Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ahojte,

chcem sa spýtať. Mám cestný bicykel Lapierre Pulsium SAT 8 s kolesami s bezdušovými plášťami. Už dvakrát sa mi stalo, že počas jazdy mi samovoľne sfúklo koleso, najskôr zadné a v inej jazde aj predné. Kolesá som ručnou pumpou dofúkal a normálne pokračoval v jazde. Defekt som nenašiel.

Čo to môže spôsobovať?

Ďakujem za odpoveď.

Peťo
02.06.2025 - 11:04:57
00
skontroluj bezdus paska, alebo presakovanie okolo ventilu.
02.06.2025 - 11:16:07
00
Ked to sfuklo pocas jazdy, je to zivot ohrozujuci stav (specialne ak sa to stane na prednom v zjazde). Bud prilis maly tlak v plastoch, alebo rafiky nie su urcene na bezdusove pouzitie, alebo oboje.
02.06.2025 - 11:56:45
00
Malo pravdepodobne, ale predsa...a plati pre duse aj bezduse: Davaj pozor pri dotahovani hlavy ventilu po fukani. Uz som sa stretol s tym, ze hlavicka bola -hoc len velmi jemne , ale predsa- povolena a po naslednom naskrutkovani ciapocky ventilu, tento ju zatlacil a pomaly odpustal vzduch z kolesa.

Ale skor by som to tipol na prosty bezdusakovy unik. K tomu, co vsetko to moze byt, sa mozes docitat v inych vlaknach tohoto fora. Od minuleho roka jazdim tiez bezduse ako na ceste, tak aj v terene a stale mi na striedacku nieco sfukuje. Skusal som niekolko kombinacii kolies a plastov, vsetko samozrejme "tubeless dedicated", aj som menil pasku v rafikoch a napriek tomu, stale mi nieco niekde pomaly unika. Nic dramaticke, pri minulovikendovom celodennom vyjazde som musel raz za den dofukat. Ale zamrzi to.
13.06.2025 - 08:28:38
01
ventily pri instalacii z druhej strany pritlacam lebo tie gumky maju problem kopirovat rafik.
raz som v rychlosti klopil na cyklotrase, bol trochu vysypany strk..
skrabol som bocnicu, nic vizualne strasne, no az doma po vyzuti bolo vidiet ze na 1 mieste to slo skrz.... vegetalex tmel to nedal
13.06.2025 - 08:45:10
00
keyboard_arrow_up