V podstate mas pravdu, ak mas kondicku, tak s progresivnym rezimom prejdes ovela dalej, resp. viac vyskovych.
Dam priklad, kedze sa s tym casto pocas vyjazdu hram - vyhoda Boschu. Povedzme, ze idem 15km/h po horskej ceste s cca. 7% stupanim. Pri progresivnom TOUR+ tlacim za svoje 250-260W a pri linearnom AUTO 150-170W. Je to rozdiel 100W a to mam tie rezimy upravene. AUTO mam celkovu podporu -3 a krutiaci na 70Nm (-15Nm), TOUR+ mam celkovu podporu +2. Ked si v kopci prepnem na TOUR+, tak je to citelny rozdiel. Navyse sa mi zda, ze motor ako keby sa po prepnuti z Auto na Tour+ chvilu "kalibroval" lebo zaciatok na TOUR+ byva fakt, ze ako akeby som brzdil, ale po chvili sa prisposobi na kadenciu a
vykon a pomaha viac.
Presne, je to tak.
Ja mám nastavené módy : Eko, Tour, Auto, EMtb a minule som skúšal, že som pozeral na W, keď som mal tour pri stúpaní, tlačil som 250-260 W, prepol som na AUTO a padlo to na 140-150W.
Väčšinou AUTO využívam pri dlhých výšlapoch aby si na dákych 100-300m trochu oddýchli nohy a potom dám zase Tour, keďže Auto žerie viac baterku.
Ale zase skúsenosť z Dolomitov, na úseku cca 800m, stúpanie okolo 20 stupňov, mi zožralo na Aute do 5% z baterky, ale na najľahšom prevode.
Len pre orientáciu, stúpali sme asi 11 km a toto bol najstrmší úsek.