arrow_leftDagger napísal:
....aj s kilovou powerbankou k tomu

Tym si chcel co povedat?
04.05.2025 - 14:20:09
00
Vie mi niekto poradiť, vraj dostať kúpiť prístroj GPS, ktorý zaznamenáva trasu (nie je to Garmin) a po spárovamí s mobilom vypíše všetky údaje o trase (v.m.,km i mapu a profil). V mobile je k tomu Appka, vraj cena cca 60€. Ja používam appku mapy.com, ale tá mi počas jazdy "žerie" baterku. Kamarát mi to opisoval, ale si nevedel spomenúť na názov. Vopred vďaka za info.
04.05.2025 - 15:03:28
00
Ahoj Milan. Prave preto, som kupil lacne hodinky (Amazfit) s nahravani trasy a po ukonceni aktivity ich pripojim k mobilu, v klude, doma a cez BT prenesiem zaznam do appky. Nasledne je k dispozicii export... aj do Locusu, ci Strava. A mobil mam len na telefonovamie, pripadne rychle nazretie do Locusu...
04.05.2025 - 16:20:20
01
Ahoj, asi hľadáš GPS datalogger. Kedysi toho existovalo kopec, neviem ako teraz. S rozmachom GPS v hodinkách, mobiloch atď. ustúpili do pozadia. Skús pogooglovať.
04.05.2025 - 16:26:41
01
arrow_leftyarco napísal:
ok chlopy vie niekto odpovedat k tym mojim otazkam? pouziva niekto v3 aj v4? ake su v nich rozdiely? bude tazke si zvyknut na v4? da sa zmysluplne fungovat aj bez platieb?

z v3 Pro som presiel na v4 Gold, ziadne "zvykanie si" nebolo nutne, je to stale Locus len ma mnozstvo dalsich funkcii navyse - porovnanie verzii maju na stranke:

https://www.locusmap.app/cs/srovnani/
04.05.2025 - 17:02:31
02
arrow_leftPalo TT napísal:
Tym si chcel co povedat?

tym som chcel povedat to, že moj stary mobil a jeho bateria vydrzi od plneho nabitia do vypnutia/vybitia pri pouzivani locusu necele 3 hodiny. takže sa moze stat ako mne, že sice na starom aparate bude mat dotycný locus v3 ale s nedostacujucou vydrzou baterie - preto ta powerbanka k tomu. kupil som aj novu origo samsung bateriu do mobilu ale nic sa nezmenilo k lepsiemu. okamzite od posledneho update/upgrade androidu v nom nastala tato zmena. pred nim mi mobil vydrzal cely den trackovania.
odvtedy mam uz iny telefon, locus 3.42.0 vyladeny podla potrieb a neupdatujem ani locus ani android. pretoze aj s updatmi locusu som si vsimol, že mi par funkcii bolo zablokovane - v sekcii geocaching.

... a uz minule som si vsimol, že si dajaky drsny na mna.
05.05.2025 - 12:10:51
00
Neviem, nezdá sa mi tá spotreba.

Ja mám SAMSUNG M51 kde je 7000mAh batéria, v mobile mám LOCUS 4.29.0.
Teraz som pozrel že pri spotrebe batérie mi počas posledných výjazdov ukazuje :
LOCUS doba používania 2h31m.....8,9% batérie
LOCUS doba používania 5h10m.....23,7% batérie
Priemerne mi to u mňa vychádza 5mAh na minútu.
A to mám mobil celý čas na riaditkách, zapnutý display, zobrazuje sa mapa, spustený záznam trasy,
občas odfotím v LOCUSE nejaké zaujímavosti.
Mapy mám pritom spustené offline : Slovakia (LOCUS) alebo FreemapV5 (FREEMAP).
Nemyslím si žeby online mapy alebo geocaching a podobne vyťažili batériu oveľa viacej,
stiahnu si predsa len kúsok mapy alebo dát v mieste kde sa pohybujem.

Tebou spomínané 3hodiny mi vychádzajú prepočte cca 180*5mA=900mA t.j. z mojej batérie len cca 13%.
Tam musí byť iný problém - android, aplikácia na pozadí, alebo niečo iné.

Je pravda že tento niekoľko ročný M51 nemením zatiaľ za nič iné, podobný mobil s veľkou batériou zatiaľ nieje.
05.05.2025 - 12:58:04
00
zalezi kde jazdis - sucasne Androidy pri lokalizacii nevyuzivaju len samotne GPS, ale aj informacie o WIFI sietach a BTSkach - vid "Improve Location Accuracy" v Androide:

https://support.google.com/android/answer/3467281?sjid=744101908706477338-EU#location_accuracy

Pokial nemas signal, toto "vylepsenie" zozerie baterku ako nic. Treba ho vypnut aby mobil pouzival len GPS a vstavane senzory ak sa pohybujes dlhsie mimo dosahu siete.
05.05.2025 - 13:35:16
00
arrow_leftMilan_eS napísal:
Vie mi niekto poradiť, vraj dostať kúpiť prístroj GPS, ktorý zaznamenáva trasu (nie je to Garmin) a po spárovamí s mobilom vypíše všetky údaje o trase (v.m.,km i mapu a profil). V mobile je k tomu Appka, vraj cena cca 60€. Ja používam appku mapy.com, ale tá mi počas jazdy "žerie" baterku. Kamarát mi to opisoval, ale si nevedel spomenúť na názov. Vopred vďaka za info.

