Isto isto, 800vky rajdy, trailovy 14kg bike, rozmlatena noha a predbieha gruppeto co bezne jazdia 30+
A tu o karkulke poznate? Dialnica do Kosic 2010, vyssie platy, istoty, bla bla.
19.05.2025 - 00:26:46
00
Já bych si taky dal to gruppeto.
19.05.2025 - 06:20:01
00
scarinko: ak som dobre pochopil, noha nebola problem slapat, ale otrasy v terene plus v terene musis nohami makat, aj ked neslapes, ked nesedis, atd. to je uplne ina kategoria, cize ano,. mozes mat rozbitu nohu a jazdit po asfalte a v terene nie
19.05.2025 - 07:51:54
00
arrow_leftscarinko napísal:
Isto isto, 800vky rajdy, trailovy 14kg bike, rozmlatena noha a predbieha gruppeto co bezne jazdia 30+
A tu o karkulke poznate? Dialnica do Kosic 2010, vyssie platy, istoty, bla bla.

Ja neviem, tu je to fakt ako v skolke medzi malymi detmi. Preco by som si mal nieco vymyslat? Tu je zaznam z toho co spominam https://www.strava.com/activities/14469051157. Dalsie pripady sa mi nechce hladat. Ziletku ani gravel nemam, aktualne vsetko jazdim na tom ht-cku ktore som na to moje aktualne kripel jazdenie upravil xc-plastami a vymenou teleskopky za pevnu.
V tej aktivite je flyby tak si to kludne pozri.
Na zaciatku ako som vychadzal ma tam celkom nebezpecne obiehal ziletkar ked som pustal oproti iducich cyklistov. Ked som zacal tocit moju rychlost tak som zistil ze by som bol len o nieco rychlejsi tak som si drzal dostatocne velky odstup lebo presne viem ako by to skoncilo keby som ho predbehol (bud by sa tesne zavesil alebo ma predbehol).
Potom na Braunsberg ako som pisal som dobiehal/predbiehal odpadlikov z pelotonu, podla aktivit na strave "RBBA BB". Potom hned naspat som najskor slapal svoje tempo, potom trochu zvolnil a viac sa sustredil na to ako zaberam mojou rozmlatenou slabou nohou (asi som tam druhu i vycvakol z pedalu a len ju tak polozil na pedal) a potom som znovu zabral lebo sa mi islo celkom fajn. Ze sa pripojil niekde predomna "Isadore zenska jazda" peloton som si nevsimol, ze to je peloton som si vsimol az ked som ich dobiehal a boli tesne pred zakrutou pod Lanfranconi. Potom som ich definitivne predbehol az ked bolo miesto na asfaltke kde uz jazdia auta takze tam som si trochu viac slapol nech ich stihnem predbehnut kym nieco pojde. Viedenska je miesto kde bezne uplne rychlo nejazdim pretoze tam je viac chodcov a roznych cyklistov, ale bol som tym predbiehanim trochu rozbehnuty tak som to uz dosiel preto tam mam PR.
Trasa vyzera na prvy pohlad divne ako keby som siel schvalne dalej k staremu mostu ale celkom bezne tak jazdim z ineho hlupeho dovodu a to umele zvysovanie statistik na starom moste, vajanskeho a hlavne na nabrezi. Alebo teda ked sa mi ide dobre tak to trochu potiahnem a predlzim si o kusok vyjazd. Ked chces najdem ti takych jazd niekolko.

