Ahojte
Plánujem si kúpiť bicykel po 30-tich rokoch. Žijem v Senici. Väčšina trás teda bude tuná a v okolí. Nemám rád jazdu po ceste kde jazdia auta. Mám rád jazdy na bicykli po lesných a poľných cestách. Plánujem aj dlhšie trasy ako je Senica Trnava ,Nové Mesto, Samozrejme jazda po Malých Karpatoch. Láka ma Štefánikova magistrala napríklad. Všetko však po vedľajších cestách. Sem tam nejaký výlet do Tatier a tam niečo pobehat. Neviem sa rozhodnúť aký bicykel by bol pre mňa vhodný. Čo som pozeral tak som našiel tie tri Canyon uvedené hore. Majú rovnakú cenu. Budem vďačný za každú cenu radu.
PS: Pred 30-mi rokmi som to všetko povedal na Liberte. Mám doma ešte favorit ale to tak na pivo a späť.
24.04.2025 - 12:24:18
00
Co je na tom zlozite? Ved tam mas v popisoch jasne urcenie. Mestsky - Lahky teren - Terenny.
24.04.2025 - 12:36:08
00
arrow_lefttotti7210 napísal:
Co je na tom zlozite? Ved tam mas v popisoch jasne urcenie. Mestsky - Lahky teren - Terenny.

Ja som sa cyklistike nevenoval 30 rokov. Vôbec neviem , ktorý bicykel je kam vhodný. Za mojich čias takéto výbery aké su dnes neboli. Videl som v Tatrách ľudí na rôznych bicykloch napríklad. Viem ,že sa dajú napríklad prehodiť kolesá a je z horského zrazu iný typ. Nepoznám cyklotrasy v Karpatoch aké sú náročné napríklad. Ja som všetko prešiel na Liberte pred 30 rokmi. Dosť som sa ho nanosil na pleci. Neviem posúdiť výbavu a rozdiely v bicykloch a to som dosť hodín strávil hľadaním odpovedí.
24.04.2025 - 13:32:20
00
Budeš jazdiť spevnené cesty, alebo aj terén podobný turistickým chodníkom?
24.04.2025 - 14:29:33
00
arrow_leftcisty napísal:
Budeš jazdiť spevnené cesty, alebo aj terén podobný turistickým chodníkom?

Aj terén podobný turistickým chodníkom.
24.04.2025 - 14:32:48
00
arrow_lefttasto100 napísal:
Ahojte
Plánujem si kúpiť bicykel po 30-tich rokoch. Žijem v Senici. Väčšina trás teda bude tuná a v okolí. Nemám rád jazdu po ceste kde jazdia auta. Mám rád jazdy na bicykli po lesných a poľných cestách. Plánujem aj dlhšie trasy ako je Senica Trnava ,Nové Mesto, Samozrejme jazda po Malých Karpatoch. Láka ma Štefánikova magistrala napríklad. Všetko však po vedľajších cestách. Sem tam nejaký výlet do Tatier a tam niečo pobehat. Neviem sa rozhodnúť aký bicykel by bol pre mňa vhodný. Čo som pozeral tak som našiel tie tri Canyon uvedené hore. Majú rovnakú cenu. Budem vďačný za každú cenu radu.
PS: Pred 30-mi rokmi som to všetko povedal na Liberte. Mám doma ešte favorit ale to tak na pivo a späť.

