xyz Hej, takychto pripadov su po SK tisice. Dost som najazdil po okolitych cyklotrasach a cyklochodnikoch, plno i bikepackingovo a videl som uplne sialenosti. A nemusim ist nijak daleko aby som videl cyklotrasu iducu do zakazu vjazdu (toto je uplna specialita nas a okolitych krajin), 100m cyklochodnik vedla cesty, rozne zdielane chodniky prerusovane cestami kde je z jednej strany usek oznaceny ako spolocny chodnik, z druhej ako oddeleny, z jednej strany oddeleny inak ako z druhej, usek konci inou znackou ako zacal a podobne. Cyklochodniky par metrov od seba ale nie su prepojene lebo napriklad navrhnute to bolo nejak, zacalo sa to robit uplne inak a inde, zistilo sa ze to ako sa to zacalo robit nebolo schvalene a je to problem lebo tadial to ist nemoze a na par mesiacov/rokov finito stav.
Ale nie je to len u nas. Rakusko to ma napodiv tiez. Plno cyklotras v zakazoch bez vynimiek cyklistom. Nedavno ma este i
turisti obracali smerom do zakazu naspat, ze je to ok. To so si uz hladal obchadzku a uz uz sa otacal. Vraj zakaz za zakrutou skonci a tam uz je normalna cyklo. Sice zakaz neskoncil ale cyklotrasa tam bola. A preto tam potom narazas na rozne lesne cesty kde evidentne jazdia auta a ako tam chces vojst tak na 30m useku 3x znacka zakaz cyklistom.
Madarsko ma plno cestnych usekov kde su vyslovene znacky zakaz vjazdu cyklistom, mozes sice ist po namalovanej cyklotrase po rozbitom chodniku a kazdu chvilu prechadzat z jednej strany cesty na druhu ale uz sa mi tam niekolkokrat stalo ze cyklo skoncilo znackou a na ceste znacka zakaz cyklistom, chodnik pokracoval dalej ale isiel nejakym uzkym miestom kadial by som normalne ani nepresiel a podla
mapy najblizsia obchadzka za mnou 800m.