Lokalizácia
Formulár sa odosiela
nepouzivaju hole OSM mapy? https://www.openstreetmap.org nespravil by si fotku tej mapy? lebo ono zase mat v mape vela kravin je viac na skodu ako na uzitok.
ja mam v garmine aj tak vsetko vypnute. mam len polohu na nahranej drahe a bohate mi to staci. jedine co obcas pouzijem (530) je posun mapy, to je fakt blbost ze to magene nevie.
21.05.2025 - 19:07:06
00
ano máš pravdu, to vie byť na škodu, kiež by tam boli aspoň tie openstreetmap
lebo totižto v appke to sú OSM ale v Magene priamo je už nejaka ,,zjednodušena,, verzia ?
pripajam aj screeny - odfoteny je ten samí usek (začiatok)

Prílohy:

IMG_20250521_192152.jpg
IMG_20250521_192152.jpg 205.44 KiB thumb_up0thumb_down

1000022437.jpg
1000022437.jpg 82.71 KiB thumb_up0thumb_down

21.05.2025 - 19:24:31
10
ach jaj. toto nie. na cestnu cyklistiku by to asi aj stacilo. do lesa nie. aj ta nahrana trasa je strasne hruba a zneprehladnuje krizovatky.
21.05.2025 - 23:14:00
00
to som oddialil aby bolo vidno priebeh trasy ale dá sa približit (v 2 krokoch) a potom už trasa nie je tak hrubá, tak normálne, štandartne ... ale tie mapy su proste zle
pozeral som nejake nastavenia ale v podstate žiadne nie su
22.05.2025 - 07:52:40
00
chcem sa spýtať, keď si nahrám svoj výjazd z cyklopočítača do Stravy, tak údaje o prevýšení, nadmorskej výške si vypočíta Strava samostatne, čiže neprenášajú sa tieto údaje v mojom prípade z Magene C606?
Lebo som si porovnával z posledného výjazdu a je to tam rozdielne (napr. prevýšenie strava/magene: 330/336m; max.nadmorská výška strava/magene: 568/560)..sú takéto odchýlky bežné aj u vás?
22.05.2025 - 10:50:37
00
taketo drobné odchylky si uplne v poriadku :) mávam rovnaké na Magene a aj na Garmine
... a ano, Strava si prepočitava sama tieto udaje
22.05.2025 - 11:32:55
00
Ok, dík za info..inak, čo sa týka mojich prvých skúseností, súhlasím, že navigovať sa týmto Magenom niekde v neznámom prostredí by som určite nechcel. Nemal som doteraz skúsenosti so žiadnou cyklonavigáciou, takže netuším o koľko je v tomto lepší Garmin, ale za mňa upozornenia o trase sú totálne chaotické, keď je trochu vyššia rýchlosť, tak podľa mňa prichádzajú aj s nedostatočným predstihom..to aby som vkuse zastavoval a uisťoval sa na mape, či idem správne. Pôvodne som si myslel, že držiak na mobil môžem dať z rajdov pekne dole a Magenom pokryjem aj navigovanie, ale realita je taká, že pri trasách do neznáma zostávam pri kombinácii mobil+mapy.cz. Ale hlavný účel, prečo som si Magene kupoval, bolo monitorovanie mojich jázd a sledovanie si aktuálnych čísel. Síce aj tu mám menší zádrhel, HR mi zvykne počas jázd vypadávať (aj keď som si zmenil načítanie senzora z bluetooth na ant+) a chvíľkové výpadky zaznamenávam aj pri monitorovaní kadencie, baterky do snímačov som dal nové, nepomohlo....Čo sa týka výdrže batérie na Magene, tiež som čakal trochu viac, odsledované mám, že cca 1 hod výjazdu = 10% batérie a to sa snažím dať čo možno najnižší jas podsvietenia, na hranici čitateľnosti.
22.05.2025 - 12:22:55
00
ja som so senzormi problem nemal, výdrž baterky mi pride v pohode
... a Garmin je na tom teda bezchybne : )
(Magene mám na test na 3 tyždne)
... a ano to oneskorenie čo sa týka pokynov pri navigacii je žial neduh, spominal som to na pred hadzajucej strane
22.05.2025 - 12:57:52
00
Trošku nechápem tie samé negatívne komentáre na navigáciu. Áno, má to svoje muchy, ale treba si uvedomiť, že za toto zaplatíte 120e a Garminy idú od 400 vyššie. To ako keby ste chceli nech fabia má takú istú výbavu ako bmw. Ja som sa s tým navigoval už na x neznámych trasách, po rovine, po meste, aj v karpatoch a nikdy som s tým problém nemal. Keď prejdem odbočku, tak mu to trvá asi 30-50 metrov kým mu to cvakne a upozorní, ale toto isté mám na Garmin hodinkách, takže to beriem s rezervou. A aby som nemusel stále pozerať mapu, tak som nastavil takúto úvodnú obrazovku a s predstihom viem, kedy ma čaká odbočka. Niekedy aj obyčajnú zákrutu oznámi ako odbočku. Čo sa týka počítania km a výškových metrov, tak pri porovnaní s Garmin hodinkami sú tam minimálne rozdiely - pár metrové, čo je nič. Z hodiniek posielam tepy do compu, s čím som nikdy nemal problém. Ja by som tento cyklopocitac určite odporučil pre tých, čo nechcú všelijaké speci funkcie ako sú v Garmine. Ale vybral by som C606 kvôli climb pro funkcii, čo v C506ke nie je.

Prílohy:

Screenshot_2025-05-22-14-26-37-756_com.onelap.fitness.png
Screenshot_2025-05-22-14-26-37-756_com.onelap.fitness.png 62.6 KiB thumb_up0thumb_down

22.05.2025 - 14:46:05
00
ja som kupil garmin za 250 :)
ale ako ano, ja som to aj pred tym pisal - za tu cenu sa nemámu moc pravo sťažovať 😁 resp. nejake veci treba akceptovať

na druhu stranu ak si chce niekto Magene kúpiť tak by mal vedieť aj o tych negatívach - nech vie čo kupuje a či sa mu to oplatí
22.05.2025 - 17:50:07
10
arrow_lefttomtoylc napísal:
taketo drobné odchylky si uplne v poriadku :) mávam rovnaké na Magene a aj na Garmine
... a ano, Strava si prepočitava sama tieto udaje

dovolim si nesuhlasit, s poslednou vetou (snad mam pravdu)
Udaje o nastupanych metroch sa zoberu zo zariadenia, a iba v prípade, ze pouzijes v Strave funkciu Adjust Elevation tak sa prepocita podla ich map/udajov
22.05.2025 - 23:04:41
01
keyboard_arrow_up