Lokalizácia
Formulár sa odosiela
chalani s tým hardtailom do cca 3000 € by mi vedel niekto poradiť dakujem
Zobraziť komentár 01.04.2025 - 18:40:52
00
jasné, hlavne napíš čo s tým plánuješ robiť...
Zobraziť komentár 01.04.2025 - 18:54:00
00
asfalt, lesne cesty - žiadne extremy, chcem hlavne aby to vydržalo, ako som spominal nechcem elektrikce prehadzovanie, pre mna uplne zbytočne,a aby sa to dalo kupiť na slovensku, namam problem aj bazarove biky ale ako spominal nevyznam sa do toho tak neviem posudiť v akom stave sa nachadza daný bicykel,
Zobraziť komentár 01.04.2025 - 19:00:40
00
HT za 3k nemá cenu riešiť bazár, nájdi si bajk ktorý sa ti páči a kúp si ho, kľudne podľa farby ;-] ale jedna pripomienka mi predsa len napadla, vyššia cena neznamená automaticky že bajk dlhšie vydrží ... a ešte, MTB nie je zvyčajná prvá voľba na asfalt a lesné cesty, to skôr nejaký štrkolet [gravel, existujú aj s flatbarom ak by si mal problém s baranmi ]
Zobraziť komentár 01.04.2025 - 19:17:08
01
chcel by som som aby to malo už aj karbonove kolesa, nechcem zbytočne platit za nejaku "fancy" značku radšej to može byť menej zname ale kvalitnejšie ohodene

https://www.decathlon.sk/p/330242-292044-horsky-bicykel-xc-race-900-gx-axs-kolesa-reynolds-karbonovy-ram.html

čo hovorite na toto?
Zobraziť komentár 01.04.2025 - 20:09:30
00
Tá vec je myslená na vyhrávanie maratónov, má alu kolesá...
Zobraziť komentár 01.04.2025 - 20:27:07
00
mne je jedno čo kto ide vyhravať, ja sa chcem pohodlne vozit, ak cez vikendy dať aj 40-50 km
to nie je bike pre mna? ja nechcem nejaku kktinu za 1000 eur čo bude po 2 rokoch vrzgať

k tým alu kolesam je tam aj druha varianta s karbonovými kolesami
Zobraziť komentár 01.04.2025 - 21:01:08
00
race geometria nie je na pohodlné vozenie ... ostatné sa mi nechce komentovať
Zobraziť komentár 01.04.2025 - 21:16:02
01
dakujem za vysvetlenie
Zobraziť komentár 01.04.2025 - 21:19:02
00
Vrzgat ti bude kazdy bicykel ked nan budes dlabat. I bicykel za 12000, vlastne ten mozno este viac. Preco chces karbon kolesa?
Zobraziť komentár 01.04.2025 - 22:04:26
02
lahšie - rychlejšie, ja viem že nepretekam že to nepotrebujem ale tak mal som v umysle niečo take už kupiť

a je pravda že ja sa o to moc nebudem starať, ja som na to lenivý kkt
Zobraziť komentár 01.04.2025 - 22:22:26
00
Isiel by som na to inak.
Vyber si par modelov co sa ti paci a nie su hrozne osadene. Daj sem linky na zhodnotenie. Kolesa si dokupis uz na zaklade potreby/svojej vahy.
Tento Decathlon je pekny, ale je to skor lahky zavodnejsi ram. Pozitivne je ze vlna integracie cez hlavove zlozenie ho este nezasiahla a servis bude jednoduchsi/lacnejsi.
Z vybavy je to individualne podla preferencii, ale za mna:
-bezdrotova prehadzovacka, to si nechcel
-brzdy Level T, vymenit
-kazeta SRAM PG1275 kde vyrobca setril a tak je na konci velky skok 42-52
Zobraziť komentár 02.04.2025 - 07:05:54
00
Skús vybrať nejaku XC geometriu. Karbónové kolesá sú fajn, ak ides na nejaký výkon, dlhé trasy, ťažký terén, rýchlosť. Ak ti ide o len také vozenie sa po prašnej ceste tak ich potenciál nevyuzijes a teda možno nemá zmysel si za ne zaplatiť. Aj keď ťa cena pritom Decathlone je zarážajúco nizka. Mám karbónové kolesá takmer v cene toho bicykla.
Zobraziť komentár 02.04.2025 - 07:56:14
00
Ak nemas predstavu co chces jazdit tak si to najskor ujasni, a ked to mas alebo budes mat ujasnene tak to sem skus co najdetailnejsie napisat.
Mne z toho vsetkeho vychadza ze hladas bicykel ktory nebudes potrebovat servisovat, s lahkymi kolesami aby isiel bicykel rychlejsie, jazdenie na pohodu vacsinou cez vikendy a kratke trasy, asfalt a lesne cesty, ziadne extremy.
Takze co najjednoduchsi bicykel, ideal pevna vidlica, ziadne mtb kolesa ale skor nieco uzsie a lahsie, ziadne tvrde pretekarske bicykle ani agresivny posed. Clovek by povedal ze nejaky pohodlny gravel, dajme tomu s rovnymi rajdami, nieco na styl Marin DSX https://www.mtbiker.sk/shop/bicykle/gravel-a-cyklokros/marin-dsx-3-28-bicykel-modra-p253805.html
Ale tazko povedat z toho co pises co budes jazdit.
Co sa tyka cisto xc "pretekarskych" ht tak tie budu tuhsie s viac sportovejsim posedom. Rovnako karbon kolesa vacsinou budu skor tuhsie a menej pohodlne, niektore nebudu ani lahsie. Neda sa ale samozrejme zovseobecnovat, zavisi od konkretnych modelov ramov i kolies/rafikov. Samozrejme cim tuhsi ram tym mensie straty pri slapani ale zase to moze (nemusi) byt na ukor pohodlia kedy ti nejake narazy od terenu ram ci kolesa tak dobre neutlmia. Ale opat zavisi od konkretneho modelu.
Z MTB by mohla byt podla mna fajn napriklad starsia Orbea Alma, bolo tam na vyber plno modelov i moznost pevnej vidlice. Zo SID vidlicou by si to mal stale pomerne lahke ale uz odpruzene. Malo by to byt stale svizne ale pomerne pohodlne, mozno viac sportovejsi posed ale stale to nebola cisto pretekarska masina.
Zobraziť komentár 02.04.2025 - 09:43:35
00
velmi pekne dakujem za rady
Zobraziť komentár 02.04.2025 - 17:38:40
00
keyboard_arrow_up