Niekto si tu dookola myli bezpecnost vsetkych s pohodlnostou jeho sameho. Cyklotrasy, cesty, chodniky sa v prvom rade robia kvoli benefitom co najvacsej masy ludi. A najma z pohladu logistiky a bezpecnosti. Pohodlie nejakeho individualneho ziletkara, ktori navyse robi svoju volnocasovu aktivitu, je medzi tymito kriteriami niekde na absolutne poslednom mieste. A opravnene, pretoze z pohladu celkoveho poctu ludi v doprave a ich potrieb je narcistickych "ja ja ja jenom ja" ziletkarov trhajucich komy skutocne minimum. A aj jeho potreba ist "vsade" a co "najrychlejsie" a " pohodlne" je objektivne daleko za potrebami vsetkych ostatnych. Pretoze ti ostatni zvacsa nemaju problem a na vyber ist zavse aj pomalsie, dlhsou trasou, rozbitym usekom. Hlavne aby ich nikto neprizabil.
Vies co, ja s tym suhlasim, ked cyklochodnik je urceny na kludne vozenie sa s detmi alebo pokojne presuvanie sa napr. do prace, do obchodu, nebodaj este vencenie psov atd, tak budiz. Len potom, ako pisal scarinko v inej teme (hradza, jurava atd), "nech nas ti kompoti v plechovkach nevytrubuju", ked sa teda presunieme na tu cestu, aby sme mohli sportovat. Lebo kde inde mame na
bicykli sportovat, ked na plnej cykloceste sa neda? Mame take iste pravo jazdit po cestach ako motorove vozidla. A veru tomu, ze ked je ten cyklochodnik zmysluplny a da sa na nom, tak stokrat radsej idem tam ako medzi auta. Ale niekde to proste nedava zmysel.