o tvojich kognitivnych schopnostiach, alebo uprimnych umysloch. Hejtu zdar a pozor na tych zakernych jazdcov apokalypsy v ciernom, ich sezona sa rozbehla...

Edit:
Jo a k tym kategoriam obcanov - ako hovori moj kolega, toto zariadili uz Fenicania, ked vynasli peniaze. Predpokladam, ze tvoj byt bude lacnejsi ako porovnatelny v "lepsej lokalite. Detto na Gagarinke, alebo na Prievozskej, alebo kdekolvek na tranzitnej ulici. Takze je to tvoja volba, ked byvas v takej lokalite, nieco za nieco. Mozes sa kludne presunut o par ulic dalej od tranzitu, staci priplatit. Takto si rovnako smutno-smiesni ako ludia, ktori usetrili kupou pozemkov, ktore domaci nechceli a potom v TV nariekaju, ze ich ma niekto odskodnit, lebo stavali v zaplavovej zone.
Zobraziť komentár 29.03.2025 - 14:47:28
05
fokel takže keď ty jazdíš autom, je to v poriadku, keď ostatný, sú to lenivci. Ďakujem za vysvetlenie.
Ja chápem prečo sú v meste buspruhy, aj cyklotrasy. Ale skús mi ešte raz vysvetliť, že prečo ľudia v MHD cestujú pomalšie cez Vajanského teraz, ako pred vznikom cyklopruhov. Niečo sa zmenilo, niečo čo spôsobilo, že MHD sa spomalila na danom úseku (sú k tomu aj tvrdé dáta). Tak čo to spôsobilo?

A nie, nevidím rozdiel medzi obyvateľmi Petržalky žijúcich okolo Einsteinovej, Dolnozemskej a Panónskej (je ich viac, ako ich reálne žije v okolí Vajanského) a obyvateľmi Vajanského, dokonca v celom Starom meste. Tiež majú nárok na svoj kľud. Vajanského bolo budovaný ako vnútorný okruh mesta (ak nevieš, čo to je, tak si to nájdi a aj na čo to slúži). Ty si len rozhodol, že obyvatelia Petržalky sú občania 2. kategórie a nezaslúžia si rovnaký prístup ako občania na Vajanského.

Tranzit - definícia, čo sme sa učili na vysokej škole: preprava alebo prejazd osôb alebo tovaru do cieľového miesta cez cudzie územia , ktoré nepatria danému územiu, resp. krátkodobý pobyt cestujúcich na istom území medzi dvoma cestovnými bodmi. Zjednodušene, aby si to pochopil. Ak bývam vo Vydrici a idem do Umelky na pivo, vykonávam tranzit cez Vajanského. Ak idem z mojej izby v byte na WC, tak vykonávam tranzit cez chodbu. Snáď chápeš.

Obyvatelia Petržalky tvojej zásadovosti tlieskajú, keď využívaš obchvat cez Petržalku, sme radi, že si jedno z viac ako 170 tisíc vozidiel, čo prejde po D1/Einsteinovej za 24 hodín. Po Vajanského náš ctený primátor tvrdil, že jazdí za 24 hodín nejak do 10 tisíc vozidiel, aspoň tak som to našiel. Ceníme všetci, v Petržalke, že sme dobrý len na to, aby sa v centre mali lepšie a my horšie.

Ešte k tvojmu editu: keď mi dáš peniaze, kľudne sa presťahujem inam. Je to predsa jednoduchšie. Vlastne zaplať do každému. K cene môjho bytu, banka ho pred 3 rokmi nacenila na 230 tisíc €, má plus mínus rovnakú hodnotu ako podobne veľký byt v centre. Ale neboj, ja to chápem, ty si ten tranzit, teba to netrápi. Ži si svoj krásny sen v Devíne a teš sa, že že ty si ten, čo robí tranzit a vlastne si osoba, proti ktorej bojuješ. Niekto by povedal, že si pokrytec. Už sa len natíska otázka, prečo nejazdíš z Devína do Ružinova MHD, ale autom? Však autá sa fuj a budeš mať z nich ten butthurt.

