Šalter je od slova Schaltgetriebe :lol:

Nič prevratné, Shimano stále dobieha, tentokrát s veľkým omeškaním. Ostáva len dúfať, že to bude spoľahlivé a odolné ako šuter, keď už to tak na pohľad pôsobí.

Ako som predpokladal, zaujímavé to bude najmä pre tých, ktorí chcú upgrade staršieho bajku, ideálne keď kúpia iba upgrade kit so šaltrom a radením. U sramu treba aj reťaz a kazetu, takže tam je upgrade stále o dosť drahšia záležitosť, aj keď vlastníte staršiu 1x12 sadu od sramu.
04.06.2025 - 23:01:10
02
Sram stale predava aj "stary" Eagle AXS, nemusis kupovat hned Transmission a menit vsetko.
04.06.2025 - 23:16:00
03
Myslel som že Eagle AXS je už iba dopredaj, že staré sady už Sram nevyrába. V každom prípade, elektronický upgrade u Shimana doteraz neexistoval, takže to dáva zmysel tým, čo už majú nejakú mechanickú sadu 1x12 od Shimana.
04.06.2025 - 23:21:46
00
Škoda dizajnu kľúk. To sa fakt nevydarilo. Som zvedavý na ktorý bajk to bude ako tak ladiť.
Ale každopádne ak bude XT salter a radenie za prívetivú cenu tak do toho pôjdem.
05.06.2025 - 07:45:29
00
arrow_leftTecka napísal:
...Len co ma zatial zarazilo, ze iba GS salter bude kompatibilny s GRX radenim? Si robia srandu ci co, ved nech to otvoria na volne mixovanie.

Neviem odkiaľ máš túto informáciu. Je však mylná. Všetky Di2 wireless prehadzovačky sú/budú kompatibilné so súčasnými Di2 cestnými a aj gravel pákami. Na dĺžke ramienka nezáleží.
05.06.2025 - 07:48:04
03
Aby sme tu nehovorili len o xtr di2 ktore zaspalo dobu a aj tak nikoho nezaujima, TQ predstavilo novy motor 😃. Taktiez novy display a nejake tie baterie.

https://www.tq-ebike.com/en/e-bike-system/hpr60/

Upgrade motora a displeja z HPR50 na HPR60 bude mozny.
05.06.2025 - 08:42:59
06
Myslím, že sa mýliš. Určite to zaujíma veľa ľudí, tak ako ten nový motor, na ktorý si dal link.
05.06.2025 - 08:50:32
11
arrow_leftGusto0 napísal:
asi fakt jedine co ma zaujalo je nova kazeta 9-45.

Polygon efekt, ktorý sa vo velkom riešil pri 10z pastorku keď Sram uviedol prvý 1x pohon, už v dnešnej dobe neplatí alebo čo sa stalo že zrazu je v pohode aj 9z pastorok ? ?
05.06.2025 - 08:53:09
01
v pohode je asi aj viac veci, cez ktore kedysi nesiel vlak :D, ale obcas to pouzivam, taky pastorok, dole kopcom ked potrebujes tocit, nejake nie silove, tak sa hodi, ide to
ale mozno Shimano ma dost dobrych inzinierov, ktori sa zaoberaju vaznymi vecami a nie dakou pukajucou kazetkou :lol:
05.06.2025 - 09:11:19
01
Za mna su topka z celej novej sady tie titánove výplety
05.06.2025 - 09:14:14
01
Každý nech hovorí za seba, mňa nové Shimano zaujíma, aj keď sme tak dlho museli naň čakať, je to novinka, ktorá bude preberaná, testovaná, jazdená, porovnávaná. Treba si uvedomiť, že Sram má na niektoré kľúčove veci ohľadom wireless patenty a je náročné obchádzať patenty a zároveň prinášať vlastné inovácie, ak chcete konkurovať. Takže to že Shimano prinieslo wireless sadu je pre trh iba dobré a každý biker z toho môže na konci dňa profitovať.
05.06.2025 - 09:29:55
18
Tiez sa mi to paci, je to nove, ok, nie je to az taka slava ale ma to svoje plusy. Napriklad rychlost. Na pinbike porovnali rychlost s akou prebehne retaz po kazete hore aj dole s transmission. Shimano to dalo za 6 sek a Trans za 12 sek, a to ta rychlost pri shimane bola medium (ma az 5 rychlosti radenia). Ako zaujem budem mat skor o XT alebo DEORE, tam uvidim o co budu chudobnejsie od XTR. A hlavne vaha, zas 500 gramov nechcem vesat na patku. Co ma mrzi pri brzdach, ze nie su spatne vymenitelne, kvoli novemu oleju. Chcel som len nove paky ale nebude to mozne.
05.06.2025 - 09:47:39
00
osobne si myslím,že tie radiace páčky sú u shimana jednoznačne lepšie riešené ako u sramu.
05.06.2025 - 09:51:59
03
To som chcel napisat. Jedina vec, ktora ma odradza od Sramu AXS, je to tlacidlove preradovanie. Toto od Shimana je top, tie packy sa daju nastavovat, navyse tam je aj nejake tlacidlo na cyklopocitac, ked sa nim budu prepinat obrazovky na Garmine Edge, bude to dokonale.
05.06.2025 - 09:58:08
00
arrow_leftrorschach napísal:
Tiez sa mi to paci, je to nove, ok, nie je to az taka slava ale ma to svoje plusy. Napriklad rychlost. Na pinbike porovnali rychlost s akou prebehne retaz po kazete hore aj dole s transmission. Shimano to dalo za 6 sek a Trans za 12 sek, a to ta rychlost pri shimane bola medium (ma az 5 rychlosti radenia). Ako zaujem budem mat skor o XT alebo DEORE, tam uvidim o co budu chudobnejsie od XTR. A hlavne vaha, zas 500 gramov nechcem vesat na patku. Co ma mrzi pri brzdach, ze nie su spatne vymenitelne, kvoli novemu oleju. Chcel som len nove paky ale nebude to mozne.

kvoli oleju...to len povedali keby cosi,keby som mal Shimano brdzy tak to do nich nalejem hned ako to bude dostupne

par testov novych brzd
https://www.pinkbike.com/news/review-shimano-xtr-9220-brakes-rebuilt-for-refinement.html
https://enduro-mtb.com/en/shimano-xtr-m9200-brake-test/

v jednom teste tvrdia,ze sa zle odvzdusnuju v druhom je odvzdusnovanie ako vyhoda no v oboch spominaju hrkajuce hadice o rajdy
05.06.2025 - 10:03:55
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Komponenty)
keyboard_arrow_up