ifko
uprimne cela tema geometria je pre mna uplne ze spanielska dedina a par cm alebo stupnov viac alebo menej na kazdej
casti bicykla viem ze urcite z dlhodobeho hladiska spravi mega rozdiel v jazde aj komforte ale to by som asi potreboval nieco ako ist do nejakeho shopu a tam by mi zmerali vsetko ake mam mat cisla a stupne a na zaklade toho by som si asi len vedel hladat ze "geometriu presne na mna" inak asi nemam sancu vediet co by mi malo vyhovovat

No vsak ale ja ti tu davam rady, na co sa zamerat, kedze si sa pytal. Zaklad je vyhovujuca geometria ramu, vsetko ostatne sa da ako tak doladit. A kedze pises, ze na akych bajkoch si sedel a boli ti OK, tak odporucam sa zamerat na podobne geometrie.
Bike fitting je samozrejme ideal, ale nie si profi jazdec, aby si vyhodil 100+ eur za meranie pre ucel kupy rekreacneho bajku. Alebo mozno ze aj ano, neviem...
Ja ked kupujem bajk, nahadzem si klucove udaje geometrie do excelu a porovnavam ( a robim to niekde len tak pre zabavu

). A nestacim sa divit, na ake zasadne rozdiely v ramci jednej velkosti odporucanej pre moju vysku narazam. Podla toho hned vyradim jednotlive znacky/modely, lebo uz prakticky viem, ze co mi vyhovuje. Aktualne sa chystam kupovat tiez nove HTcko, vyberam uz druhy rok...

A uz teraz som si isty, ze napr. Merida, Cube, CTM (Rambler), Canyon, Rock Machine atd. maju ramy, ktore mi nevyhovuju, resp. by som zasadne musel redukovat vysku/sklon predstavca a pod.