urcite pathlite, roadlite je fitness bike pre jazdenie po cestach, grand canyon je normalny hardtail horak.
na tom pathlite prejdes vsetko co by si chcel a nemal by si sa nejako trapit na asfalte. kde s tym neprejdes, tam ti horak nepomoze lebo nemas skusenosti.
ak by si bol skusenejsi, alebo mal zaujem, tak potom pripadne gravel, ale pre take to normalne vozenie je pathlite najlepsou volbou. volakedy to bola kategoria "krosove" bicykle.
24.04.2025 - 14:33:23
10
Vyber si jednu dlhšiu trasu, ktorú by si vedel častejšie jazdiť. Nech sa striedajú úseky, cesta, poľná, les. nejaký domáci okruh.
Potom si daj tú námahu a požičaj si bicykel hoci na víkend napr. tu https://www.mtbiker.sk/rental ( vyskúšal som, nie je problém).
Sám zistíš aký bicykel Ti vyhovuje najlepšie : horský, gravel, cestný. Máš výber, váha, štýl, záleží aj čo majú kamaráti v tvojej partii alebo budeš len sám.
Potom si už len v obchodoch vyberieš značku, model s výbavou podľa svojich preferencií.
Alebo si v okolí požičaj od kamarátov, skús a uvidíš.
24.04.2025 - 14:39:04
10
Keď aj terén podobný turistickým chodníkom, tak by som bral hardtail Grand Canyon. To je univerzál, podľa toho aké dáš plášte a tlaky.
24.04.2025 - 15:53:58
10
https://www.mtbiker.sk/clanky/129423/pod-na-bike-ako-si-vybrat-spravny-typ-bicykla-cestny-horsky-gravel-alebo-e-bike.html

Ked nevies ktory z tych troch pozri stranky vyrobcu, isto tam bude detailnejsi popis mozno i s videom ci fotkami s jazdenim kde uvidis na aky typ jazdenia je bicykel urceny. Mozes pozriet i recenzie alebo rovno videorecenzie na youtube kde tiez uvidis na aky typ jazdenia su bicykle urcene. Vo vybere mas mestsky, trekingovy/hybrid a xc horsky bicykel. Mestsky rovno vyhod z vyberu a z tvojho vyberu vyberaj medzi trekingovym a horskym bicyklom. Ked si to das do googlu tak toho najdes plno, co je na co vhodnejsi. Mozes zapojit i AI ako chat s niekym kto sa do bicyklov vyzna.
24.04.2025 - 17:13:40
10
Treba vypnúť internet, zájsť do nejakej lepšej predajne bicyklov /postupne možno aj viacerých/ nejaký si vybrať a požičať /dnes bežná služba/ a voziť sa, skúšať, padať.....
Takto môžete fungovať aj celú sezónu a na vianoce kúpiť to pravé orechové.
24.04.2025 - 19:42:30
00
Srdečná vďaka za každú radu. Mne čas nedovolí,aby som si požičal bicykel na víkend a skúšal si ho. Malo by to aj tak asi taký istý efekt ako keby som dal svojej žene vyskúšať si rôzne autá. Nemám skúsenosti na týchto nových bicykloch. Navyše Canyon sa ani nedá vyskúšať v požičovni. Preto sa pýtam tuná a každú radu si vážim . Mne sa jedná o pohodlnú jazdu s krásnym zážitkom. Žiadna naháňačka ani preteky. Milujem hory. Turistika je u mňa pravidelná a v zime zase lyžovanie. Pravidelne jazdím na inline korčuliach. Pre bicykel som sa rozhodol kôli novým zážitkom z lesov a hôr.
24.04.2025 - 22:02:06
00
Kup ten Grand Canyon a hotovo. S nim prejdes aj po turistickom chodniku aj ked nemas extra techniku a na asfalte je tiez v pohode.
24.04.2025 - 22:13:51
20
tasto100 Aku mas vysku? Ja som tiez zo senice, mam doma Grand Canyon vel. L. Ak chces pridi sa pozriet, a prviest sa na nom aj to ti velkostne bude sediet.
Hadam aj poradim, kedze mam doma aj XC celopero (Epic), Gravel a aj cestak :-).
25.04.2025 - 08:58:44
13
arrow_leftsemiro napísal:
tasto100 Aku mas vysku? Ja som tiez zo senice, mam doma Grand Canyon vel. L. Ak chces pridi sa pozriet, a prviest sa na nom aj to ti velkostne bude sediet.
Hadam aj poradim, kedze mam doma aj XC celopero (Epic), Gravel a aj cestak :-).

Mám 182 CM. Bola mi poradena veľkosť M na Pathlite 6 na stránke Canyon. Určite sa rád zastavím. Napíšem správu ak sa tu dá. Vďaka
25.04.2025 - 11:07:58
00
keyboard_arrow_up