Samozrejme vždy všetko závisí od tech. kontextu. 17Nm nie je žiadny extrémny moment. A ako sa vyberá skrutka so strhnutym šesťhranom keď aspoň hlavička vytŕča 2 milimetre? Volám na pomoc pílový plátok... 😁 Make slotted screws great again....
skrutky na plochy skrutkovac na bajku nemaju co robit. uz ani na skrutke, ktora drzi brzdove platnicky. LukeBikeRider si rad spravi dieru ro ramu srovbovakom.
17Nm nie je vela na torx a hex, na sroubovak je to UTRA vela. viac to nerozoberajme... asi tato aplikacia zlyhala uz pred 40 rokmi, ak nie viac.
Btw, ak chcem špeci skutku so 6-hranom či torxom, snažím sa nájsť hotový polotovar, ktorý ten otvor už má, napr. štandardná skrutka s väčším závitom alebo skrutky s precíznym (lícovaným) driekom bez závitu (krátky závit na konci), a tie len upraviť. Nejde to vždy, ale veľmi často áno. Túto metódu "výroby" 6-hranu či torxu tu ešte nikto nespomenul.
Mam podozrenie na kord, po netradicnom zvuku od plasta v prudkej zakrute tam bola spociatku lahka deformacia, spuchliny navreli postupne az potom. mal som velke nutkanie to prepichnut hned ako som to zbadal v lese, ale tmel bol dolievany pred asi viac ako 1/2 rokom a uz to aj bez toho dost sfukuje tak som to radsej nechal tak
Takých miest mám ja na mojom krásnom novom 6 mesačnom Treku toľko že už ich ani nerátam. Volám ich: ľahké oderky od skaliek. Skôr má trápi nedokonalosť pohonnej jednotky TQ. Pýtal som sa predajcu, že či ložiská vydržia asi tak 20 tisíc km otrepávania o skaly, keďže sú nevymeniteľné. Že vydržia. No a nevydržali. 🤓🤓
Pošli fotku chalanom do Carbonfactory,nech ti na to pozrie profík ,budeš mať väčší kľud na duši.
Ja som od nich dostal takúto ukludnujucu odpoveď ,hoci som poškodenie na novom ráme tiež prežíval: "Samotne karbonove vlakna ako take
poskodene nie su a to aj vdaka tomu, ze vnutorny priestor ramu je
tvoreny tkanou strukturou karbonu (previazane stvorce). No narazom
predmetu prislo k zakmitu vrstiev a tie sa lokalne na velmi malom
priestore od seba odlepili. Teda je to nieco ako Svatoplukove pruty, ze
uz netrvoria jeden tuhy odolny blok ale vrstvy pracuju samostatne.
Ja by som v tom hadam priestor na opravu nehladal. Ano, moze/nemusi
prist k postupnemu vytvoreniu malej praskliny no toto nie je exponovane
miesto to je o kusok dalej v mieste kde sa spodne vzpery rozdeluju na
pravu a lavu stranu. Dakujem". 🙂
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
17Nm nie je vela na torx a hex, na sroubovak je to UTRA vela. viac to nerozoberajme... asi tato aplikacia zlyhala uz pred 40 rokmi, ak nie viac.
Planoval som este 2. sezonu dojazdit :/
Planoval som este 2. sezonu dojazdit :/
Posuniem ti moj uz dobre zabehnuty? Aj ked slzicku sem tam pusti..
Ja som od nich dostal takúto ukludnujucu odpoveď ,hoci som poškodenie na novom ráme tiež prežíval: "Samotne karbonove vlakna ako take
poskodene nie su a to aj vdaka tomu, ze vnutorny priestor ramu je
tvoreny tkanou strukturou karbonu (previazane stvorce). No narazom
predmetu prislo k zakmitu vrstiev a tie sa lokalne na velmi malom
priestore od seba odlepili. Teda je to nieco ako Svatoplukove pruty, ze
uz netrvoria jeden tuhy odolny blok ale vrstvy pracuju samostatne.
Ja by som v tom hadam priestor na opravu nehladal. Ano, moze/nemusi
prist k postupnemu vytvoreniu malej praskliny no toto nie je exponovane
miesto to je o kusok dalej v mieste kde sa spodne vzpery rozdeluju na
pravu a lavu stranu. Dakujem". 🙂