Ja som len chcel vediet ako obiehat. Mozno som sa v tomto pripade mohol ten kusok zviest ale uz smerom na Braunsberg som sa trochu musel trochu krotit tak som este chcel vyuzit posledny usek.
19.05.2025 - 08:38:50
00
Mňa zaujala tvoja aktivita 3.septembra 2024 a fotodokumentácia :lol:
Ja to často hovorím, som stará a asi tomu už nerozumiem.
19.05.2025 - 09:10:26
00
tak som si to pozrel lebo v tom RBBA BB som bol zhodou okolnosti aj ja a viem ze tam nas ziaden cyklista s rovnymi riaditkami neobiehal a ani sa nesnazil. Cize ak si nejaky "peloton" dobiehal tak to boli bud baby ktore mali mozno inu jazdu, viac pomalu alebo si dobehol chalanov co riesili defekty po ceste (viem ze sme minimalne 2x stali lebo kricali defekty), pripadne skupinku na Bergu kde sa to zastavi koli "bazeniku". Btw to je tvoja bezna hodnota na biku ked tepes 174 po rovine? lebo v takom pripade uz asi fakt nezrychlis a neobehnes skupinku. keby si siel normalne tak ich asi ani nedobehnes. tiez viem ist na mojom HT aj 40 ked chcem ale na co by som to robil na hradzi a snazil sa vytocit vysoke tepy? skor mi to pride ze sa potrebujes pochvalit ze kukajte jazdim rovnako rychlo ako ti na cestakoch, ktori ovsem idu Z1.
pozri mne je to fuk ale nevidim zmysel toho co pises.

Prílohy:

rbba BB.PNG
rbba BB.PNG 146.39 KiB thumb_up0thumb_down

19.05.2025 - 09:14:58
00
arrow_leftDudo napísal:
uid: poziciam si z vtipkara :D

Bola tam chybicka :lol:
Príloha:
image_2025-05-19_092530300.png
image_2025-05-19_092530300.png 28.01 KiB thumb_up0thumb_down

19.05.2025 - 09:25:52
015
podla flybys dobiehal baby pri lafranconi smerom naspat...
ale tak v BA na hradzi poobede treba jazdit opatrne a s respektom pred vsetkymi, najma rekreacnymi cyklistami a najma pred rodinami s detmi, to sam pises, cize vydrzat a predbiehat len ked je to bezpecne... aj ked je pravda, ze je to o vzajomnom respetke, razi mi takto pekne od srdca vyp*covala jedna baba, ale isli dve vedla seba takym stylom jedna vpravo, duha vlavo, ale az v protismernom pruhu a ani ked som na seba za nimi upozonil, nedali sa k sebe, tak som to dal na hulvata (priznavam) medzi ne...
19.05.2025 - 09:36:15
05
scarinko Pozri, zacal si s tym ty ze si vymyslam, tak sorry ale musel som na to reagovat lebo z klamstva ma tu nikto nebude bezdovodne obvinovat. Ja som sa ani nechvalil len som sa pytal ako obehnut peloton, tam som ani nepisal ze mam sirsie rajdy. Nepisal som ani to ze som to RBBA predbiehal, len ze som dobiehal/predbiehal odtial nejakych odpadlikov v stupani na Braunsbergu. Pisal som ze som predbiehal zensky peloton co je tiez peloton tak neviem v com je problem. Najskor pises ze nie je mozne aby som predbiehal peloton co jazdi 30+ a v podstate ma obvinujes z klamstva a potom pises ze to je pomaly peloton a ze by som ich normalne nepredbiehal, ze sa chcem pochvalit a neviem co. Prijde mi ze som sa ta niecim dotkol alebo co. Jedine co chcem je vediet ako obiehat peloton a nemusia ta zaujimat dovody, ani to ci je to mozne, ani to ze to nema zmysel ani to ze oni si idu Z1 a ja Z3. Jednoducho chcem ist Z3 tak idem Z3, ked chcem ist Z1 tak idem Z1 ale nebudem riesit ze teraz tychto nemozem obiehat lebo idu pri tej mojej rychlosti o dve alebo jednu zonu nizsie ako ja. Po tom co si robili srandu tak mi prislo dolezite spomenut ze mam sirsie rajdy a ze vacsinou to je problem na niektorych miestach kde sa neviem vedla tych ludi ani vtesnat. Lebo ano so ziletkou by to asi problem nebol. Predpokladal som ze je na to nejaky pokyn na ktory potom pockam a nejak sa zaradia aby som ich obehol alebo mi spravia miesta kam sa zaradim.
Kazdemu musi byt jasne ze na to tazsom ht a s mojou slabou nohou budem proste potrebovat vyvynut vyssiu silu a tym i tepy aby som mal rychlost tych cca 30km/h. Bohuzial aktualne nemozem robit nic to co predtym, traily, skoky rozbijacky nehrozia, lezenie tiez nic, behat realne nie som ani schopny pre chaby rozsah pohybu, turistika tiez nic, skialpy som musel vynechat zatial dve sezony co je pre mna teda dost utrpenie po tych 25 ci kolko rokoch. Jedine co je aka taka nahrada za vsetko co som robil je ten bicykel s ktorym som minuly rok mohol jazdit fakt len asfalt, neskor i strk a postupne lesne cesty. Teraz uz trochu zapajam i jednoduche singlace pricom cerovka je uz celkom na hrane toho co som schopny dat koli vsetkym tym nerovnostiam na nej. Preto jazdim vacsinu asfalt a strky a kedze ma to moc nebavi tak obcas jazdim aspon rychlejsie a niekde si zlepsujem cas a tym mam aspon trochu motivaciu sadnut na bike a nepriberat. Tak sorry ze chcem predbehnut peloton ked ho dobehnem a pytam sa tu ako na to lebo vzdy ked ho predbieham tak je to podla mna nebezpecne pre mna i vsetkych naokolo.

