Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Obavam sa ze to tak bude lebo ked pozeram na ten lavy pedal tak to vyzera nejak otlacene

Prílohy:

IMG_20250407_151648.jpg
IMG_20250407_151648.jpg 107.1 KiB thumb_up0thumb_down

07.04.2025 - 15:17:33
00
No tiež to tak vidím...si došol
Ináč tie ložiska v pedaloch biedne.kazdy rok som riešil výmenu....
07.04.2025 - 17:11:38
00
hej akoze som to rozobral a to ide vytiahnut prstom, take titerne loziska ani to tam nedrzi poriadne, ked dam dole tu vonkajsiu krytku tak to ma aj brutal vakel
07.04.2025 - 17:16:14
00
arrow_leftmilmin napísal:
Ahojte, (Favero assioma Duo)

Chcem sa spýtať, mal niekto podobný problém s pedálmi s wattmetrom Favero assioma duo,
Prestal mi merať výkon!!!

Oba pedále sú: jazdené asi 4 sezóny, nabité, pripojené k aplikácií, takisto ich nájde, pripojí ku Garminu.
Pedále sa dajú skalibrovať aj v aplikácií aj cez Garmin Edge 1040. Tá prebehne úspešne, avšak nemerajú.

Skúšal som aj pôvodné nastavenia, cez nabíjací konektor, nepomohlo, mal ktosi podobnú skúsenosť?
Každá skúsenosť, či rada ma poteší.

Keď dojazdíte, defaultne sú pedále nastavené, že po 5 minútach nečinnosti sa vypnú. Avšak pravý pedál nie, bliká stále.

Vopred veľká vďaka.

mal som podobny problem, sice merali, ale uplne bludy ... tiez boli po zarucnej dobe ... po mailovej komunikacii s vyrobcom ten na dialku opravil a zaktualitoval firmware a problem sa vyriesil ... zacali opat merat korektne

inac ta scarinkova foto, ved vyzeraju ako nove ... tie moje boli obite a vylupnute casti toho povrchoveho cierneho plastu (mtb, kamene a tak) a v pohode fungovali ... pod ciernym plastom je dalsi plast v ktorom je zaliata elektronika ... takze povrchove poskodenie nehra ziadnu rolu, len esteticku
07.04.2025 - 17:57:58
00
to su tie iste pedale kedze mi ich milmin doniesil nech sa s nimi skusim pohrat
oni sa pripoja, vidi ich mobil, vidi ich edge, blikaju na oranzovo ale nemeraju ani prd
07.04.2025 - 18:10:04
00
arrow_leftzihadlo 5 napísal:
Ináč tie ložiska v pedaloch biedne.kazdy rok som riešil výmenu....

S týmito pedálmi mám odjazdených viac ako 35-tisíc km a ložiská som doteraz nepotreboval vymeniť. Jazdím iba cestu.
09.04.2025 - 07:34:20
00
asi to posleme do Favera ci to vedia opravit/vymenit, predpokladam ze tam maju nejake repasy ako mava garmin.
prinajhorsom asi len kupit lavu osku. len neviem ci vi samostatny lavy pedal naparovat do DUA iny pravy pedal ktory nebol kupovany ako sada alebo je mu to jedno a pripoji hocaky pravy Favero pedal.
https://www.tradeinn.com/bikeinn/en/favero-assioma-duo-uno-left-axis-with-power-meter/140860247/p?queryID=3bfe438e1926e66a56b784ef7c289e19&buscador_search
09.04.2025 - 10:16:24
00
arrow_leftjurajt napísal:
S týmito pedálmi mám odjazdených viac ako 35-tisíc km a ložiská som doteraz nepotreboval vymeniť. Jazdím iba cestu.

