fokel takže keď ty jazdíš autom, je to v poriadku, keď ostatný, sú to lenivci. Ďakujem za vysvetlenie.
Ja chápem prečo sú v meste buspruhy, aj cyklotrasy. Ale skús mi ešte raz vysvetliť, že prečo ľudia v MHD cestujú pomalšie cez Vajanského teraz, ako pred vznikom cyklopruhov. Niečo sa zmenilo, niečo čo spôsobilo, že MHD sa spomalila na danom úseku (sú k tomu aj tvrdé dáta). Tak čo to spôsobilo?
A nie, nevidím rozdiel medzi obyvateľmi Petržalky žijúcich okolo Einsteinovej, Dolnozemskej a Panónskej (je ich viac, ako ich reálne žije v okolí Vajanského) a obyvateľmi Vajanského, dokonca v celom Starom meste. Tiež majú nárok na svoj kľud. Vajanského bolo budovaný ako vnútorný okruh mesta (ak nevieš, čo to je, tak si to nájdi a aj na čo to slúži). Ty si len rozhodol, že obyvatelia Petržalky sú občania 2. kategórie a nezaslúžia si rovnaký prístup ako občania na Vajanského.
Tranzit - definícia, čo sme sa učili na vysokej škole: preprava alebo prejazd osôb alebo tovaru do cieľového miesta cez cudzie územia , ktoré nepatria danému územiu, resp. krátkodobý pobyt cestujúcich na istom území medzi dvoma cestovnými bodmi. Zjednodušene, aby si to pochopil. Ak bývam vo Vydrici a idem do Umelky na pivo, vykonávam tranzit cez Vajanského. Ak idem z mojej izby v byte na WC, tak vykonávam tranzit cez chodbu. Snáď chápeš.
Obyvatelia Petržalky tvojej zásadovosti tlieskajú, keď využívaš obchvat cez Petržalku, sme radi, že si jedno z viac ako 170 tisíc vozidiel, čo prejde po D1/Einsteinovej za 24 hodín. Po Vajanského náš ctený primátor tvrdil, že jazdí za 24 hodín nejak do 10 tisíc vozidiel, aspoň tak som to našiel. Ceníme všetci, v Petržalke, že sme dobrý len na to, aby sa v centre mali lepšie a my horšie.
Ešte k tvojmu editu: keď mi dáš peniaze, kľudne sa presťahujem inam. Je to predsa jednoduchšie. Vlastne zaplať do každému. K cene môjho bytu, banka ho pred 3 rokmi nacenila na 230 tisíc €, má plus mínus rovnakú hodnotu ako podobne veľký byt v centre. Ale neboj, ja to chápem, ty si ten tranzit, teba to netrápi. Ži si svoj krásny sen v Devíne a teš sa, že že ty si ten, čo robí tranzit a vlastne si osoba, proti ktorej bojuješ. Niekto by povedal, že si pokrytec. Už sa len natíska otázka, prečo nejazdíš z Devína do Ružinova MHD, ale autom? Však autá sa fuj a budeš mať z nich ten butthurt.
PS: Ak si pozrieš staršie diskusie k Vajankého, všetky moje prispevky boli, že celé to nie je postavené podľa normy, ak sa bavíme o technickej stránke veci, a ak sa bavíme o ideovej stránke veci, že Vajanského sa dalo riešiť aj inak bez negatívneho dopadu na MHD. Ale niekto spravil hurá aukciu, že zarezali sme autá, cyklisti majú cyklotrasu (možno mi ešte vysvetlíš, prečo cyklisti stále jazdia na danom úseku popri Dunaju a nie po cyklotrase) a zvyšok nás netrápi. Ak sa niekto ozve, že okrem IAD to odniesla aj MHD, tak znie odpoveď v štýle, či nechápem, že sme zarezali autá a o tom nám ide. Nikdy som netvrdil, že sa nemajú budovať cyklotrasy, či bus pruhy. Ale Vajanského je ukážka fušeriny. Ďalšia ukážka fušeriny je už spomínaná trasa Molecova-Janotova-Hani Meličkovej, kde projektrant zabudol, že trolejbus nie je autobus a to trakčné vedenie tak trocha potrebuje, ak chce jazdiť a nepresunul ho na vhodnejšie miesto. Tak isto to nejak zázračne išlo bez betónových obrubníkov. A zázračne, ak by som zobral meter, tak mám pocit, že nenamerám minimálne šírky pruhov pre vozidlá podľa normy. Ale koho by to predsa trápilo, ide len o MHD.
A ďakujem za upozornenie na zákerných jazdcov apokalypsy. Možno by si mohol pridať aj ninjov-bežcov (nie som jediný, ktorý s nimi má problém). A som rád, že si z toho robíš srandu, že niekto nedodržiava predpisy. Je to taká nepodstatná vec. Ale keď príde k zraneniu, či umrie taký jazdec alebo bežec, tak sa nezabudni biť do pŕs, že fuj zlý šofér, za to jazdec/bežec nemôže ani náhodou a nájdi aspoň 10 výhovoriek, prečo to nebola chyba jazdca/bežca.