PINY takychto mam viac, radsej som si to dokumentoval. Potom aspon priblizne viem kedy asi som zlomil srobu (to ale doktor vravel ze ju zlomim asi skor ako mi ju vyberu). Vsetko co robim mam ale dovolene. Aj na pesi ked som tak som si to takto znacil. Raz dokonca cestou k fyzio som sa skoro sklatil pesi na chodniku lebo sa mi noha pri kroku akoby zasekla - potom si z fyzio robil srandu ze uz vedela co ju u neho caka.
19.05.2025 - 09:59:10
02
co na tom nechapes, pytas sa tu ako predbiehat peloton a vlastne si ho ani nedobehol. predbiehal si baby ktore isli uplne volne nejakych 26kmh. mimochodom tesne pred zakrutou pod lanfra kde to nie je uplne idealne na predbiehanie.
v stupani na BB si asi nemal problem obiehat ked boli ludia roztahani, tam si to ide kazdy podla seba a ako chce.
pises to ako keby si dobiehal stale nejaky peloton ale skor len dobiehas skupinky co uz sa len vozia zatial co ty ides na plno a uz nevies zrychlit asi.
takze najlepsia rada co ti viem dat je ze bud potrenuj aby si na tom HT isiel este rychlejsie a vedel ich obehnut alebo spomal, jazdi na normalnych tepoch a nie ako na casovke do kopca a nebudes potrebovat skupinky predbiehat.
ked idem autom ktore nema vykon a je predo mnou viac pomalsich aut tak tiez nepredbieham ked viem ze sa nestihnem zaradit nez pojde protiiduce auto.