Som na to rovnako len tych km je asi len 30 000.
09.04.2025 - 10:27:02
00
Mozes naparovat akykolvek pravy pedal s akymkolvek lavym ... ved predsa mozes kupit najskor uno a neskor dokupit pravy ...
A najskor kontaktuj favero mailom, mozno to opravia na dialku bez posielania pedalov, ako to opravili mne.
09.04.2025 - 11:02:42
01
mailovali sme resp si Milmin mailoval ale oni to na dialku vobec nevidia tak to asi takto neporiesime.
skusal som aj reset FW podla navodu, blikat to blika ale stale je tam 6.12 posledny FW z 12/2024
ked ho nastavim ako UNO tak mi ide urobit kalibracia z apky. ked doparujem pravy do DUO tak kalibracia nezbehne a hodi error.
ale v ani jednom nastaveni UNO/DUO to nemeria nic aj ked to mam pripojene na edge.
musim to este nahodit na bike ci sa to nezmeni ale neverim tomu.
09.04.2025 - 11:10:02
00
arrow_leftvlastoch napísal:
Mozes naparovat akykolvek pravy pedal s akymkolvek lavym ... ved predsa mozes kupit najskor uno a neskor dokupit pravy ...
A najskor kontaktuj favero mailom, mozno to opravia na dialku bez posielania pedalov, ako to opravili mne.

Nemas pravdu.

Prílohy:

IMG-20250410-WA0012.jpg
IMG-20250410-WA0012.jpg 155.15 KiB thumb_up0thumb_down

10.04.2025 - 20:42:27
01
arrow_leftscarinko napísal:
Nemas pravdu.

niet nad osobnu skusenost ...
samozrejme ze mam pravdu ... ved som to tak urobil, kupil som od kamosa lavy z DUO sady, kedze pravy sa mu pokazil ... a ja som si k tomu lavemu dokupil iny pravy a fungovalo mi to ako duo
10.04.2025 - 21:45:55
00
nie vsetko co vylezie s Chatgpt je pravda. Pre verifikaciu je dobre popytat url adresu odkial ma AI tuto informaciu.
Napr. minule som chcel zistit aky 'thread pitch' ma oska u Specialized. AI mi sebavedomo vypisala ze je to 1.5 mm a cele to davalo zmysel. Ked som to vsak spochybnil, hned sa model opravil, ze je to 1 mm. Pre mna draha chyba ak by som objednal nesravnu osku.
10.04.2025 - 21:51:52
08
hehe, vidim ze tu niekto padol do chatgpt jamy :D

staci sa ho opytat, ze co ak to funguje a odpovie toto:

""
Ak ti to funguje, tak gratulujem – vyzerá to, že si mal šťastie a máš kompatibilné kusy, ktoré sa dali naparovať bez problémov! ?

Čo to znamená v praxi?
Favero síce oficiálne odporúča párovať len pedále z rovnakého setu (alebo s ich asistenciou), ale v skutočnosti sú všetky DUO/UNO pedále hardvérovo veľmi podobné, ak nie úplne rovnaké. Rozdiel je často len vo firmvéri a v tom, ako sú nastavené z výroby.

Prečo to teda „nemá fungovať“, ale funguje:
Oba pedále môžu mať rovnaký firmware alebo verzie, ktoré si rozumejú.

Aplikácia Assioma ti ich umožnila spárovať bez chýb.

Ak komunikujú a merania vyzerajú realisticky (žiadne výpadky, podivné watty, alebo nesymetria), je to v poriadku.
""

toto su klasicke sracky tychto botov
10.04.2025 - 21:56:47
04
copilot mi to potvrdil :)

je mozne k lavemu pedalu assioma z duo sady pripojit iny pravy pedal ?

Áno, je to možné! Ak máte ľavý pedál zo sady Assioma Duo, môžete k nemu pripojiť nový pravý pedál pomocou aplikácie Assioma. Favero Electronics ponúka Assioma UNO Upgrade Kit na tento účel. Tento kit obsahuje pravý pedál s wattmetrom, ktorý sa dá jednoducho spárovať s ľavým pedálom cez aplikáciu.
10.04.2025 - 21:58:50
02
keyboard_arrow_up