Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Shimano s tým robí také drahoty, že už to vlastne ani nikoho nezaujíma...... :)
Zobraziť komentár 11.04.2025 - 14:39:46
07
Presne ako píšeš. A preto sa každý vypytuje ;)
Zobraziť komentár 11.04.2025 - 14:50:06
01
Uz necakam. Skor sa na tom iba zabavam. :)
Zobraziť komentár 11.04.2025 - 16:34:01
06
arrow_leftKristina napísala:
ja dúfam, že za 4 týždne budú aj ďalšie týždne a teplé počasie na bajkovanie 8)

(brat s humorom)
a vsetci zabudnu na nejake nove shimano :lol:
neviem ci si dobre pamatam, bolo to uz fakt strasne davno, ked sa chystali predstavit 9100, bol to podobny "proces", no a tie naboje fakt stali zato :-D
Zobraziť komentár 11.04.2025 - 17:32:15
00
Nové Shimano je už ako Columbova žena, všetci o ňom hovoria, ale nikto ho nevidel a väčšina už ani nedúfa, či ho niekedy uvidí 🤭
Zobraziť komentár 12.04.2025 - 14:18:15
17
Ja uz cakam na XTR 9300 🤣
Zobraziť komentár 12.04.2025 - 15:32:58
01
arrow_leftdodo58 napísal:
Nové Shimano je už ako Columbova žena, všetci o ňom hovoria, ale nikto ho nevidel a väčšina už ani nedúfa, či ho niekedy uvidí 🤭

To je taktika, že stále čakáš a nekupuješ Sram a iba meníš zodraté časti na pôvodnom pohone alebo brzdách. 😁
Zobraziť komentár 12.04.2025 - 17:05:23
00
arrow_leftbranomelis napísal:
Dnes samé super novinky. Aj FOX ma prekvapil po nedávnej sérii ľahko vylepšených vidlíc aj s nejakou odvážnejšou novinkou v štýle aký už nejaký čas očakávam aj od väčších výrobcov vidlíc.
https://www.pinkbike.com/news/fox-teases-inverted-prototype-enduro-fork.html

Cane Creek sa pridal do partie Upsidedown.
https://www.pinkbike.com/news/cane-creeks-prototype-inverted-fork-sea-otter-2025.html
Zobraziť komentár 12.04.2025 - 18:27:02
04
Kristina
Už som to sledoval. Teraz predstavené novinky sú presne v štýle, ktorý som očakával. Krásne bicykle, ktoré som jazdil už v ich mechanickej variante a sníval o light motoroch, aby to nezabíjalo ich výšľapový potenciál motory dostali a za mňa tie najzaujímavejšie DJI pohony navyše. Ďalej sa predstavili krásne vidlice v trende, ktorý dlhšie očakávam. Jediné čo sa mi úplne nepáči sú rôzne neohrabané veľmi technicky náročné prevodovky. Ale zas s elektro pohonom prečo nie, len zbytočne tomu dávajú hmotnosť. Ja tvrdím, že jazdiť bicykel s light pohonom v hmotnosti 19-22kg je krása. Mne sa to lepšie jazdí ako na mojom 14,5kg Stumpjumperi. Ťažší bike je lepší v zjazde pri jazdení po bočných štupľoch....Ale zas tie 26kg kovadliny to ide tiež pekne nadol, ale už to nie je pocit ako na bicykli.
Zobraziť komentár 12.04.2025 - 18:40:30
01
Navyse tie prevodovky stale dost hucia. Pre toho, kto ma citlive ucho, to moze byt dost velky problem. Navyse v nasich koncinach ti to nema kto zoservisovat, opravit - vsetko sa musi riesit cez dodavatela/vyrobcu. Treba pockat na novsie generacie, ten koncept sa mi velmi paci, v podstate odpada servis pohonu a aj zadok je ovela lahsi. Od 7mej minuty je zvuk motora v kopci.

Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 12.04.2025 - 18:58:29
00
Inak čo s týka USD vidlic... V poslednej dobe sa niečo výrazne zmenilo v ich konštrukcii alebo sa za tie roky z krútenia stala chcená vlastnosť?
Zobraziť komentár 12.04.2025 - 19:40:53
00
Nemyslím si, že to krútenie bude na nejakej nejazditeľnej úrovni. Skôr budú asi prevládať iné benefity ako je citlivejší chod a práve vyššia tuhosť pri brzdení a jazde v strmých priamych pasážach. Nezdá sa mi, že by Intend šiel nejakou zlou cestou. Tá cena oproti FOX TOP modelom nie je až tak extra. Až pri Intende ladenom Rulezzmanom je tá cena už zlá, to už sa nedá prekúsnuť.
Zobraziť komentár 12.04.2025 - 20:15:36
01
Kristina
Už som to sledoval. Teraz predstavené novinky sú presne v štýle, ktorý som očakával. Krásne bicykle, ktoré som jazdil už v ich mechanickej variante a sníval o light motoroch, aby to nezabíjalo ich výšľapový potenciál motory dostali a za mňa tie najzaujímavejšie DJI pohony navyše. Ďalej sa predstavili krásne vidlice v trende, ktorý dlhšie očakávam. Jediné čo sa mi úplne nepáči sú rôzne neohrabané veľmi technicky náročné prevodovky. Ale zas s elektro pohonom prečo nie, len zbytočne tomu dávajú hmotnosť. Ja tvrdím, že jazdiť bicykel s light pohonom v hmotnosti 19-22kg je krása. Mne sa to lepšie jazdí ako na mojom 14,5kg Stumpjumperi. Ťažší bike je lepší v zjazde pri jazdení po bočných štupľoch....Ale zas tie 26kg kovadliny to ide tiež pekne nadol, ale už to nie je pocit ako na bicykli.
v rozmedzi 19-22 kg light pohonove ebiky? Kellys Theos F100 s 820wh, a plnovýkonovým ep801 ma 20.6 kilogramu. Jedinym jeho "limitom" ak sa to tak da nazvat je zdvih 150/140 a cena. Dobre spraveny ebike v tejto vahe neni lahka vec ale light ebiky by mali ist nizsie s vahou aby to davalo zmysel
Zobraziť komentár 12.04.2025 - 20:29:32
00
Nemyslím si, že to krútenie bude na nejakej nejazditeľnej úrovni. Skôr budú asi prevládať iné benefity ako je citlivejší chod a práve vyššia tuhosť pri brzdení a jazde v strmých priamych pasážach. Nezdá sa mi, že by Intend šiel nejakou zlou cestou. Tá cena oproti FOX TOP modelom nie je až tak extra. Až pri Intende ladenom Rulezzmanom je tá cena už zlá, to už sa nedá prekúsnuť.

Mal som možnosť vyskúšať iba zjazdové USD vidlice ako áno jazdiť sa na tom dá ale keď máš trocha citu tak to vnímaš. Citlivý chod tam je no akonáhle ju skrutne tak je všetka tá citlivosť v momente preč... O niečo lepšie na tom bola DVO Emerald no stále to nebolo ono v porovnaní s klasickou konštrukciou... Na rovných pasážach to je jedno, no akonáhle potrebuješ zatacat a nedajbože sa k tomu pridá aj nejaka rýchlosť a preťaženie tak si koleso žije svoj život ? Netreba ísť až tak veľmi do minulosti keď RS predstavilo svoju xc usd vidlu, no veľa úspechu nezožalaak si dobre apominam...
Úplne beznádejne by som to nevidel ale podľa mňa bude ich cieľovka velmi špecifická a nie zrovna masová...

Naposledy upravil FiLus dňa 12.04.2025 - 21:01:51, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 12.04.2025 - 20:53:38
00
mozno "objavia" specialized 24mm osku :D (alebo 25tka to bola?)
Zobraziť komentár 12.04.2025 - 20:58:27
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Komponenty)
keyboard_arrow_up