Pani, uz si nepamatam kedy som naposledy stretol v aute niekoho s varia predo mnou na biku. Ako funguje to blikanie s priblizovanim auta? Nie je to prilis vyrazne pre soferov? “neotravuje” to prilis?
peter1 podla mna nie, radsej nech je tych par sekund co je za tebou otravne ale nech si dobre viditelny nez by ta mal prehliadnut. Skor podla mna to blikanie je pre soferov varovanim a co mam skusenost spomalia a obiehaju s vacsim odstupom nez som jazdil klasicky blikac. Mozno iní budú mať iné skúsenosti.
peter1 ...to blikanie je pre soferov varovanim a co mam skusenost spomalia a obiehaju s vacsim odstupom...
Potvrdzujem v plnom rozsahu. S Variou úplne v pohode jazdím aj 1m od krajnice, kým ma radar neupozorní na blížiace sa autá. Vtedy sa stiahnem na krajnicu. Ale autá ma naozaj obchádzajú v dostatočnej vzdialenosti. Ak je cesta prázdna, obchádzajú ma aj vo vedľajšom pruhu. Ak sa nemýlim, blikanie sa s približovaním auta zýchľuje. Ale overené to nemám.
Mna tak 2 promile vodicov kvoli blikajucej Varii vytrubi, aj v Rakusku, takze ocividne to niektorym vadi. A take zhruba percento ma tesne lizne napriek Varii, ano aj v Rakusku, naposledy nejaky chmulo na regionalnej autobusovej linke, napriek tomu, ze som sa drzal uplne na kraji vozovky a oproti nic neslo. 🤷♂️
Rozhodujem sa ci mi staci poradna blikacka s nejakym meniacim sa rezimom alebo uz priplatim a kupim variu. Jazdim skor na vedlajsich cestach alebo gravel kde nie je taka premavka a mozno nepotrebujem vidiet na pocitaci ci nieco ide. Hlavne aby boli vodici o mne upozorneni.
...Jazdim skor na vedlajsich cestach alebo gravel kde nie je taka premavka a mozno nepotrebujem vidiet na pocitaci ci nieco ide. Hlavne aby boli vodici o mne upozorneni.
Pre mňa je dôležitejšie, aby som vedel, čo sa deje za mnou. A to mi jednoduchá blikačka neavizuje. Keby som hoci iba jeden z 10 výjazdov robil na fekventovanej ceste, rozhodne by som sa cítil komfortnejšie s Variou. Nehovoriac o tom, že aj "mimo civilizácie" sa musím najprv nejako dostať. A tam je ten radar nenahaditeľný.
ale pozor, je to návykové ked to človek ma na cestaku a na mtb nie a náhodou sa ocitne s mtb na ceste medzi autami, tak sa netreba zabúdať obzrieť za seba
Presne tak. A navyše na displeji vidím ako ďaleko ja auto, či zpomaľuje teda registruje ma alebo ešte zrýchli a ja som v strehu. Odkedy ho mám tak ma naozaj obiehajú s väčším ostupom. Najlepšia kúpa príslušenstva k biku.
ešte by som dodal čo aj iní kolegovci spomenuli, že keď som jazdil s blikačom neustále som sa pozeral do zadu za seba a mal som tendenciu sa tahať do stredu vozovky. Nehovorím, že ak máš radar sa netreba pozerať do zadu za seba ale rozhodne nerobíš to tak často lebo ozaj ten radar funguje fajn a spolahlivo a navyse s tym smart light rezimom je aj vynikajúca výdrž.
a na margo toho blikača mám cobber pri najvyssej intenzite to iste vadí a oslnuje viac ako varia. Podla mna hlavná výhoda radaru je okrem blikania to, ze ti hadze na cykloPC upozornenie a mozes sa pozerat dopredu a vcas sa dat na kraj resp vies sa pripravit na viacero aut, ze ide za tebou. Za mna must have vec.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
alebo tak, cez 840 je to len kliknutie na displej.
Edge 1040 je 27.14, aj u mna. Varia je na 3.36.
Pre mňa je dôležitejšie, aby som vedel, čo sa deje za mnou. A to mi jednoduchá blikačka neavizuje. Keby som hoci iba jeden z 10 výjazdov robil na fekventovanej ceste, rozhodne by som sa cítil komfortnejšie s Variou. Nehovoriac o tom, že aj "mimo civilizácie" sa musím najprv nejako dostať. A tam je ten radar nenahaditeľný.
https://vi.aliexpress.com/item/1005008797462684.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.24.79b1b373Gt4iQj&gatewayAdapt=glo2vnm
a na margo toho blikača mám cobber pri najvyssej intenzite to iste vadí a oslnuje viac ako varia. Podla mna hlavná výhoda radaru je okrem blikania to, ze ti hadze na cykloPC upozornenie a mozes sa pozerat dopredu a vcas sa dat na kraj resp vies sa pripravit na viacero aut, ze ide za tebou. Za mna must have vec.