V piatok som bol na testovacke Orbea. Skusal som Oiz M Team Axs v porovnani s mojim Epic Evo (2021). Orbea bola taka obratnejsia do zatvorenych zakrut a pri slapani s otvorenym tlmicom pocitovo menej hojdala. Ale hovorim, je to hlavne o pocitovom vnimani, lebo ked som si potom pozrel o kolko sa pohne
tlmic pri slapani voci sagu, tak to bolo +- rovnako. Aj ked som skusil ~10 min prudke stupanie, s tym ze som si tempo strazil priblizne podla tepovky, tak na Orbei som mal o 10s lepsi cas ale 2 udery vyssi tep, cize rozdiel zanedbatelny.
Skor bolo citit, ze ta Orbea bola novy
bike a tak bolo vsetko take tichsie. Predsa len takmer 5 rocny bike uz citit, ze nie je uplne novy.
Teda rozdiely minimalne a naviac som vnimal rozdiely v ovladacich prvkoch. Napr. novy squidlock sice vizualne krajsie riesenie, ale ergonomia sa mi zdala vyrazne horsia ako pri DT Swiss Two-in-one, ktory pouzivam ja. Ale mozno je to o zvyku.
Na testovacke Specialized som potom skusal Epic 8, tam uz som rozdiely v jazdnych vlastnostiach nevnimal voci Epic Evo takmer vobec. Jedinym rozdielom bolo spravanie tlmica, ktory bol citlivejsi a poskytoval lepsiu oporu pri slapani. A potom samozrejme bol ten bike tiez tichsi.
Teda si myslim, ze pri tychto podobny geometriach a konstrukciach zadnej stavby, tam budu rozdiel skor kozmeticke. Jasne, ze cim lepsi jazdec tak bude tie rozdiely vnimat vyraznejsie...