vidim ze asi robis niekde v Auparku, tak mozeme ist niekedy na jazdu a prebrat to kedze robievam par krat do tyzna vedla auparku aj ja ;)
19.05.2025 - 10:08:29
00
Pises sprostosti a ja som blbec co na to proste musi reagovat.
Na tej Strave to evidentne nie je dobre vidno. Nie vsetci si vyjazd trackuju alebo davaju verejne. Vas som tiez videl pod golfovym hriskom ako "mensiu skupinku iducu volne" kde ste boli dvaja vedla seba. Na strave tam vidim 13 ludi ale myslim ze vas bolo aspon raz tolko.
Tak isto ani tie baby nemaju vsetky zaznam (tym skor ze su to baby) a som si isty ze ich bolo viac ako vas. A tu mensiu skupinku, ked to uz nemam volat peloton, som predbiehal az pred SNP ako cyklo vyjde na cestu. (Obiehal som po tej ceste). Z tych vsetkych bab tam ma verejny zaznam jedna a dalsie az niekde vzadu. To co si myslis ze je to co som volal peloton boli nejaky nahodny ludia a odpadlicky z tej "mensej skupiny". A pozor v zakrutach zasadne nepredbieham takze ak som tam niekoho obiehal tak dostatocne pred alebo za zakrutou ked som videl ze je to bezpecne. Vacsinou jazdim predpisovo a ked nieco nie je bezpecne tak to nerobim - hlavne to predbiehanie v zakrutach. Okrem ineho rukou ukazujem zmenu smeru este i na parkovisku a z BK alebo Kamziku sa snazim ist max dovolenou rychlostou. Predstavu mas.
Niekde v polke medzi Lanfranconi a SNP som sa vtesnal do priblizne druhej tretiny tej nahusto jazdiacej mensej skupinky 2-3 bab vedla seba a cakal na dalsiu prilezitost kedy bude bezpecne predbiehat. Ako pisem to prislo az ked sme vysli na cestu. A ta rychlost bola niekde 30-31. Tam za mna akurat to vtesnanie sa do mensej skupiny neviem ci je OK inak to predbehnutie po ceste bola najlepsia moznost. Celkovo tento konkretny pripad som vobec nechcel riesit, len som pisal ze to bolo posledny krat kedy som takto predbiehal "mensiu skupinku" a na to si tvrdil ze si vymyslam tak som musel reagovat.
Ale toto nieje problem. Problem je ked dobehnem mensiu pomalsie jazdiacu skupinku na tom cyklo v AT, ked jazdia dvaja vedla seba tak, ze sa tam vedla nich nezmestim. A musim takto predbehnut rad dajme tomu 8-16 dvojic ked sa vedla ziadnej z nich nezmestim. Toto som chcel vediet ako mam riesit. A podla mna nie je dobre riesenie viezt sa za nimi ani potrenovat aby som ich obehol alebo jazdit nizsie tepy. Podla mna je jednoduche pochopit problem. Otazka je ako ho vyriesit tak aby to bolo bezpecne. Lebo ano mozem spravit to co robia ziletkari a narvat sa tam vedla nich ale neviem ci by boli uplne radi podla toho ako bulia oci ked ich stretnem oproti a zistia ze sa musia na seba uplne natlacit aby sa tam zmestili dvaja vedla seba a ja oproti.
19.05.2025 - 11:40:25
00
a-biker Dobrou praxou v pelotone je, ze ked ho niekto zacne obiehat, krici sa "bajk zozadu". Ked si to nezakricia sami, zakric im ty. Tak s tebou budu ratat, aj ked stresom pri natlaceni sa v pripade protiiduceho bajku sa asi nevyhnete.
19.05.2025 - 11:52:01
04
a-biker tak chcel som po dobrom a ty na mna utocis. ake sprostosti? ved pisem len to co vidim na tvojom zazname a to co som ja tam realne videl ked som tam bol.
proste ides na hranici svojich moznosti zjavne, pokial nemas max tep 220 teda. a chces aby sa ti 40 ludi v baliku uhlo lebo tych to chces este pushnut a ist o 1-2kmh rychlejsie s tepmi este viac v nebi asi. neviem co si tym chces dokazovat.
co sa tyka predbiehania tak mozem vychadzat len z flyby kde je vidno ze si ich predbiehal v momente zatacania pod lanfra. kedze nema vacsina ludi povolene flyby tak sa tazko urcuje zaciatok a koniec skupinky ale jedna je vpredu a dalsia vzadu (obe mali jazdu Isadore)
a nie, nemusis uz reagovat, nie je to povinnost, ja uz na teba tiez nemienim reagovat lebo si ides stale svoje, takze kludne si to tlac na hradzi plnej ludi 174HR a rozculuj sa ze nevies predbehnut skupinky ziletkarov co si idu pohodovou rychlostou. btw nas bolo okolo 30-40. howgh.

Prílohy:

baby isadore.PNG
baby isadore.PNG 50.64 KiB thumb_up0thumb_down

19.05.2025 - 12:09:47
00
a-biker zvonček nemáš? inak...tu si musíš zvyknúť že aj keď napíšeš svätú pravdu vždy to bude niekto spochybňovať (vlastná skúsenosť), hneď niekoľko takých mi prišlo na um čo pamätám... nechcem písať litánie,spomeniem len jednu : išiel som raz na žiletke jeden úsek v kuse 55km/h s výraznou podporou vetra ,niekde som to len tak spomenul ale súdruh ivan z Prešova tvrdil že to neexistuje lebo podľa jeho prepočtov ...blá blá...
19.05.2025 - 12:11:07
01
konečne to niekto napísal ... treba zazvončekovať a oni sa slušne uhnú do jednej lajny a ty ich v kľude obehneš
19.05.2025 - 12:12:32
01
keyboard_arrow_up