PS: Ak si pozrieš staršie diskusie k Vajankého, všetky moje prispevky boli, že celé to nie je postavené podľa normy, ak sa bavíme o technickej stránke veci, a ak sa bavíme o ideovej stránke veci, že Vajanského sa dalo riešiť aj inak bez negatívneho dopadu na MHD. Ale niekto spravil hurá aukciu, že zarezali sme autá, cyklisti majú cyklotrasu (možno mi ešte vysvetlíš, prečo cyklisti stále jazdia na danom úseku popri Dunaju a nie po cyklotrase) a zvyšok nás netrápi. Ak sa niekto ozve, že okrem IAD to odniesla aj MHD, tak znie odpoveď v štýle, či nechápem, že sme zarezali autá a o tom nám ide. Nikdy som netvrdil, že sa nemajú budovať cyklotrasy, či bus pruhy. Ale Vajanského je ukážka fušeriny. Ďalšia ukážka fušeriny je už spomínaná trasa Molecova-Janotova-Hani Meličkovej, kde projektrant zabudol, že trolejbus nie je autobus a to trakčné vedenie tak trocha potrebuje, ak chce jazdiť a nepresunul ho na vhodnejšie miesto. Tak isto to nejak zázračne išlo bez betónových obrubníkov. A zázračne, ak by som zobral meter, tak mám pocit, že nenamerám minimálne šírky pruhov pre vozidlá podľa normy. Ale koho by to predsa trápilo, ide len o MHD.

A ďakujem za upozornenie na zákerných jazdcov apokalypsy. Možno by si mohol pridať aj ninjov-bežcov (nie som jediný, ktorý s nimi má problém). A som rád, že si z toho robíš srandu, že niekto nedodržiava predpisy. Je to taká nepodstatná vec. Ale keď príde k zraneniu, či umrie taký jazdec alebo bežec, tak sa nezabudni biť do pŕs, že fuj zlý šofér, za to jazdec/bežec nemôže ani náhodou a nájdi aspoň 10 výhovoriek, prečo to nebola chyba jazdca/bežca.
Zobraziť komentár 29.03.2025 - 18:55:05
00
arrow_leftfokel napísal:
Predpokladam, ze si s nimi diskutoval podobne vecne, ako tu o bezeckom lyzovani, ci, ci ?

Nie, ked sa ti psychopati cez znepokojene matky pokusali presasdit ten cyklopruh medzi racianskym a hlavnou stanicou trocha som sa v tom zacal angazovat lebo co je vela to je moc, karadzicova a harmincova stacili,(a hrozilo to aj na racianskej a este to imho neni za vodou, minimalne tie semafory cielene nastavili tak, aby bola prejazdnost mensia). jedno treba timu vallo nechat, a sice ze su komunikativni, teda lepsie povedane, su ti ochotni vysvetlit preco to tak chcu, povacsine "lebo", na diskusiu a pocuvanie argumentov druhej strany uz moc nie su. a sudruh primator uz vobec ne.

Ale aby som bol aj ja vecny, to ze pre primatora je auto "burzuazny nepriatel" si zistil kde ?

Tak cela jeho bolsevicko progresivna kariera je postavena na tom, ze auta su zle, su to priam nepriatelia cloveka, treba ich vytlacit, znicit atd. okrem tych jeho aut samozrejme. nech zije bike a elektricka. ked som jeho namestnicke povedal, ze ved to ide vyriesit lahko, podobne ako napr. v zurichu ze za vjazd do mesta mimo obchvatov rezidenti 1000E rocne, nerezidenti 2000E rocne a parkovne v meste 10E na hodinu tak "joj ale to nemozeme". Preco? "no to viete, to by nas ludia...." skratka by sa to dotklo aj jedinych spravnych progresivnych slovenskych volicov a to teda ne, aj ti maju svoje prava. Tak budemem rozmrdavat peniaze vsetkych na blbosti a riesit ako to progresivni bolsevici vedia, buzerovanim vsetkych, asi tuto metodu zdedil po svojom strykovi, clenovi UV KSS. (cim sa nechcem dotknut jeho literarnych diel ktore si neodvazujem posudzovat ale citat sa dali)

V televizore, alebo hovorili na infovojne ?

