Odvazne tvrdenie, ze za hodinku sa to nauci. Kazde dieta je ine a mozes kupit hocijaky uzasny super lahky bike a aj tak ho to nemusi chytit..
Moja ma 3,5r a 95cm. Na odrazadle z Decathlonu uz bez problemov jazdi. Nedavno som kupil z rovnakeho obchodu bicyklik, bez koliesok a zatial vydrzi tak 5 minut sediet na bicykli , skusat, s tym, ze ju istim s uterakom popod jej pazuchy.
Chce to trpezlivost, netlacit moc na pilu, aby sa to dietatu neznechutilo.
06.05.2025 - 10:57:01
01
arrow_leftkikimora napísal:
Kup jej Woom 3 (je od 105cm), je vyborny, lahucky, vyborne ovladatelny, niekde na namesti sa za hodinku nauci na tom jazdit bez koliesok.

To je ten problém, že nenaučí. Poznám ju. Je šikovná, spieva, je nadaná na jazyky, matematiku, ale pohybovo jej to proste tak nejde.
A zároveň má extrémne emotívnu povahu a viem že po pár pokusoch pôjde do výbuchu a bicykel skončí v pivnici. Na odrážadle je to jednoduchšie, nešlo jej to a skončilo to presne takto.
Nútiť ju do toho nechcem a ona by sa ani nedala.
Preto hľadám alternatívu.
06.05.2025 - 11:11:03
00
ked das dole pedale a urobis jej z toho odrazadlo, potom to uz pojde lahko
06.05.2025 - 11:12:16
01
A hlavne ju uplať niečím 😀.
06.05.2025 - 11:23:08
00
Toto zafunguje určite,odporucam

Prílohy:

IMG_20231015_111425855_HDR~2.jpg
IMG_20231015_111425855_HDR~2.jpg 465.69 KiB thumb_up0thumb_down

06.05.2025 - 11:38:19
02
Z mojich skúseností je lepšie pomáhať dieťatu s rovnováhou pridŕžaním za chrbát, ako držaním bajku/koliesok/takýchto výmyslov.. Obe moje deti a pár detí z okolia som mal naučené bicyklovať do 30 minút bez toho, že by to boli odrážadloví šampióni.
06.05.2025 - 14:43:35
08
amen
06.05.2025 - 15:01:55
02
arrow_leftPesto napísal:
Z mojich skúseností je lepšie pomáhať dieťatu s rovnováhou pridŕžaním za chrbát, ako držaním bajku/koliesok/takýchto výmyslov.. Obe moje deti a pár detí z okolia som mal naučené bicyklovať do 30 minút bez toho, že by to boli odrážadloví šampióni.

z nasho okolia rovnaka skusenost...
06.05.2025 - 15:13:04
00
Nie, nenauci sa kazde dieta za 30 minut ani za hodinu bicyklovat. S mojim synom som behaval 2 tyzdne niekolko 10tok minut kazdy den a neslo mu to. Ked pozna svoje dieta, preco sa ho snazite presvedcit o opaku? Aj na Woom alebo akykolvek bicyklik mozes namontovat kolieska. Neboj sa, su 100vky deti, co najprv jazdili s kolieskami a ked sa zoznamia s riadenim a pedalovanim, takisto nie je problem ho naucit za hodinu bicyklovat bez koliesok.
07.05.2025 - 08:27:54
02
Syn jazdil najprv na odrazadle. Potom bicykel s kolieskami dva dni a nasledne bez nich sa ucil. 2 dni na nacvicenie pedalovania staci. Ak bude mat dlhsie kolieska je riziko ze si zvykne na nich a potom bude dlho sa ucit bez nich. Vdaka tomu boli este dva dni bez koliesok a potom mu to uz islo samemu. Jediny problém bol pre neho rozbeh a to trvalo dlhodobejsie
07.05.2025 - 08:53:59
01
Celé bicyklovanie deti je v tejto dobe pomylene...rodicia chcu, aby deti co najskor jazdili bez pomocnych koliesok a idealne na 26" a viac palcovych kolesach...preskakuju velkosti a deti sa potom trapia s velkymi bicyklami...a vyrobcovia to len podporuju geometriou ramu s velkym slopingom, potom aj 8r. dieta moze jazdit na 26" bajku. Idealne na naucenie (skusenost) su bicykle kombinujuce odrazadlo a bicykel. Nasa mala jazdila BMW Kidsbike,co je za mna najgenialnejsia vec na svete. Malo to tusim 14" kolesa a ked sa naucila lietat na odrazadle, namontoval som jej pedalovku a isla nasupu bez problemu...pomocne kolieska som ani nemal kupene... :) Dieta si zvykne na geometriu odrazadla a potom prechod na pedale nieje problem...
07.05.2025 - 09:14:23
01
kazde dieta je ine a treba to respektovat, byt mu oporou a nenutit najma...
pri mojich troch, co dieta, to iny pribeh,
prvy majster svetla na odrazadle to zvladol do spominanych 30 min,
baba, kralovna tvrdohlava, ktora musi vsetko sama, zobrala bicykel, poldna sa s nim prechadzala, potom sadla nan a bicyklovala,
treti, najbojazlivejsi, s nim som trenoval snad denne aj spominane dva tyzdne, ale dal to... ja som len odporca pomocnych koliesok, tak popri nom som behaval, pomahal mu prichytenim sedla... bicykel s kolieskami sme vyuzili len ako trenazer, kolieka som podlozil knizkami a deti tocili naprazdno o dusu :-D
tak najma vela zdaru a trpezlivosti prajem s akymkolvek bicyklikom, ale tie prve lahsie maju vyhodu :-)
07.05.2025 - 09:17:24
02
Tiež som si myslel že naučiť dieťa bicyklovať je ľahké. 6 kúskov bolo v pohode, teraz s neterou sa trápim 3 mesiace. Momentálne má koníček brzdiť po troch otáčkach, lebo ju baví "flekovať".?
07.05.2025 - 09:40:51
00
Drifterka😀.
07.05.2025 - 09:41:23
00
No vidite chlapci, kazdy mame rozne skusenosti. Nie vsetky deti to daju za hodinu. Moj starsi mal odrazadlo asi prirastene k riti, vedel lepsie jazdit ako chodit :) Ale prisiel Woom 16 a odmietal bicyklovat. Aby vobec sadol nan a skusal pedalovat, musel som mu tie kolieska chtiac-nechtiac dat. Par tyzdnov chodil s kolieskami, aj ked ho to sameho stvalo. Jedneho dna sam povedal "tatko daj ich dole" a za chvilu bicykloval. 2 roky na to so mnou jazdil Krive Jarky a cervene traily na Dolni Morave a Wexli. Takze, myslim, ze kolieska mu nijak neuskodili. Mladsi bol uplne iny pripad. Ten uplne odmietal odrazadlo aj mensie bicykle. Proste nic, nula minut, aj ked cela rodina bajkujeme. Do 5 rokov som ho musel vozit jak grofa v sedacke. Napokon sa uracil, ze sa zacne ucit a to som sa na 16 Woome s nim nabehal spominane 2 tyzdne. Tiez to nema nasledky. 2 roky na to jazdil na 24ke Dolni Moravu aj Wexl, Schladming, aj ked len modre lajny zatial. Kazdy si pozname svoje dieta a treba zvolit taky pristup, ako potrebuje, hlavne, aby sa mu to hned na zaciatku nezhnusilo.
07.05.2025 - 10:30:49
01
keyboard_arrow_up