Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ex603 smer Slovenský raj.
Človek si kúpi 3 lístky, teda pre seba, bike a aj miestnenku a potom si drahý bicykel uviažete bundou, aby nespadol na zem. Nie sú schopní dať tam ani 3 nejaké popruhy alebo niečo.
Pani, ktorá vystupovala v LM a mala bike v strede, bola taká "zlatá", že mi obúchala všetko, čo sa dalo :D ešteže mám nervy z ocele :lol: A potom jej bike do dverí 3x zavrelo :tmi:, kým ho odtiaľ dostala celkom von. "Skvele" to majú vymyslené v tých našich vlakoch.

Prílohy:

IMG_20250613_073705.jpg
IMG_20250613_073705.jpg 237.65 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_20250613_074425.jpg
IMG_20250613_074425.jpg 267.57 KiB thumb_up0thumb_down

13.06.2025 - 07:55:00
06
Ja som tam v niektorých vlakoch mal tie popruhy. Ale väčšinou som si ho aj tak uviazal zámkom - ľuďom už moc neverím
13.06.2025 - 08:25:46
01
odkedy toto zaviedli, velmi nerad cestujem vlakom. uz som mal o tom so sprievodcickou rozhovor. ze popruhy gde? mam si vraj nosit. v niektorych voznoch su, ale predpokladam, ze im to kradnu.
vraj haky zrusili lebo to ludia nevedeli dvihnut a nie kazdy bike sa zmetil do haku.
toto je za mna uplne zle - lebo pride daky jojo s pleckou za 50€ a je_bne to tam. namiesto kludneho driemania musis stale davat pozor na bike. a ten "stojan" neudrzi na vyhybke ani sobi20.
pri dlhej jazde vlakom jedine do uschovne - tam su myslim stale haky.
13.06.2025 - 11:21:07
02
Tiež ma to dosť štve. Jediné šťastie, že väčšinou cestujem skôr na kratšie vzdialenosti červenými osobákmi, ktoré majú stále háky. V rýchliku už radšej dávam do úschovne ako Gusto.
13.06.2025 - 11:33:51
00
Nic v zlom, ale bike zabera realne viac miesta ako clovek a nieje ani sanca aby sa nejak rozumne dal nad/pod sedadla a podobne, a listok stoji 1.5-2.5€ na jazdu/den - cca ako jazda mhd.

Ja rozumiem ze by bolo krasne mat luxusne prepravy bikov v bielych rukavickach, ale kto to bude platit? Viete mi ukazat v kolkych krajinach je to o tolko lepsie a za ekvivalentne ceny?
13.06.2025 - 12:32:10
03
uploads-eu-west-1.insided.com
13.06.2025 - 12:40:23
00
idealne ked sa tam umiestni este mamča s kocarom :-D
tu nejde o rukavicky - pri dlhsej jazde ti vie pedal, nosic, srob .... pri tom hojdani vydrat dieru do karbonu
a ja stale nechapem naco su im bicykle roztrusene po vagonoch, co musi otravovat aj beznych cestujucich. preco na leto nedaju jeden vagon kde je polovica bez sedadiel s hakmi, stojanmi

www.cyclingthread.com
lh3.googleusercontent.com
13.06.2025 - 13:21:31
04
stanos4 keď premával Regiojet
BA-KE a späť, tak sa za bicykel neplatilo nič navyše.
Ale bývalo Max 4 miesta pre bicykle ak išli dva vagóny lowcost, ak išiel jeden tak len 2 miesta

Stačilo keď si si zarezervoval miesto pre bicykel na trase ktorou cestuješ.
13.06.2025 - 13:22:43
00
arrow_leftPINY napísala:
Ex603 smer Slovenský raj.
Človek si kúpi 3 lístky, teda pre seba, bike a aj miestnenku a potom si drahý bicykel uviažete bundou, aby nespadol na zem. Nie sú schopní dať tam ani 3 nejaké popruhy alebo niečo.
Pani, ktorá vystupovala v LM a mala bike v strede, bola taká "zlatá", že mi obúchala všetko, čo sa dalo :D ešteže mám nervy z ocele :lol: A potom jej bike do dverí 3x zavrelo :tmi:, kým ho odtiaľ dostala celkom von. "Skvele" to majú vymyslené v tých našich vlakoch.