televizor nepozeram, citam len der spiegel, le figaro a israel hayom. Obcas ale skor vynimocne new york post. infovojna neviem co je.
Zobraziť komentár 29.03.2025 - 20:06:14
00
Dobry pokus. Je viac nez zjavne, ze citas aj ine, menej intelektualne zdroje. Samotny link, co si sem hodil, totiz pochadza zo stranky regiony.sk.
Zobraziť komentár 29.03.2025 - 20:35:07
01
arrow_leftblackpyros napísal:
Dobry pokus. Je viac nez zjavne, ze citas aj ine, menej intelektualne zdroje. Samotny link, co si sem hodil, totiz pochadza zo stranky regiony.sk.

aky link? aky pokus? jo to tak chodi, ked soviet nema argument tak mele hovna. vlastne aj ked ma, len si to neuvedomuje.
Zobraziť komentár 29.03.2025 - 21:01:53
01
Tak prislo aj na sebareflexiu. Dlhe cakanie ale stalo to za to. Ci?
Zobraziť komentár 29.03.2025 - 21:16:37
02
arrow_leftedm napísal:
aky link? aky pokus? jo to tak chodi, ked soviet nema argument tak mele hovna. vlastne aj ked ma, len si to neuvedomuje.

Link, ktory si tu dal 28.03.2025 - 07:53:39, pochadza z ineho zdroja, ako z horeuvedenych der spiegel, le figaro a israel hayom a new york post, o ktorych si sa vyjadril, ze su vraj jedine zdroje, ktore citas.
Zobraziť komentár 29.03.2025 - 21:32:40
01
bratislava.zoznam.sk respektive regiony.zoznam
sk
Zobraziť komentár 29.03.2025 - 21:37:00
02
Aha, ok, nieco som hladal a len ma uputalo, ze sudruh vallo z bratislavskej dediny si nechal odhladovat plat skoro dvojnasobny ako primator varsavy co ma asi 10 nasobny rozpocet. Ja neviem, nemozte mu aspon dohodit farbu na tie cyklopruhy co sa za vlhka neolupuje?
Zobraziť komentár 29.03.2025 - 23:09:48
00
stranu dozadu si sa chcel hodiť do Dunaja ...
Zobraziť komentár 29.03.2025 - 23:24:59
10
?????
Zobraziť komentár 30.03.2025 - 08:43:21
00
A vobec chlapci, uz by ste mohli aj nieco k veci, napr. ze aky ma sudruh primator koncept na riesenie stale rastuceho poctu aut denne dochadzajucich do BA, ze vsetci tito vyuzivaju k nesmiernej radosti tamojsich obyvatelov ktorym sa pod oknami zdvadsadnasobil tranzit de facto 2 resp.3 cesty alebo ze tito tu stale cele tyzdne zadarmo kde kade parkuju, nie ze tisice ale desattisice aut tyzdnovkarov atd.

Cyklopruhy jaksi ani na jedno z toho nepomahaju.

A ked aj su ze ich asi projektuje idiot vid. Napr. Molecova-janotova alebo slavne vajanskeho. to je dalsia taka super vec na magistrate, nadsenci, sice bez vzdelania a o to lepsie plateni(mzdy zamestnancov magistratu za poslednych 5 rokov vzrastli priemerne skoro o 50%) ale hlavne ze nadsenci. alebo presnejsie - ideologicki fanatici, viac netreba, hlavne vzyvat sv. Valla. veta co som spominal vyssie ze ked sa zuzia pruhy pre auta tak dlhsimi cervenymi na krizovatkach umelo znizime priepustnost a nebudu zapchy odbornost sudruhov docela ilustruje. Len ked sa pozries na vysledok a hlavne na cisla tak to potom vyzera horsie. Zatial to ide do stratena ale snad nie navzdy.
Zobraziť komentár 30.03.2025 - 09:36:35
00
Neviem, kto je moderátorom tohto fóra (cervo), ale to sme už rezignovali na slušnosť? Naozaj tu musíme trpieť to, že EDM tu iných ľudí uráža, nazýva ich idiotmi, súdruhmi, sovietmi, hlupákmi či marxistami? Nič proti jeho názorom nemám, ale skrátka toto bolo doteraz slušné fórum a ak sa má takto zvlčiť, tak ...
Zobraziť komentár 30.03.2025 - 10:14:13
31
keyboard_arrow_up