Super, dakujem obom! 👍
06.05.2025 - 22:25:04
00
V pondelok, po 10 dnoch od objednania (odhadovane dorucenie bolo 11-18 dn) mi dosiel Render.
Az na dva mensie problemy (kryt baterky bol trochu ohnuty - vraj mi poslu novy a na zadnom kotuci chybal Bosch magnet - kupil som tu v obchode, namontoval, Bike discount mi posle peniaze) bolo vsetko ok, bike bez skrabancov z prepravy, vsetko funguje, nic nevrzga, takze celkovo spokojnost.

Jedina vec ktora mi vadi, je spominany kryt baterky a konkrene ten pin/stupel ktory drzi baterku v hornej casti (dole je gumicka) .. ked zalozim najprv kryt baterky a potom chcem vsunut pin (aby drzal kryt), tak ho neviem trafit do dierky .. ked dam najprv pin a tak sa snazim nasunut kryt baterky, tak to ide dost tazko (ale to moze byt aj tym spominanym zakrivenim krytu, mozno po vymene to pojde lahsie).

Zaujimalo by ma teda, ti ktori mate render, ako to riesite.. ja som si po prvej jazde (ked som si po 5 km vsimol ze pin je vysunuty a kryt drzi len na spodnej gumicke, povedal, ze tam dam asi suchy zips ktory obtocim okolo celej trubky aby drzal kryt v horenj casti..
23.05.2025 - 15:52:29
00
Ziadny takyto problem som nemal, kryt tam sedi perfektne. Snad to bude tym ohnutym krytom
23.05.2025 - 18:08:43
00
Swarz, dakujem.
Ten pin tam mas dotiahnuty napevno a kryt len nasu as/vysuvas.. alebo pin vyberas, nasunies kryt a nasledne vlozis pin cez kryt do dierky pri baterke a dotiahnes ho aby drzal..?
23.05.2025 - 18:21:55
00
Pin tam ostava napevno
23.05.2025 - 18:33:06
10
Normalne odsrobujem ten pin a potom dam dole kryt. Ked kryt davam naspat tak ho zasuniem v spodnej casti, nasrobujem pin a trochu dotiahnem. Nasledne natiahnem gumu v spodnej casti okolo krytu.
24.05.2025 - 17:23:13
10
Render zabehnuty, trochu doladeny, na prednu vidlu som dal origo fox blatnik a dozadu RapidRacerProducts
ProGuard Rear Cable Tie Standard Mudguard - vrelo doporucujem, perfektne sedi a je aj dost decentny, sedlo som kupil BIKEYOKE SAGMA, nakolko som jazdil sq lab a hladal som nieco s podobnou technologiou, takisto odporucam, chyba popisovana aj vo videu na YT pri bosch motoroch sa dostavila cca po 200km (uvolnila sa matica kluky a aj po naslednom dotiahnuti sa povolovala) oprava spocivala v demontovani skrutiek, naslednom vycisteni zavitu skrutky aj vnutorneho zavitu kluky liehom, naneseni modreho lepidla na zavity a naslednom dotiahnuti na "fest" (ziadny momentovy kluc...) odvtedy drzi.
otazku mam ohladne vypisovania hlasky navstivte servis po prejdenych par 100km, je to dane softverom a da sa to nejako vymazat alebo az v servise mi to vedia vymazat?

Prílohy:

IMG_7246.jpg
IMG_7246.jpg 619.38 KiB thumb_up0thumb_down

12.06.2025 - 18:42:51
01
Pokial viem, hlasenie servisnych intervalov vo Flow aplikacii vie nastavit vyrobca, aj ich intervaly. Neviem, ci to vedia v servise odstavit uplne, aby ti to uz nehlasilo, alebo budu musiet zadat, ze si sa zucastnil servisnej prehliadky. Vsak skus zavolat do nejakeho servisu, kde robia Bosch diagnostiku.
Nemam Radon, myslim, ze mne to hlasit nebude. Ale kazdopadne chcem ist na garancku (aj ked ju moj vyrobca priamo nevyzaduje) a aj pravidelne do servisu aspon pocas zarucnej doby. Tiez si chcem prehliadky nechat zapisat do elektronickej servisnej knizky vo Flow.
Nechcem dat vyrobcovi pri potencialnej zarucnej oprave pricinu na jej zamietnutie z dovodu, ze sa nestaram o bicykel. Uz som o takych pripadoch pocul.
12.06.2025 - 20:12:20
00
Ten servis svieti po 200km a potom po roku,alebo 1500 km.Vypnuť to nevieš iba v servise.Neni to tak že to chce Radon ,ale Bosch tak je jedno aky máš bike ak máš motor Bosch na prehlaidku musiš.
13.06.2025 - 22:40:16
00
nie je to celkom tak. mám druhý bajk s Boschom a žiadny servisný interval mi nikdy nesvietil. zadáva to do motora výrobca bajku, v servise cez diagnostiku sa to dá vypnúť, prípadne si môžeš dať nastaviť ďaľších dajme tomu 1000km, aby ťa upozornilo, že máš ísť na prehliadku.
14.06.2025 - 09:05:37
01
No, a niekedy sa to ani vypnúť nedá... Napríklad sme mali v servise jeden Cube, kde to bolo výrobcom locknuté a nakoniec sa to dalo urobiť len so vzdialeným prístupom priamo od nich...
14.06.2025 - 10:52:15
01
a ak do servisu nepojdem, respekive pojdem neskor, po viac ako 200km, tak mi pada zaruka na motor?
14.06.2025 - 13:36:02
00
určite nie. na garančku sa chodí prioritne kvôli iným komponentom, nie motoru. jediné čo môžu na motore prípadne zistiť, sú uvoľnené kľuky, prevodník, možnú vôľu v ložiskách. lenže to si všimne/zistí človek aj doma keby bol takýto nejaký problém.
14.06.2025 - 14:08:01
01
Žiadny zákon na Slovensku nepodmieňuje platnosť záruky absolvovaním akejkoľvek záručnej prehliadky - to si vymysleli predajcovia áut... Servisný interval je čisto informačná záležitosť...
14.06.2025 - 15:14:18
01
keyboard_arrow_up