To, ze pani svoj cestak nema rada je uz vidno aj na chybajucej gume na lavej brzdovej pake. Nechapem, jak s takym niecim moze clovek vobec jazdit.
13.06.2025 - 18:21:54
00
arrow_leftGusto0 napísal:
pri dlhej jazde vlakom jedine do uschovne - tam su myslim stale haky.

to tiez nie je vzdy garancia toho, ze to bude na tych hakoch prepravene. nie raz som tiez bicykel nevedel zavesit cez priliz siroke riadidla na okolitych mtbckach.

Prílohy:

IMG_4479.JPG
IMG_4479.JPG 254.17 KiB thumb_up0thumb_down

13.06.2025 - 19:02:05
00
miromichalicka Jeto fotka zo súčasnosti? Alebo z čias, keď neboli povinné miestenky pre bicykle?
13.06.2025 - 21:31:01
01
arrow_leftGusto0 napísal:
idealne ked sa tam umiestni este mamča s kocarom :-D
tu nejde o rukavicky - pri dlhsej jazde ti vie pedal, nosic, srob .... pri tom hojdani vydrat dieru do karbonu
a ja stale nechapem naco su im bicykle roztrusene po vagonoch, co musi otravovat aj beznych cestujucich. preco na leto nedaju jeden vagon kde je polovica bez sedadiel s hakmi, stojanmi

1 bicykel je odhadom aspon 1 zabrate miesto na sedenie, ak je to super vyoptimalizovane stojisko na bicykle. Si ochotny platit dalsi listok (mozno niekolko)? + To ze ked su tam stojany tak to miesto nevie byt vyuzite ako miesto pre imobilnych/kociky, ked bicykle niesu. Takze este v cene potrebujes vykryt aj "dead weight transport".
To su tie "biele rukavicky". A ten obrazok co som dal tiez nebola nahoda - je to z holandska - co si mnohi predstavuju ako nejaku zazracnu infrastrukturu, co sa zjavila za noc a je zadarmo. No nieje, a znamena to napr ze ludia si davaju svoje aj drahe biky tak ako je na foto.

A ano, imo je uz parada ze mozme vo vlakoch cestovat s velkou batozinou bez nejakych extra velkych obmedzeni - coz napr znamena ze ked si haklivy na svoj karbooon tak si bike mozes zlozit do transp boxu
13.06.2025 - 23:05:05
00
arrow_leftaJoN napísal:
stanos4 keď premával Regiojet
BA-KE a späť, tak sa za bicykel neplatilo nič navyše.
Ale bývalo Max 4 miesta pre bicykle ak išli dva vagóny lowcost, ak išiel jeden tak len 2 miesta

Stačilo keď si si zarezervoval miesto pre bicykel na trase ktorou cestuješ.

To imo pekne ilustruje na co som narazal - spojenie, ktore nebolo ekonomicky udrzatelne ked tam chodi dotovany spoj so studentami+dochodcami zadarmo a lacnymi bicyklami a cojaviem cim dalsim este. Proste ludia idu primarne po cene - mozme nadavat na ten ryanair/wizzair/transaviu ze ako malo miesta, zle sluzby ponukaju, za malu barozinu platis extra a cojaviemco, ale nepochybujjem ze keby zavedu to "polostatie" v lietadlach, tak by ich naplnili s primeranou cenou.
13.06.2025 - 23:24:41
00
aJoN do pojazdnej uschovne su miestenky odjakziva co si pamatam, foto je z leta 2019
14.06.2025 - 01:10:07
00
Tak u Ryanair platíš len za nevyhnutné minimum. Samozrejme, každý môže cestovať aj vyššou triedou spoločnosti, ale tie ceny sú niekde úplne inde. Ak si zoberiem Slovensko, tak v rámci Európy, sa okrem pár ostrovov pri Afrike nelieta dlhšie ako 3, max 4 hodiny. Ak vie človek nakupovať a má čas, tak za 60-100€ sa vie koľkokrát dostať na druhý koniec Európy. A ak aj budú tie polostácie miesta a bude znamenať za 50€ otočím napríklad Londýn, Malorku, tak tú hodinku človek postojí, v MHD, SAD, či vlaku to je bežné.
14.06.2025 - 01:55:08
00
keyboard_arrow_up