zdravim

chystam sa v lete s detmi na vazsku magistralu zo ZA do TN ale kukam
do mapy ze napr Zilina divina je stale po hlavnej ceste ,
Bytca Benov tiez po hlavnej
Povazska Puchov to same .

Pojdem s malymi detmi 5 - 6 rokov tak sa mi nechce ist po hlavnych cestach , mate niekdo sksuenosti s tymito usekmi ? Jaka je tam doprava ? alebo kukam blbo a cyklotrasa tam je ?

Dakujem
28.03.2025 - 11:56:25
00
V ZA je momentalne zavreta aj cast pod rekonstruovanym zel. mostom, od priehrady po Kotesovu je to OK. Za BY po hranicu kraja sa stavia ale neviem, ci v lete uz bude asfalt. Od hranice po PB je to OK, v PB sa treba pomotat a pokracovat do Milochova- relativne mala intenzita aut ale s detmi bude treba opatrnejsie. Ak prejdes cez zel. most cez priehradu, tak budes musiet po II/507 ale pod priehradnym murom sa vies napojit na segregovanu cesticku a po nej az do Ladcov. Tam je zas viacero moznosti, zalezi aj od bicyklov. Pred TN sa tiež stavia, zalezi co stihnu. Niektore useky najdes na videach v tomto zozname, ale tocil som hlavne tie lepsie.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLld1gvHUWQeqTKcTBe28xGyfP9VKpqhn5
28.03.2025 - 13:03:55
02
úsek považská - púchov je des. pokiaľ sa chceš napojiť na cyklotrasu v nimnici musíš ísť po starej ceste čo ja s deťmi maximálne neodporúčam. lepší variant je po novej ceste ktorá vedie po bývalej železnici zatial tadiaľ chodí menej aút(no musíš rátať s tým že je to pomerne dlhy úsek ktorý vedie hlavnou cestou). no na cyklotrasu sa napojis až v púchove. dalo by sa napojiť na priehrade len je uzavretá lebo je v zlom technickom stave.

edit: úplne som zabudol že sa dá ísť po železničnom moste čo spomína Zigo vyššie. určite choďte cez Milochov ako som spomínal cesta je omnoho menej frekventovaná ako ta stará kadial by som s deťmi určite nešiel.
28.03.2025 - 15:58:11
01
Ja ti to s detmi určite neodporúčam, rozpracované úseky sú TN DUBNICA,KOTEŠOVA TN KRAJ a v lete by mali začať DUBNICA LADCE.Nechaj si to na ďalšie leto.Skús radšej valašske meziříčí- trenčín..je to tiež cca 90km
23.04.2025 - 18:32:53
00
keyboard_arrow_up