Tiež som zástanca vozenia deti v predu,hlavne teraz ako dvojročný vnuk rozpráva,tak sa bavíme o okolí. Mali sme Urban iki odkedy vedel sediet a teraz niečo ako Shot gun,bal sa toho chvíľu, ale uz je fajn,má za úlohu radit a brzdiť ?...
24.04.2025 - 20:56:15
00
keďže v tejto téme sa riešili sedačky skôr na mtbčka popr. možno trekové, ako sedačky zvládajú karbonové cesťáky, ak s tým má niekto skúsenosť, príp., ktorý typ je najvhodnejší? (tie predné, zadné na nosič, zadné na sedlovú trúbku)
28.04.2025 - 14:57:50
00
Na cyklosedacku na karbonovom cestaku zabudni a zaobstaraj si dalsi bicykel na vozenie s rodinou.
28.04.2025 - 15:19:20
01
a aky typ biku je podla teba na toto najvhodnejsi?
28.04.2025 - 16:41:46
00
Nesmie byť karbónový.
28.04.2025 - 18:33:40
00
arrow_leftjake01 napísal:

Kazdy typ cyklosedacky, aj sedenie vpredu/vzadu ma svoje pre a proti. Prv zacni tym, ze si o tom co-to precitas. Sumarov a porovnani je na internete dost.

Pokial ide o typ bicykla, najuniverzalnejsi sa mi javi MTB hardtail s vidlicou o zdvihu aspon 100mm (pre tlmenie nerovnosti ak bude dieta vpredu), dostatocnym rozsahom prevodov (lebo dieta nieco vazi a v kopcoch to citit) , s teleskopkou (pre lahsie zosadanie), a pokial mozno nie trail geo (maju kratsie sedlove trubky na ktore by sa sedacka s uchytenim o sedlovu trubku nemusi zmestit) a klasickou sedlovou trubkou bez speci ohnuti a splosteni. Plusom su , opat kvoli tlmeniu nerovnosti sirsie plaste .
Samozrejme, material ramu hlinik/ocel.

Inak, da sa mat cyklosedacku aj na hlinik. cestaku, graveli, trekku, full-e a pod. ale v porovnani s hardtailom maju viac obmedzeni.

Naposledy upravil uid dňa 28.04.2025 - 20:30:42, celkovo upravené 1 krát.

28.04.2025 - 20:24:54
00
arrow_leftjake01 napísal:

Zalezi kde chces jazdit. Zena do teraz jazdila s dcerou po dedine na 100 rocnej Deme Orion. Obcas som na nej behal s dcerou v sedacke aj ja a na taketo vozenie uplne ten bike stacil.
Dedinu mame ale pobehanu za 15 minut, takze nam uz ostavaju jedine polnacky na okoli. Skrze toto som zene teraz poriesil nove HTcko.
Rataj s tym, ze vozenie dietata v sedacke je tak na 1-2 sezony. Starsia je narodena na jar, tu sme vozili 1 sezonu a od 3 rokov uz jazdila na svojom biku. Mladsia je na jesen, s tou som jazdil celu minulu sezonu a od buducej jari ide tiez na svoj bike.
Ak chces bike len na vozenie dietata, tak by som riesil nejaky bazarovy kus za par korun.
28.04.2025 - 20:29:17
01
Zdravim, vyuzil by som tento thread na vlastnu otazku skor zameranu na bicykle.

Ideme kupovat bicykle aj nosic do zadu.

Aky typ bicykla by ste odporucili, resp ci su nejake veci ktore treba zvazit pri kupe. Myslim napr. sirka pneumatiky ci lepsia sirsia alebo uzsia, alebo ten ram, ze damsky je lepsi kvoli nastupovaniu. alebo odpruzenie, ci je lepsie mat alebo nie.

bicykle by sme vyuzili skor v meste a na hradzi a max mozno nejaka spevnena polna cesta. v obchodoch nam odporucili crossove, no rozmyslame aj o nejakych fitness/commuters typu Specialized Sirrus alebo Trek FX seria.

Rozdiel medzi crossovymi a tymi bez odpruzenia je v nasich laickych ociach len vo vahe. a teda laicky uprednostnujeme lahsi bicykel. 14kg vs 11 je celkom rozdiel ked tam bude aj nosic aj dieta aj ked mozno len 1-2 sezony.

Na druhej strane jazda v meste, rozbite cesty, obrubniky viac by asi pasovali crossovym.

No a potom otazka plaste. ci ist pod 4cm alebo skor nad 4cm.

dakujem vopred.
02.05.2025 - 15:13:59
00
Ahojte,
Rozhodujem za medzi Shotgun Pro a Mac Ride..

Obe maju z mojho pohladu nejake plusy aj minusy:
Shotgun Pro:
+ maksie sedlo - vyssi posed a teda asi menej komfortne pre mna

Mac Ride:
+ zrejme bezpecnejsi posed pre dieta, koli tvaru sedla
- tvrde sedlo

Asi sa viac priklanam k Mac Ride-u, bojim sa ale toho tvrdeho sedla. Ake s tym mate skusenosti? Nestazovali sa Vam deti, ze je to tvrde a zle sa im na tom sedle sedi? valecek mi spominal, ze jeho chlapci na tom najazdili pozehnane kilometrov, zaujimal by ma ale aj nazor ostatnych..
Obavam sa totizto, ze ak sa mala zacne stazovat, tak ju potom uz spat nedostanem..

btw. nechysta nahodou niekto Mac Ride na predaj?
11.05.2025 - 21:32:12
00
moje závery som ti už hovoril, sedačku si u mna vybral starší sám. chvíľu sme mali,doma aj aj. ta guma nieje úplne tvrdá, je to pocitovo niečo ako,grip od ergonu. pokiaľ nebudete jazdit traily ako my, v shotgune nevidím problém. macride je ale stabilnejšia.
v tvrdosti by som absolutne nevidim problem ani na celodenky

Naposledy upravil valecek dňa 12.05.2025 - 08:57:17, celkovo upravené 1 krát.

12.05.2025 - 04:57:53
10
Mám čiernu Mac Ride,použitú pár krát ,mala z nej už vyrastla,či tlačí neviem ,nesťažovala sa.
12.05.2025 - 08:55:17
10
Tiez mam macride a bez problemov, vyhoda je aj ze dieta je nizsie posadene a menej zavadzia, a vie si viac oddychnut.

Ta tvrdost napadla aj mna, ale deti sa nestazovali a najazdili sme toho dost.
12.05.2025 - 22:47:50
11
Dakujem za postrehy.

Vyhral teda mac ride.

Pevne verim, ze to bude fajn 🤞
13.05.2025 - 06:46:49
01
bude!
13.05.2025 - 08:11:22
01
Ahojte idem si sem znova po radu Momentálne mám na svojom bajku shotgun sedačku Kde vozím malú 3rocnu A za bajkom ťahám ešte vozík s 1.5 ročným chalanom Začínam rozmýšľať že predám vozík a malého dám do sedačky ale do akej Skúsil som ho odviezť v shotgune ale vyberal si nohy z pedálov a riaditka sa mu tiež nechceli držať

Keďže mala už vie sama prejsť na malom bajku rozmýšľam dať shotgun na ženin bicykel ako takú zálohu na dlhšie výlety ALE je to staré celopero ešte s 26 kolesami a trochu sa bojím či sa tam spolu zmestia

A na môj dať nejakú sedačku určite dopredu aby videl ale chcel by som aby tam bol štít proti mucham Ďakujem za každú radu
14.05.2025 - 20:33:55
00
keyboard_arrow_up