Doma som objavil tento Holux M-1200E. Idem ho skúsiť nabiť, či za tie roky nepoužívania ešte funguje batéria. Kľudne ti ho podarujem, len neviem či ešte existuje nejaká appka čo s ním spolupracuje. Ja som ho používal v dobách keď GPS v telefónoch len začínali. Vtedy som používal myslím Trekbuddy + existoval SW do PC cez ktorý išli z neho vytiahnuť gpx súbory. Možno sa tu nájde niekto, kto bude vedieť poradiť.

Prílohy:

IMG_9523.jpeg
IMG_9523.jpeg 132.56 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_9524.jpeg
IMG_9524.jpeg 138.7 KiB thumb_up0thumb_down

05.05.2025 - 16:10:51
01
Ako aktualizujete v Locus mapy? Myslím že to šlo jednoducho cez nejakú app ale potom som dlhšie Locus nepoužíval a app už nešla, tuším to bola nejaká freemap locus apka? A aký používate skin, len ten základný od Locus ci freemap alebo iný?
07.05.2025 - 13:43:46
00
ked-tak ma opravte ak sa mylim
offline mapy mas v nejakom adresari v aplikacii. najdi si ho. moze byt vo vnutornej pamati zariadenia (mobil, tablet...) alebo napriklad na karte microSD alebo na externej pamati ineho typu.
tam neaktualne mapy jednoducho nahradis aktualnymi.
skus hladat v appke: nastavenia/rozne/vychodzie priecinky
priklad:
u mna to je /sdcard/Locus/maps
tam ked kliknem, tak sa mi otvori ten adresar a vypise mi mapove subory *.sqlitedb
to su rastrove mapy a vektorove mam v adresari inom ..../Locus/mapsVector
07.05.2025 - 14:16:33
00
Ja to robievam takto:
LoMaps mapy - aktualizácia : V LOCUS-e si spustím svoj účet, kliknem na "Skontrolujte aktualizácie obsahu" zobrazia sa dostupné aktualizácie LoMaps, aktualizujem.

Freemap : v LOCUS-e, správca máp, zmažem mapu ktorú tam mám uloženú a stiahnem najnovšiu z https://www.freemap.sk/#map=15/48.295373/17.239866&layers=Xcs1&document=exports
Existovala plikacia freemap, ale robila to isté, odinštaloval som ju dávnejšie.

Andromaps : v LOCUS-e, správca máp, zmažem mapu ktorú tam mám uloženú a stiahnem najnovšiu z https://www.openandromaps.org/en/downloads/europe

Skiny : pre každú mapu si dávam ten istý skin ako má daná mapa, teda Locusmapy ten ich skin (turistika a mesto) , pre freemap ten ich freemapV5 ....
skúšal som aj andromaps_cycle, Tapiola, Velocity V5 ....
07.05.2025 - 14:19:42
01
arrow_leftDagger napísal:
ked-tak ma opravte ak sa mylim
offline mapy mas v nejakom adresari v aplikacii. najdi si ho. moze byt vo vnutornej pamati zariadenia (mobil, tablet...) alebo napriklad na karte microSD alebo na externej pamati ineho typu.
tam neaktualne mapy jednoducho nahradis aktualnymi.
skus hladat v appke: nastavenia/rozne/vychodzie priecinky
priklad:
u mna to je /sdcard/Locus/maps
tam ked kliknem, tak sa mi otvori ten adresar a vypise mi mapove subory *.sqlitedb
to su rastrove mapy a vektorove mam v adresari inom ..../Locus/mapsVector

Ďakujem, ano takto to robím aktuálne, že z adresára zmažem a nahradím novou ktorú som ručne stiahol z https://proxy.freemap.sk/locus/download/

Ale predtým to išlo jednoduchšie, dalo sa to priamo z prostredia tej aplikácia, nejaký freemap addon to bolo alebo ako sa to volalo...

Cykloturista ďakujem
07.05.2025 - 14:38:05
00
teraz staci ked v telefone ides na freemap.sk a kliknes na mapu pre GPS zariadenia, nova mapa sa stiahne a nainstaluje ...
07.05.2025 - 14:43:32
02
Tak super, síce vyzerá že aj z tej stránky co som dal vyššie, tak stačí kliknúť na locus a tiež by to malo aktualizovať
07.05.2025 - 17:08:32
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Cyklopočítače / GPS zariadenia)
keyboard_arrow_up